sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kooikereiden tokomestaruus + Tervakoski KV

Lauantaina kävin Tuusulassa palkitsemassa kooikereiden tokomestarin kun tokovastaava-Saara oli estynyt tulemaan. Samalla tuli katsottua alokasluokan suoritukset. Pitkän aikaa on pitänyt käydä kokeessa katsomassa miltä siellä näyttää. Koirakoita katsoessa tuntui, että meidänkin on ihan mahdollista joskus mennä kokeeseen. Enkä nyt mitenkään meinaa, että olisin nähnyt huonoja suorituksia, mutta itselle on ihan hyvä välillä nähdä, ettei aina muillakaan mene putkeen.

Kooikereita oli ilmoitettu vain yksi, mutta oli kiva nähdä punavalkoisia Tuusulassa kaksin kappalein. Jeroom (Black Amiikos Jeroom Jakkel) osallistui kokeeseen ja Aiko (Featherfox Aiko FidoMido) oli turistina. Jeroom sai ALO-luokasta tuloksen, joten pääsin palkitsemaan vuoden 2012 tokomestarit. Onnea! Muutama kuva löytyy täältä. Miko oli päässyt Markuksen kanssa 12 km:n lenkille, joten jotain kivaa Mikollekin.
Tuomari tutkii korvia

Tänään oli Mikolla kolmas näyttelyviikonloppu putkeen. Määränpäänä oli Tervakoski. Tampereen suuntaan on siitä kiva matkustaa, että bussi menee Kantsun ohi, joten matka-ajassa säästää kivasti kun ei tarvitse mennä keskustaan. Huono puoli tässä reissussa oli se, että pysäkiltä oli reilu 3 km näyttelypaikalle. Siitä huolimatta otin kevythäkin mukaan, koska luvassa oli ainakin pari tuntia odottelua eikä Miko saa bussissa oikein nukuttua. Bussikuski otti matkasta 6,90 € ylimääräistä erikoistavaran vuoksi. Ensin luulin sen olevan koiramaksu, mutta ehkä sittenkin maksu tuli kevythäkistä? Tervakoskella lähdettiin ensin kävelemään väärään suuntaan, sillä olin katsonut kartasta, ettei motarilta tultaessa tarvitse vaihtaa sen toiselle puolelle. Jonkin aikaa käveltiin tienlaitaa, kunnes alkoi epäilyttää ja pistin Google Mapsin paikannuksen päälle. Käännyttiin ympäri ja ylimääräistä kävelyä taisi tulla melkein 2 km. Kun olimme ylittänyt moottoritien, tien laidalla oli pakettiauto, jonka kuljettaja kysyi olemmeko menossa näyttelyyn ja kelpaako kyyti. Nainen oli nähnyt meidät kävelemässä ja hän pysähtyi odottamaan, kun näyttelypaikalle oli niin pitkä matka. Kiitos hänelle!

Olipas mukava yllätys huomata luettelosta, että näyttelyyn oli ilmoitettu myös saksalainen tyttökooiker. Harvemmin ulkomaisia koiria näkee täällä näyttelyissä. Ensimmäinen punavalkoinen, johon törmäsimme oli Merlin (Chriskooi's Merlin). Tunnistin pentusen blogin perusteella, kuten myös Miko tunnistettiin :)

Pönötystä
Päivä oli taas turhan lämmin. Miksi meille osuu aina tällaiset näyttelysäät?! Mikon häkissä tuntui olevan ihan sopivaa ja siellä poika saikin odotella. Odottelua kyllä riitti. Miko pääsi kehään Flow'n (Phoenix-Shila van Youngmuskyteira) kanssa. Aluksi tuomari katsoi ilmettä ja päästi jonkun ääneen saadakseen Mikon huomion. Oli aika yllätys kun Miko meni ihan itse tuomarin luo ja vähän haisteli. Sitten juostiin yhdessä ympäri ja yksin edes takaisin. Tuomari tutki pöydällä, joka oli oikein hyvä. Miko ei yhtään perääntynyt eikä tuomarin kopeloinnit tuntunut olevan niin epämiellyttävää kuin yleensä. Seisoakin Miko jaksoi koko arvostelun ajan, ihan paikallaan (mitä nyt lopuksi meinasi istua). Seisomista tulisi tosin vielä harjoitella, kun välillä Mikon takajalat jää liian eteen ja se saa pojan näyttämään takakorkealta. Yksi esimerkkikuva löytyy kuvasivuilta. ERI tuli ja kilpailuluokassa vielä SA, mutta Flow sijoittui Mikon edelle. Tuomari kehui kovasti Flow'n liikkeitä. Liikkeet ei ole se Mikon vahvin osa-alue, joka tietysti on harmi, kun ne usein ratkaisee. PU-kehässä Miko sijoittui 3. ja sai vara-sertin. Olen tosi tyytyväinen tähän näyttelyyn, niin Mikon käytökseen kuin tulokseenkin! Krisse heitti meidät pysäkille, joten vähällä pääsin tälläkin kertaa häkin kanssa (mutta silti vasemmassa polvitaipeessa on kipeä mustelma, kun häkki siihen välillä heilahti). Kiitän! Kuvia täällä. Kuvausavusta suuri kiitos Merlinin toiselle emännälle!

Iloisia ERI:stä :)

Pääasia, että on kivaa :) Kilpailuluokkaa odotellessa

Laszlo Erdös, Unkari: Good impressive male with typical head. Very good bones. Good ears with good pigmentation. Loose forearms and toes turn out. Good topline + underline. Correct tail. Very good presentation. Must have better tempo moving.

Ja taas, kolmannen kerran putkeen tuli maininta ulospäin kääntyneistä etutassuista. Olen nyt katsellut Mikon seisomista ja kyllä ne tassut kääntyy. Onko näin ollut aina? Ei kai? Pitäisikö huolestua?

6 kommenttia:

  1. Onnea vara-sertistä! Josko ensi kerralla se kirkastuisi sinivalkoiseksi, peukut pystyssä :)

    Ymmärtääkseni nuo ranskalaiset etutassut ovat aika yleisiä ja voivat johtua esim. kapeasta eturinnasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä yksi yritys on tälle vuodelle :)

      Mikolla on kapea eturinta, joten siitä tuo varmaan johtuu. Mutta onko normaalia jos ranskalainen etuosa kehittyy vasta vanhempana...

      Poista
  2. Moi Suvi! Kyllä Miko on komeampi kuin Flow, joten seuraavassa näyttelyssä tuomarikin sen kyllä huomaa, =) Onnittelut siis vara-sertistä, ei se serti kaukana ole! Myös Flown arvostelussa oli huomio ulospäin sojottavista varpaista (toes turn out), mikä kyllä pitää paikkaansa, tosin on pitkälti kiinni siitä, miten koira sattuu seisomaan. Flown kasvattaja kysyy, voiko ottamaasi hienoa kuvaa Flowsta kopioida hänen facebooksivuilleen?
    T. Merja & Flow

    VastaaPoista
  3. Onnittelut vielä hyvistä tuloksista! Oli todella kiva nähdä teidät "ihan luonnossa", kun sitä mahdollisuutta ennen ei ole ollut. Voi kun olisimme olleet jutuissa tuosta matkajutusta, niin olisit tietenkin päässyt meidän kyydissä Tampereelle. Mutta muistetaan tämä seuraavalla kerralla :-) Seuraavaksi meillä onkin vuorossa pentunäyttely Tampereella.
    t. Merja & Merlin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva oli nähdä teitäkin :) Ja kiitos että olisi ollut mahdollisuus päästä teidän kyydillä, mutta oltiin menossa eri suuntaan, Helsingissä kun asutaan :)

      Poista