perjantai 1. maaliskuuta 2013

Dobo 3/5

Kävimme tänään taas dobo-treeneissä. Lähtiessä oli hieman plussaa ja kun pääasiassa kuljimme asfaltilla, niin Miko oli aivan likainen. Pienestä tassupyyhkeestä ei ollut paljon iloa. Tämän kerran aiheena oli tasapainoilu. Aloitimme lämmittelemällä niin, että ihmisen piti seisoa kahdella tasapainotyynyllä eli molemmat jalat eri tyynyillä ja koiran piti pujotella jaloissa. Ei ollut ihan helppoa. Sitten koirat pääsivät dobo-pallolle tekemään asennonvaihtoja. Miko teki taas 65 ja 55 palloilla, mutta pääasiassa käytettiin isompaa palloa. Myöhemmin koiran piti pyöriä ympäri pallon päällä, joka oli toiseen suuntaan selkeästi vaikeampaa. Ja vielä myöhemmin koiran ollessa dobo-pallon päällä, nostettiin sen vastakkaisia jalkoja ylös. Mikolta nostin vain yhtä jalkaa kerrallaan. Koirat pääsivät myös seisomaan tasapainotyynyn päällä, ensin etujaloilla ja sitten takajaloilla. Miko näytti, että osaa myös istua kaikki jalat tasapainotyynyn päällä :) Näin ei ollut tarkoitus tehdä, mutta lähes joka kerta kun Mikon takajalat olivat tyynyllä ja kaivoin lisää namia, niin se istui.

Ihmisten liikkeistä ensimmäinen taisi olla dobo-pallon päällä istuminen niin, ettei jalat osunut maahan. Mission impossible. En kykene. Koirakin olisi vielä pitänyt saada kiertämään palloa. Miko odotteli edessä koska jotain tapahtuisi ja se välillä nousi palloa vasten, joka ei helpottanut mun tasapainoiluyrityksiä. Sitten tehtiin edelliseltä kerralta tuttuja punnerrus-heilutus-harjoituksia (= punnertaminen niin, että dobo-pallo on lantion tai jalkojen alla ja sitten samassa asennossa käsien nostaminen vuorotellen, tällä kertaa piti vielä nostaa vastakkaista jalkaa). Viimeisenä harjoituksena piti mennä polvilleen (seisomaan) dobo-pallon päälle. Se olikin helpompaa kuin istuen yrittää pitää tasapainoa. Lopuksi tehtiin venytykset pallon päällä selälleen ja vatsalleen maaten sekä reisien venytys dobo-pallon avulla. Koirien venytykset tehtiin toki myös.

Omaa tasapainoilua hieman häiritsi kun piti pitää Mikoa kaiken aikaa silmällä. Miko kyllä muuten pysyy ihan hyvin vierellä, mutta nuori vinttikoiratyttönen oli tällä kertaa hyvin usein omilla teillään eikä Miko joka kerta pystynyt vastustamaan kiusausta tehdä sen kanssa tuttavuutta. Onneksi kuitenkin pääasiassa Miko pysyi paikoillaan, vaikka tyttö saattoi tulla ihan viereen. Ensi viikolla emme harmittavasti pääse treeneihin, kun tajusin tällä viikolla, että Agilityliiton järjestämä luento on liian pian dobon perään. Kotiin palatessa pakkasta oli muutamia asteita ja Miko oli säilynyt puhtaana.

Loppuun vielä asiaa Mikon lähisukulaisten lisääntymisistä, kun en ole aikaisemmin tainnut muistaa mainita :) Eli Mikon siskopuoli Pimu (Lentävän Luppakorvan Tuulispää) sai 6 pentua viime syyskuussa. Mikon toinen siskopuoli Ella (Lentävän Luppakorvan Liitolikka) sai 7 pentua kaksi viikkoa sitten. Miko sai alkuviikosta lisää sisarpuolia, kun Gipi-isän Siru-morsian synnytti 6 pentua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti