tiistai 3. syyskuuta 2013

TehisCup

Syyskuulle on ihan kivasti epiksiä tiedossa ja ensimmäiset olivat maanantaina. Menimme Saaran ja Huugon kanssa Vantaalle TehisCupin ensimmäiseen osakilpailuun. Olimme paikalla hyvissä ajoin, kun Saara ja Huugo kävivät ensin minimölleissä lämmittelemässä. Ilmoittautumisen jälkeen kävimme lenkillä ja sitten odottelimme kisojen alkamista. Saaran ja Huugon ensimmäisen suorituksen jälkeen kävimme uudestaan kävelemässä ja sitten taas odoteltiin. Harmittavasti kävi niin, että medi kisaavat ja maksimöllit alkoivat samaan aikaan. Molemmat olimme luokkamme ensimmäisiä, joten toisten radat jäivät näkemättä. Onneksi sain jonkun radan vierestä kuvaamaan.

Rata oli muuten ihan ok, mutta alku vinoine hyppyineen ja puomin jälkeinen hyppy-putki hieman mietitytti. Ne sitten olikin kohtia, jotka eivät onnistuneet. Miko juoksi ensimmäisen hypyn ohi. Korjasin sen. Puomin jälkeen oli jotain sähläystä, josta tuli kielto. Sähläyksestä johtuen jäin jälkeen putkella ja eteen-käsky oli aivan liian myöhässä. Miko ehti jo kääntyä putkelta väärään suuntaan, mutta mitään "vahinkoa" ei käynyt. Rata jatkui ihan ok, mutta viimeisellä mutkaputkella tuli kielto. Ohjasin varmaan huonosti kun putken suu ei ollut suoraan edessä hypyltä tultaessa. Yritin uudestaan, mutta Miko meni väärään päähän. Sitä en sentään alkanut korjaamaan, joten meille väärästä radasta johtuen HYL (muuten hylkäyksistä tuli 10 vp). Lopussa Miko irtosi ihan kivasti. Viimeiset esteet olivat pituus ja hyppy. Maaliin tullessa tuntui, että on meillä mennyt paremminkin... Meidän suorituksen aikana Saara ja Huugo tulevat maaliin, kuuluu videolta :)


Muita huomautuksia meidän suorituksesta. Miko varasti taas lähdössä eli lähti hieman ennen kuin annoin luvan. Näin on käynyt viime aikoina varmaan joka epiksissä. Mutta ehkä en puutu siihen, kun en halua tehdä yhtään hallaa motivaatiolle. Parasta Mikolle olisivat lentävät lähdöt, joka olisi kannattanut tässäkin tehdä, sillä puomilla olisin saanut Mikon kiinni. En tiedä miksi Miko kiersi ensimmäisen hypyn. Katselin rataantutustumisessa useampaan kertaan millainen linja koiralle tulisi ja mihin se kannattaa jättää ja mistä kohtaa Miko kannattaa kutsua. Huidoin taas käsilläni, vaikka rataantutustumisessa näytin kunnolla minne mennään. Kontakteilla Mikolla ei ollut aikomustakaan pysähtyä. Haluaisin kontaktien olevan sellaiset, että Miko pysähtyy ja vapautus tulisi saman tien, sillä kontaktilla seisominen on huonoa motivaatiolle. Harmittaa taas, että korjasin kieltoja. Taidan liikaa toivoa tulosta, vaikka pääasia olisi, että meillä on kivaa. Lupaan, etten teen niin ensi kerralla. Entä sitten, vaikka tulee hylky! Putkella muuta vaihtoehtoa ei ollut kun Miko pysähtyi.

Yritän kaikesta huolimatta löytää aina ne positiiviset puolet. Videota katsoessa meno on mokia lukuun ottamatta ihan sujuvaa (ainakin meidän menoksi). Mikolla oli hyvä vire radalle lähdettäessä (jota tosin onnistuin omilla teoillani radalla laskemaan), kierroksista kertoi sekin että haukku oli herkässä. Muuta hyvää oli se, etten nyt pitänyt niin paljon ääntä, esim. "täällätäällätäällä". Lopun irtoaminen pitää mainita vielä toistamiseen :)

Jäähdyttelylenkkien jälkeen lähdimme, sillä kummallekaan ei ollut odotettavissa palkintosijoja. Miko oli paluumatkalla aika väsyneen oloinen. Ehkä parin tunnin odottelu ennen omaa suoritusta oli sille vähän liikaa. Suurimman osan ajasta Miko oli autossa, mutta ei se varmaan siellä kunnolla pystynyt rentoutumaan. Tosin kyllä se autossa nukkuikin. Kun hain Mikoa rataantutustumisen jälkeen, se oli tyytyväisesti nukkumassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti