perjantai 10. elokuuta 2012

Salainen ase

Maksan meidän agitreenit liikunta- ja kulttuuriseteleillä, joita en mielelläni lähetä postissa vaan annan suoraan rahastonhoitajalle. Syysjakson treenit piti maksaa tällä viikolla, joten ajattelin torstaina mennä käymään kentällä, kun rahastonhoitajalla on silloin treenit. Sitten ajattelin, että kun kerta sinne menen niin miksen ottaisi Mikoa mukaan. Ja sitten vielä ajattelin, että kun Taina mielellään treenaa Lokin kanssa meidän säädettävällä keinulla (eli sillä jota Taina sanoo vauvakeinuksi :) ), niin miksen pyytäisi Tainaakin mukaan. Torstaina menimme sitten Tainan ja Lokin kanssa tekemään pikkutreenit. Miko sai taas aluksi tehdä hyppytekniikkaa perussarjalla, 4 toistoa. Tämän jälkeen Tainan avustuksella harjoiteltiin keinua niin, että se oli keskimmäisellä tasolla eli jonkin verran normikeinua alempana. Sitten kaivoin esiin salaisen aseen eli maksalaatikon. Pistin sitä kuppiin, joka pistettiin maahan kun keinu oli onnistuneesti suoritettu. Taina laski keinun alas kun Miko oli keskivaiheilla, koska en halua Mikon juoksevan keinun päähän asti. Tehtiin tätäkin neljä toistoa ja kaikki oli aika kivoja. Salainen ase toimi, sillä Mikolla oli niin kova halu saada palkkansa, ettei se tuntunut välittävän keinun laskeutumisesta. Siinä oli meidän treenit. Taina ja Lokikaan ei tehnyt kuin keinua.

Tänään perjantaina alkoi ohjatut treenit kesätauon jälkeen. Omatoimipisteellä sai rallatella hypyillä ja putkilla. Kouluttajan katsomassa treenissä piti miettiä enemmän ohjausta.

Mikon kanssa aloitettiin omatoimipisteeltä.  Tehtiin ensin mustat numerot. Otin treeneihin taas salaisen aseen mukaan ja käytin sitä joka toistolla omatoimipisteellä. Tein niin, että otin maksalaatikkoa käteen, annoin Mikon haistaa sitä ja sitten lähdettiin suorittamaan esteitä. Palkaksi Miko sai maksalaatikon kädestä. Miko innostui maksalaatikon haistamisesta niin, ettei se olisi malttanut pysyä paikallaan ollenkaan ja teimme lentävän lähdön radalle. Miko kiisi sellaista vauhtia, että putkia olisi pitänyt oikoa meidän suorituksen jälkeen. Hyvä etten jäänyt suu auki ihastelemaan Mikon vauhtia, se pinkoi niin kovaa, ettei tuosta pojasta varmaan ole ennen vastaavaa agilityradalla nähty! Ihan super! Heti perään oli tarkoitus tehdä punaiset numerot, mutta unohdin radan. Tehtiin mustat uudestaan ja taas meni hienosti ja kovaa, vaikka ensimmäinen olikin nopeampi. Tauon jälkeen tehtiin punaiset. Vauhtia oli taas edelliseen suoritukseen verrattuna hävinnyt, mutta oikein hyvin meni tämäkin versio. Yhdessäkään toistossa ei tullut virheitä, joten siksikin voin olla tosi tyytyväinen tähän harjoitukseen.


Menimme viimeisenä kouluttajan pisteelle. Ensin tehtiin koko pätkä niin, että hypyltä 1 lähdin vasemmalla kädellä ohjaten. Hypyn 3 jälkeen valssi ja muuten ihan perusjuttua. Virheettömästi meni, vaikka välillä unohtui mitä piti tehdä. Kouluttaja käski tekemään saman uudestaan putkelle asti, sillä valssini oli myöhässä (koska muistin vähän liian myöhään että se piti tehdä). Valssi oli toisella kerralla parempi, mutta vielä kouluttajan piti huomauttaa, että hartioiden pitäisi valssin jälkeen osoittaa putken oikeaan päähän.

Seuraavaksi piti ohjata niin kuin harjoitus olisi osana rataa, ohjaus ensimmäisellä hypyllä oikealla kädellä. Kakkoselle takaaleikkaus, joka ei ensin onnistunut, sillä en lähtenyt Mikon kanssa samaan aikaan liikkeelle. Jouduin pysähtymään ennen hyppyä ja Miko ei tietenkään hypännyt. Lähdin vähän kauempaa, jotta Mikolle tulisi enemmän vauhtia. Tässä vaiheessa joutui jo vähän enemmän panostamaan Mikon innostamiseen. Takaaleikkaus onnistui hyvin, kolmosen jälkeen valssi ja taas loppu perussettiä. Koira oli tarkoitus hakea putkelta ja sitten tehdä jyrkkä peruskäännös (vai millä nimellä kouluttaja sitä sanoi?), mutta en oikein tahtonut tuota muistaa. Tähän lopetettiin kun kouluttajakin varmaan huomasi, että Mikolle alkaa riittää. Hän vielä kysyi onko meillä epissuunnitelmia ja meinasi, että hänen mielestä kaikki ryhmästä on valmiita epiksiin. Mölleissä kyllä houkuttaisi vielä tänä vuonna käydä, mutta motivaatiotreeni eli lyhyet, helpot ja vauhdikkaat pätkät on kuitenkin vielä toistaiseksi meille paremmin sopivia.

Tunnin päätyttyä pyysin vielä yhtä meidän ryhmästä auttamaan keinulla. Tehtiin neljä toistoa normaalilla keinulla ja maksalaatikkoa palkaksi. Ensimmäiset oli vähän hitaita, mutta viimeinen toisto oli kaikista paras eli nopea ja innokas suoritus.

1 kommentti:

  1. Vauvakeinu, harjoituskeinu, nössökeinu, rakkaalla lapsella on monta nimeä :D

    VastaaPoista