perjantai 15. maaliskuuta 2013

Dobo 5/5

Viime viikon dobo jäi luentoillan vuoksi välistä ja tänään meillä oli kurssin viimeinen kerta. Oma kouluttajamme oli poissa, joten meillä oli jälleen uusi kouluttaja. Tälle kerralle oli kuulemma toivottu rankaa treeniä ja sitä se kyllä oli... Aloitimme seisomalla tasapainotyynyllä ja samaan aikaan koirilla oli etujalat omalla tasapainotyynyllä. Hetken tasapainoilun jälkeen hommaa vaikeutettiin niin, että piti seisoa tasapainotyynyn päällä yhdellä jalalla ja kevyesti potkaista koiran tasapainotyynyä, joka lisäsi myös koiran tasapainoiluun haastetta. Oli muuten tosi hankalaa. Mikolla meni korvat luimuun kun sen tasapainotyynyä tuuppasi. Koiran lämmittelyä jatkettiin lisäämällä toinen tasapainotyyny. Toinen tyyny oli etujaloille ja toinen takajaloille. Mikon takajalat saa tasapainotyynylle parhaiten kun "vetää" Mikon mun jalkojen välistä tasapainotyynyn yli. Mikolta onnistui tosi hienosti tyynyillä seisominen.

Tämän jälkeen koirat pääsivät dobo-pallolle, jolla tehtiin asennonvaihtoja ja yhdessä asennossa piti pysyä 15 sekuntia. Mikolle seisominen on ollut aika raskasta, joten se on aikaisemmin saattanut omatoimisesti vaihtaa asentoa. Tällä kertaa Miko seisoi oikein hienosti kunnes oli aika vaihtaa asentoa. Istuminen ja makaaminen meni myös hyvin.

Ihmisten liikkeistä ensimmäinen tehtiin pienimmän dobo-pallon kanssa. Sen päälle pistettiin kädet kyynärpäistä alaspäin ja jalat suoristettiin taakse. Sen lisäksi, että asennon pitäminen minuutin ajan oli raskasta, niin piti vielä nostella vuorotellen jalkoja ylös. En taas varmaan muista missä järjestyksessä mitäkin tehtiin ja ehkä joku juttu voi unohtua, mutta seuraavana taisi olla koirat vuorossa. Koirien piti nostaa etujalat pallon päälle, jonka jälkeen palloa pyöritettiin niin, että koirat joutuivat kävelemään eteenpäin ja sitten peruuttamaan. Sitten harjoittelimme kurre-asentoa lattialla ja sen jälkeen dobo-pallolla. Toinen ihmisten raskas liike oli sellainen, jossa dobo pallo oli nilkkojen alla, kädet maassa ja jalkoja vedettiin koukkuun, polvet kohti maata. Tätä 2 x 8 toistoa sai kädet tärisemään. Jouduimme vielä treenaamaan vatsalihaksia niin, että dobo-pallo oli jalkojen välissä ja koira pallon päällä makaamassa. Miko pysyi hyvin paikallaan, mutta se vähitellen valui eteenpäin niin, että sen tassut olivat jalkojeni päällä.

Koirien venyttelyt tehtiin dobo-palloa hyödyntäen. Koiran takaosa oli pallolla ja etuosa maassa. Namin avulla koiran päätä liikutettiin jalkojen väliin, oikealle ja vasemmalle. Ihmiset tekivät dobo-pallolla jo tutut venytykset eli selällään ja vatsallaan sen päällä maaten. Tämä kouluttaja suositteli meille pienempää palloa, joten sellaisen voisi lähiaikoina hankkia. Jatkokurssia en nyt viitsi katsella, sillä ensin pitää odottaa, että agilityn ja tokon kesätreenien ryhmäjaot on tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti