sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Back to basics

Vinttikoiraradalla epiksissä 22.8.2013
Lauantaina vietin aamupäivän ja päivän Purina Areenalla agilitykisoja katsellen. Useampi kooikeri (Huugo, Foxy, Mizy, Flow, Ella, Milli) oli kisaamassa ja turistina oli ihana Iita-pentu. Hallissa pidetyn mini3 kisan aloitti aviomiehennoutaja, jolla oli unkarilainen ohjaaja :) Kyseessä oli polttarit ja koiran roolissa kisannut oli meidän seurasta. Kuvia löytyy täältä.

Myöhemmin kävimme Saaran kanssa tekemässä Huugolle ja Mikolle jäljet. Muutaman hirvikärpäsen näin Saaran takilla, mutta onneksi yhtään sellaista ei tullut kotiin asti. Sunnuntaiaamuna pojat pääsivät ajamaan jäljet. Miko aloitti. Mikolla oli toista kertaa päällä uudet valjaat. Ensimmäisen kerran ne olivat käytössä mejäkokeessa kaksi kuukautta sitten, jolloin Miko on myös viimeksi jäljestänyt. Valjaat vaikuttaa hyviltä, mutta jonkin verran Miko alkoi vetäessä yskiä. Pitääpi vielä säädellä.

Mikon jälki oli lyhyt suora ja jäljestyksessä oli käytössä ihan perushihna. Tarkoituksena on oikeastaan opettaa Miko uudestaan jäljestämään eli aloitetaan alkeista. Miko haisteli alkumakausta ja tarkoituksena oli ohjata hetken aikaa ja päästää sitten Miko hihnanmitan päähän. Mikolla nousi alkumakauksen haistelun jälkeen pää ylös, joten en päästänyt sitä vielä jäljelle. Meidän yläpuolella lenteli kaksi korppia, joista Miko oli kiinnostunut. Yritin rauhoitella Mikoa ja saada sen haistelemaan makausta uudelleen. Ei se vaan tahtonut onnistua. Kun Miko viimein laski pään alas ja haisteli makausta, se meinasi lähteä pää pystyssä etenemään. En taaskaan päästänyt sitä menemään, koska en tiennyt meinaako se lähteä jäljelle vai lintujen perään. Lopulta lähdimme jäljelle ilman sen kummempia ohjauksia tai makauksen haisteluja. Miko kulki koko matkan pää ylhäällä, mutta se meni koko ajan oikeaan suuntaan. Hieman ennen kaatoa oli kalliota, jossa Miko meinasi lähteä sivuun, mutta jatkoi sitten oikeaan suuntaan kun en päästänyt sitä sivuun. Kaadosta Miko meni ensin ohi, mutta palasi sitten haistelemaan sitä.

27.8.2013
Se oli ihan ok jäljestys, mutta se häiritsee, ettei Miko laske päätä maahan. Toki Miko voi jäljestää ilmavainulla, mutta kyllä se ulkoillessa jäljestää hajuja pää maassa. Mikon jäljestys ei ole yhtä tarkkaa kun sen pää on ylhäällä ja siksi se etenee ihan liian reippaasti ja se on ollut ongelmana. Miten ihmeessä saisin Mikon laskemaan pään alas ja haistelemaan rauhassa jälkeä sen sijaan, että se koohottaa kovaa vauhtia eteenpäin... Se ainakin voisi auttaa, että kävisimme useammin metsässä ja jos saisin Mikon kulkemaan metsässä rauhallisesti. Metsälenkilläkin Miko koohottaa niin kovasti sinne sun tänne, että on ärsyttävää olla hihnan toisessa päässä.

Illalla kävimme vielä hyppytekniikkatreeneissä. Teimme alastuloa, jossa ensimmäisenä on hyppy ja sen jälkeen viiden jalan päässä okseri. Okserin jälkeen on kaksi hyppyä kahdeksan jalan etäisyyksillä. Teimme harjoitusta viisi kertaa. Ensimmäisellä kerralla Miko otti viimeiseen väliin ylimääräisen askeleen, mutta sen jälkeen kaikki välit meni hienosti yhdellä loikalla. Teimme myös keppejä ja hyödynsin halliin jo tehtyä radanpätkää, jossa oli mutkaputki, kaksi hyppyä ja kepit. Hypyt olivat hieman kaaressa ja kepeille tultiin suoraan edestä. Teimme tätä kolme kertaa, joista kahdella Miko ohitti ensimmäisen hypyn, mutta joka kerta se haki tosi hienosti ja itsenäisesti kepeille. Ja pujotteluvauhti oli hyvä. Ensimmäisen toiston jälkeen palkkasin vinkupallolla ja Miko veti taas muristen kauheaa rallia pallon kanssa ympäri hallia. Lopuksi teimme vielä A:ta muutaman kerran ja kerran Miko tuli kontaktista läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti