lauantai 11. elokuuta 2012

Raisio

Aamulla oli herätys aikaisemmin kuin työpäivänä, sillä lähdimme Raisioon näyttelyyn. Kooikerit oli kehässä viimeisenä, mutta silti me jo seitsemältä aamulla istuttiin bussissa kohta länttä. Mutta parempi oli olla näyttelypaikalla 1,5h ennen kehää kuin 30min. Toivoin, että Miko olisi nukkunut bussissa, mutta ei se mennyt maaten kuin vasta loppumatkasta, vaikka selkeästi väsytti. Näyttelypaikalla kulutettiin ensin aikaa kierrellen myyntikojuja ja sitten istuttiin jonkin aikaa varjossa. Raisiossa oli paljon lämpimämpi kuin Helsingissä.

Tuomarina oli kroatialainen Igor Selimovic, jonka kehässä Miko on pyörähtänyt kerran aikaisemminkin, kaksi vuotta sitten. Tuomari oli isomahainen ja ikävästi kumartui koiran päälle katsoessa hampaita. En silloin ehtinyt kyykistymään Mikon viereen, joten Miko hyppäsi tuomaria karkuun ja jouduin itse näyttämään sen hampaat. Tuloksena EH, mutta muuten hyvä arvostelu. Nyt vanhempana ja kokeneempana (siis Miko) en uskonut, että väistämistä enää tapahtuu, joten siksi tultiin uudestaan. Nyt oli tuomarilta vatsa kadonnut.

Kooikerit menivät siis viimeisenä kehään ja Miko ensimmäisenä ja ainoana uroksena sai aloittaa. Toi taas extrajännitystä kun huomasin Mikon olevan ainoa uros. Jostain syystä oli sellainen fiilis, ettei sertiä kuitenkaan tule. Hampaiden katsominen ja pikainen kopelointi meni hyvin, ravaaminen ympäri ja edestakaisin myös ok. Kovin pitkään Mikoa ei tarvinnut seisottaa, kun kuulin tuomari sanovan "just excellent". Ja niin sain kaksi punaista nauhaa arvostelun kera käteeni ja poistuimme kehästä. Harmitti kovasti, että SA jäi puuttumaan kun olisi ollut näin hyvä sauma sertiin. Mutta tietenkin olin hyvin tyytyväinen ERI:in. Tänä vuonna ei ole tullut vielä yhtäkään SA:ta, mutta jospa vielä sen suhteen onnistaisi. Pari yritystä on vielä jäljellä, mutta sertien saaminen tuntuu nyt entistä enemmän mahdottomalta tehtävältä. Ja nyt Oulu harmittaa entistä enemmän.

Arvostelu: Good size and proportions, good line of the head, good topline and angulation, front feet a bit turn out, good balance in side movement, front action should be  in better balance, good coat and colour.

Arvostelu vuonna 2010: Good size & proportions. Good line of the head. Good topline. Good angulation. Good balance in side movement. Still missing balance in front. Good coat. Temperament must be strong.

Mikon arvostelu oli molemmilla kerroilla lähes samanlainen :D Positiivista, että tuomari oli edelleen pääosin samaa mieltä, joskus kun tuomarin mielipide voi muuttua.

Narttuja oli paikalla 4. Miko kyllä kooikernartun tunnistaa kun sellaisen näkee, meidän roturasisti (toki tyttö kuin tyttö kelpaa, mutta kooikerit huomataan erityisesti). Erityisesti Tuplan (Wishdecoy Safire Paris) perään Miko vinkui, mutta oli Viola (Roosnell Astrantia) ja Freyakin (Black Amiikos Querine Quintie) ihania. Tuplan kyllä tunnisti Mizyn siskoksi, samaa näköä oli paljon :)

Paluumatkalla Miko simahti bussiin saman tien. Kehään mennessä Miko oli ollut pystyssä kuusi tuntia putkeen, joten häkkiä olisi hyvä kuljettaa mukana. Miko olisi varmasti skarpimpana kehässä jos välillä pääsisi lepäämään rauhassa. Reissu uuvutti meidät molemmat, joten Miko on nukkunut koko loppupäivän eikä mullakaan pitäisi olla vaikeuksia saada unta.

Tupla

Freya

Viola

Wiia

2 kommenttia:

  1. Igor ilman mahaa?!?!??!!?! 0__0 Olis pitäny tulla katsomaan :D
    Harmi ettei SA:ta tullut, mutta kyllä se teillekin vielä osuu :)

    VastaaPoista