torstai 7. maaliskuuta 2013

Hyppytekniikkaa, haploja

Sunnuntaina oli hyppytekniikkatreenit, jossa tehtiin pingistä ja alastuloa. Pingiksessä Mikolla oli hurja vauhti, lohi taisi olla hyvin maistuva palkka :) Alastulo meni myös ihan hyvin, mutta varastamisen kanssa oli taas vähän ongelmaa.

Tämä viikko on ollut tosi kiireinen ja stressintäyteinen. Stressaaminen on vaikuttanut nukkumiseen eli tällä viikolla joka päivä univaje on vaan lisääntynyt. Ihan oma syy, kun pitää koulujutut jättää viime tippaan. Nopeasti niistä kertyy iso pino tehtävää. Tälle päivälle oli eniten tehtävää, joten nyt on jo helpottanut ja uni toivottavasti tulee nopeasti kun sen aika on. Huomenna meiltä harmittavasti jää dobo välistä kun menen kuuntelemaan koira-aiheisia luentoja Vantaalle. Toivottavasti pysyn hereillä :) Viikonloppuna on muutakin koiramaista menoa: kooikerkoulu lauantaina ja näyttely sunnuntaina.

Kirjoittelin syksyllä mitä mahdollisia DLA-tyyppejä Mikon Gipi-isällä voi olla. Nyt DLA-tyypit on selvillä eli Gipin on kooi1/kooi6. Tämä tarkoittaa sitä, että Mikon Seeda-emän toinen haplo on kooi4. Aluksi olin melko varma, että Mikon haploista kooi1 tulisi emältä, koska se on yleinen suomalaisilla kooikereilla, mutta sitten kun viime kuussa tuli muiden Estaika's kennelin kasvattien tuloksia, niin kooi4 alkoi tuntua oikeammalta. Kooi4 vaikuttaa olevan yleinen Estaika's kooikereilla. Mikon Fella-siskopuolen DLA:t on myös selvillä ja ne ovat kooi4/kooi8. Fellan ja Miko haplojen perusteella ei voi päätellä, mitä vaihtoehtoja Seedan haploina voisi olla, koska molemmilla on kooi4-haplo. Jos molemmilla olisi ollut kokonaan eri haplot kuten Mikolla ja Pimulla, niin sitten olisi ollut vaihtoehdot tiedossa. Nämä on niin mielenkiintoisia juttuja, että harmi että DLA-testaus lopetettiin. Eihän näistä tiedoista hyötyä ole, mutta mua kiinnostaa tietää monenlaisia asioita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti