sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

FI MVA

Tänään vietimme päivän näyttelyreissussa ja määränpäänä oli ryhmänäyttely Eurassa. Luulin ilmoittaessani Mikon näyttelyyn meidän olevan menossa Turun lähistölle, mutta myöhemmin paljastui että Eura sijaitseekin hieman kauempana. Tuomarimuutos tuli, venäläinen tuomari vaihtui virolaiseksi ja aluksi pohdin lähdemmekö vai ei, kun ajattelin Mikon kuitenkin saavan H:n. Onneksi päätin silti lähteä kokeilemaan mistä tuomari tykkää. Lähdimme kotoa seitsemän jälkeen. Ensin matkustimme bussilla puoli tuntia keskustaan, sitten toisella bussilla kolme tuntia Huittisiin ja sitten vielä puoli tuntia kolmannella bussilla Euraan. Matka meni yllättävän nopeasti ja Mikokin kävi välillä makuulle, vaikka se bussissa tärinän vuoksi pääasiassa istuukin. Näyttelypaikalle oli kävelymatkaa reilu 3 km, mutta mikäs siinä kävellessä kun ilma oli mitä mahtavin.

Näyttelyyn oli ilmoitettu 10 kooikeria ja kaikki tulivat paikalle. Uroksia oli 4, jotka kaikki olivat juniori-, nuorten- ja avoimessa luokassa eli mahdollisia sertinsaajia. Tuomari ei ainakaan ollut eri-automaatti ja Mikoa edeltäville uroksille ei EH:ta parempaa tullut, joten entistä todennäköisemmältä se H tuntui. Tuomari juoksutti ensin avoimen luokan urokset yhdessä kehän ympäri ja sitten yksittäin edestakaisin ja ympäri. Tutkimiset tuomari teki pöydällä, joka vähän huojui, mutta siitä huolimatta Miko seisoi hienosti tutkimisen ajan paikallaan. Miko sai ERIn ja kilpailuluokassa ajattelin, että jos Miko saa SA:n, niin se on sitten siinä. Ja niinhän SA tuli ja kehätoimitsija kysyi saako ottaa sertin vastaan. Kyllä! Sitten tuli itku. Oli se vaan niin uskomatonta. Nartuissa tiukka linja jatkui ja pariksi ROP-kehään Miko sai valionarttu Wiian. Tuomari valitsi Mikon rotunsa parhaaksi! Siis meidän Miko, muotovalio ja rotunsa paras kymmenen kooikerin joukosta! Se meinasi ryhmäkehiin jäämistä, mutta onneksi kehät olivat jo loppumassa. Näyttely oli 7/8 ryhmille ja ryhmän parhaat valittiin molempien roturyhmien joukosta, 7 ja 8 ryhmä meni siis yhdessä kehään. Mikoa tuomari ei tietenkään vilkaissut kuin kerran, mutta olipa kiva päästä ensimmäistä kertaa "aikuisten" ryhmäkehään. Miko jaksoi tosi hienosti seisoa, vaikka se oli ollut jo yli 8 tuntia hereillä.


Helin Kasuk-Tenson, Viro: Erinom. tyyppiä. Kaunis pää ja ilme. Talvikirsu. Kaunis ylä- ja alalinja. Erittäin kauniit korvat. Upeat korvakorut. Erittäin hyvät etu- ja takakulmaukset. Kaunis pitkä häntä. Kaunis väri. Vapaat liikkeet. AVO ERI1 SA PU1 SERT ROP FI MVA

Kaisalle ja Suville kiitos kyydistä Turkuun, Kaisalle kiitos myös kuvaamisesta ja Suville kiitos HauHau-herkuista, joissa olikin monta mielenkiintoista makua: kana-pinaatti, kana-omena, kana-kiivi, kana-porkkana, kana-banaani ja kana-riisi :) Oli mukava taas nähdä tuttuja ja pari uuttakin koohoa. Näyttelyreissuun meni yli 12h, mutta oli se sen arvoista. Kahteen näyttelyyn olen ehtinyt Mikon ilmoittaa, joten päästään todennäköisesti valioluokka vielä korkkaamaan. Kuvia näyttelystä täällä.

ROP Estaika's Deliverance & VSP Manusia's Olivia

Miko ja mielenkiintoiset uudet HauHau-namit

6 kommenttia: