perjantai 24. elokuuta 2012

Viikon kuulumiset

Tällä viikolla mulla alkoi taas koulu, joten vapaa-aika on aika kortilla. Koulussa menee kolme iltaa, agilityssa yksi ja viikonloput on täynnä menoa. Jossain välissä pitäisi ehtiä treenata vähän lisää agilitya, mejää ja käydä niillä luontopoluilla. Tosin nyt ajatus hirvikärpäsistä inhottaa niin paljon, että metsä ei kauheasti houkuttele. Joku verkkosysteemi kai täytyy hommata.

En tiedä miten Miko on pärjännyt yksin kotona, mutta lappuja ei ole tullut enkä ole nähnyt naapureita, joten en ole voinut kysyäkään. Miko on hieman levoton, jos toinen meistä ei ole illalla kotona. Tämä ei ole uutta, mutta uutena on tullut se, että jos toinen meistä ei ole kotona, niin Miko alkaa vikistä kuullessaan hissin äänen.

Miko on tehnyt itselleen petin peitosta, matosta ja tyynystä
Tänään agilitytreeneissä oli omatoimiharjoituksena välistäveto ja varsinaisena harjoituksena ohjaustekniikoita. En edes kaikkia tekniikoita muista, kun kovin pitkälle radalla ei päästy. Kaikki tekivät rataa osissa. Miko oli hieman ennen meidän vuoroa löytänyt tyttökoiran pissat aidan vierestä ja nostaessaan pään ylös sillä väpätti alahuuli. Se ei tiennyt hyvää, joten käytin odotteluajan kontaktin hakemiseen. Ensimmäisellä osuudella Miko palkkauksen jälkeen lähti hajujen maailmaan, mutta sitten se onneksi jäi. Kolme ensimmäistä estettä oli hyppyjä ja kakkoselle tehtiin pakkovalssi. Tätä harjoiteltiin ensin ja meni ihan ok. Kolmosella tehtiin niisto ja sitä harjoiteltiin yksinään. Tämäkin meni suht ok. Tehtiin vielä sylkkäriharjoitus kutoshypyllä. Varmaan neljä toistoa piti tehdä ennen kuin osasin tehdä oikein eli pitää vasemman jalan paikallaan ja astua oikealla taaksepäin tehden koiralle tilaa. Sylkkäri tehtiin siis oikealla kädellä. Kouluttaja sanoi, että mulla riittää jalkatyössä harjoittelua... Tiedetään. Pitäisi paljon kuivaharjoitella, mutta missä sitä saisi tehtyä kun tarvitsisi jonkun kokeneemman neuvomaan.

Hetken tauon jälkeen mentiin omatoimipisteelle. Hyppyjä oli kolme. Palauteltiin ensin kahdella hypyllä välistävetoa mieleen ja sitten tehtiin kaikki kolme ja hienosti meni. Pelkkä välistävetoharjoitus on mennyt meillä aina hyvin, mutta radan osana ei varmaan onnistuisi. Heti kun Miko innostui enemmän ja lisäsi vauhtia, niin meni pyllylleen. Tehtiin kuitenkin useampi onnistunut toisto molemmista suunnista.

Tunnin päätyttyä tehtiin vielä hyppytekniikkaa. Harjoituksena liikkuva hyppy. Viimeinen rima oli 40 cm ja nostin sitä joka toiston jälkeen 5 cm 55 cm:iin asti. Hyvin meni kaikki muuten, mutta 50 cm:ssä Mikolla taisi tulla arviointivirhe kun se joutui tekemään yhden pikkuaskeleen ennen ponnistusta. Sitten tehtiin vielä laskien rimoja joka toiston jälkeen 5 cm 40 cm:iin asti. Yhteensä siis seitsemän toistoa. Lopuksi heittelin Mikolle palloa, joka varmasti oli treenien paras osuus.

Miko jaksoi tosi hyvin kaikki harjoitukset, vaikka hitaimmillaan se oli ohjaustekniikkatreenissä. Ohjauspyöritys ja muut vauhtia hidastavat asiat sekä toistot eivät vaan ole Mikon juttu. Sää oli nyt oikein mukava eli vähän välillä tihkutti ja huppari oli juuri sopiva vaate ulkoiluhousujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti