lauantai 18. elokuuta 2012

Agitreenit ja Kouvola kr

Suuntaa-antava (vajaa) ratapiirros
Perjantaina agilitytreeneissä oli vuorossa ratatreeniä ja treenattavana Anne Saviojan ykkösten rata vuodelta 2010. Ratapiirros on jotain sinne päin, sillä en vaan eilen muistanut miten se meni. Keppien jälkeen oli neljän hypyn suora, mutta en vaan saanut sitä mitenkään piirrettyä. Mikon kanssa tehtiin aluksi hyppyrekniikkaa set point harjoituksella. Ehdittiin tehdä vain kaksi toistoa ennen meidän vuoroa.

Keinu huolestutti, sillä keinuharjoitusten vuoksi se saattaisi houkuttaa Mikoa. Kouluttaja meni siksi istumaan keinulle. Sain kivasti innostettua Mikoa ja poika lähti kovalla vauhdilla suorittamaan rataa. Hypyiltä jatkettiin suoraan putkeen. Pituudelta Miko tuli niin kovalla vauhdilla ja innolla, että se lähti juoksemaan omiaan. Liika into ei siis ole hyvästä kun Miko lähtee lapasesta (ohjauksessa seuraavalle esteelle ei tietenkään ollut mitään vikaa). Otettiin uudestaan putkelta ja tehtiin puomille asti. Palkkauksen jälkeen aloitettiin hypyltä 6. Putkeen 11 ohjaus ei onnistunut ja tämän jälkeen vire alkoi olla liian matala. Mutta kun en näköjään osaa lopettaa ajoissa, niin yritettiin vielä saada putkelle meno onnistumaan hypyltä 8 lähtien. Ja mitä kävi, no vahinko tietenkin. Ehkä joskus opin, että vireen laskiessa pitää lopettaa. Kun piti lopettaa johonkin kivaan, niin tehtiin viimeiset neljän hyppyä. Miko oli ihan uupuneen oloinen.

Toisella kierroksella ajattelin tehdä A:lta radan loppuun, mutta ei onnistunut. Vire oli ihan kateissa. A vielä meni, mutta ei sen jälkeinen hyppy. Tehtiin siis vaan kaksi viimeistä hyppyä. Kouluttajan mielestä taidot riittävät ratatreeniin, mutta vire ei. Eli niitä lyhyitä, innostavia treenejä, joista saa paljon hyvää palkkaa.

Tänään käytiin Kouvolassa näyttelyssä. Otin Mikolle kevythäkin mukaan, sillä luvassa oli paljon odottelua. Paikalle piti tulla viimeistään klo 13 ja laskeskelin koohojen olevan kehässä n. 14.30. Olimme jo kahdentoista jälkeen raviradalla, kun seuraavalla junalla olisi mennyt vähän yli yhden... Olin taas pukeutunut ihan väärin eli vaatetta oli liikaa lähes hellelukemiin. 2,5 km kävelymatka näyttelypaikalle ei ollut kovin mukava... Onneksi löysin lähes varjottomalta raviradalta yhden varjoisan kohdan, johon leiriydyttiin.

Kehään pääsyä odotellessa selvisi, että tältä tuomarilta ei kannata mitään odottaa. Toivoin vain, ettei sentään harmaata meille näytetä. Miko meni ensin kehään yhdessä toisen avoimen luokan uroksen kanssa. Ensin ravattiin yhdessä ympäri, sitten erikseen edes takaisin. Vähän oli sekavaa, että mihin koira pitäisi sitten pistää. Nostin Mikon pöydälle, jossa tuomari mittasi. Aluksi meni ok, mutta sitten Miko alkoi kovasti nojailla mua vasten. Mittaamisen jälkeen en meinannut saada Mikoa kunnolla seisomaan pöydällä ja tuomari käski laskemaan maahan. EH tuli ja siihen olen tyytyväinen.

Yochai Barak: Good type. Masculine. Good proportions. But he is over size. Needs to have stronger body. A bit frenchy in front. Must have stronger character in the ring. Correct pigmentation.

Koskaan ennen arvosteluissa ei ole ollut mainintaa, että Mikon etujalat kääntyy hieman ulospäin ja nyt on ollut kahdesti peräkkäin. Onko Mikon jalat alkanut kääntyä vai eikö muut tuomarit ole kiinnittänyt siihen huomiota?

Paluumatka Kouvolan asemalle oli ihan tuskaa. Olin hiessä, häkki ja reppu painoi vaikka kuinka ja olin ihan väsynyt. Taas muistin miksi en ota häkkiä mukaan ellemme pääse jonkun kyydillä... Mutta oli häkistä apua. Kuvia tulee jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti