torstai 30. elokuuta 2012

Kysymyshaaste

Taina haastoi kysymyshaasteeseen, joten täytyy kai sitten vastata :) Mutta en haasta ketään ja keksi omia kysymyksiä.

1. Mistä koiraharrastuksesi lähti ja miten se on muuttunut ajan kanssa?

Jo ennen koiran tuloa suunnittelin, että aloitetaan agilityn harrastaminen ja että näyttelyssä voi kerran tai pari piipahtaa. Agility aloitettiin, näyttelyt ei ehkä ihan pariin jäänyt... niitä on nyt takana 24 :D Tokon pentukurssilta taisi tulla innostus tokoon ja Mikon ahkerasta nenän käytöstä innostus mejään.

Se vaihtelee, mikä harrastuksista on milloinkin "aktiivisena". Siitä lähtien kun Miko on 1 vuotta täyttänyt, nämä neljä harrastusta on ollut kuvioissa. Ajan myötä on tullut opittua, ettei kaikkea tarvitse saada heti eikä ole mitään syytä kiirehtiä minkään harrastuksen kanssa. Edetään koiran ehdoilla.

2. Suuren linjan tavoitteesi koirasi kanssa?

Suuremman linjan tavoitteita, mikäli ensin pienemmät tavoitteet toteutuvat, ovat agilityn osalta kolmosluokkaan nouseminen ja mejän osalta valioituminen. Näyttelyissä tavoitteena on saada Mikosta joku kaunis päivä Suomen muotovalio ja sen jälkeen käydä enää silloin tällöin kehässä pyörähtämässä.

Agilityn pienempänä tavoitteena on aloittaa kisaaminen. Mejässä tavoitteena on ensin saada joku tulos ja nousta voittajaluokkaan, jos ykkösiä on tullakseen. Joskus ajattelin, että JVA on ainoa valiotitteli, johon Mikolla on mahdollisuuksia, mutta enää en pidä sitä kauhean realistisena tavoitteena. Eli siis JVA ei olekaan tavoite vaan haave. Tokon osalta ei ole isoja tavoitteita, kunhan vaan päästään joskus kokeeseen ja tehdään tulos.

3. Vaikeimmat asiat/ongelmat/vastoinkäymiset mitä olet koirasi kanssa kohdannut ja miten niistä selvittiin?

Vaikeimpia asioita itselle on ollut todeta, että koirankoulutuksessa on mennyt jotain vähän enemmänkin pieleen enkä oikein tiedä mitä asialle pitäisi tehdä. Yksi iso ongelma on ollut ja on edelleen Mikon motivointi. Vaikeimmista asioista ei olla selvitty vieläkään, mutta ei ne normaalia eloa haittaa. Pienemmistä vastoinkäymisistä on kyllä selvitty, esim. Mikon syömättömyys pari vuotta sitten.

4. Sovitteko mielestäsi koirasi kanssa hyvin yhteen?

Kyllä, me ollaan ihan samanlaisia :) Mutta oikeasti yhdistelmä epävarma omistaja ja epävarma koira ei välttämättä ole ihan paras.


5. Tulevaisuuden pentusuunnitelmat, onko niitä? ;)

Jos tarkoitetaan omaa pentuetta, niin ei. Jos taas ihan vaan uutta pentua taloon, niin sellainen on toiveissa, mutta ei vielä suunnitelmissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti