torstai 26. syyskuuta 2013

Kesäkauden viimeiset treenit

Ohjatut treenit loppuivat eilen keskiviikkona ja nyt meille tulee ohjattuihin treeneihin 7 kuukauden tauko. Agilitytaukoa ei onneksi tällä talvikaudella tule. Meillä oli jälleen hyppyrata. Olen tosi huono piirtämään ratoja muistista, joten mittasuhteet ja esteiden sijainnit ratapiirroksessa ovat jotain sinne päin. Mutta kyllä tuosta jotenkin selviää mitä me tehtiin :) Hyppy 7 oli ainakin ”ylempänä”, mutta tila loppui kesken. Ulkona oli niin kylmä, että putket olivat ihan kohmeessa eivätkä ne meinanneet taipua. Kylmä on tullut ihan yhtäkkiä. Jo muutamana aamuna on ollut niin kylmä, että on ollut vaikea uskoa, että mittari näyttää oikein.

Me aloitimme. Miko ohitti ensimmäisen hypyn ja sanoin, että se on ollut viime aikoina erityisesti epiksissä ongelmana. Ratkaisuksi kouluttaja ehdotti hypyn naksuttelua. Mainitsin, että syynä voi olla mahdolliset jumit takareisissä. Teimme muutaman kerran niin, että kutsuin Mikon muurin läheltä ja palkkasin kun Miko hyppäsi ekan hypyn. Sitten aloitimme uudestaan ja pääsimme radan ihan loppuun asti! Se on koko syksyn ajan ollut harvinaista.  Putkelta 3 en ollut tarpeeksi selvästi vetämässä Mikoa mukaani, sillä käännös hypylle 4 venyi pitkäksi. Putken 5 suulle Miko pysähtyi, mutta sain sen menemään putkeen ilman että piti ottaa vauhtia (se on harvinaista!) Kepit meni hyvin kuten koko loppurata. Hypylle 14 tehtävässä valssissa olin ajoissa, joka sekin on harvinaista. Kun olin maininnut mahdollisista jumeista, kouluttaja oli kiinnittänyt huomiota Mikon hyppyihin ja hän sanoi, että Miko näyttäisi vähän teputtavan ennen hyppyä ja erityisesti muurilla. Teimme niin, että jätin Mikon ensimmäisen hypyn taakse ja menin itse katsomaan miltä muurin hyppääminen näyttää kun kouluttaja kutsui Mikoa. Kyllä Miko vähän otti pikkuaskeleita ennen hyppyä, mutta ei mitenkään erityisen selkeästi. Madalsimme kuitenkin hyppyjä 40 cm:iin. Koska ensimmäinen kerta meni hyvin, teimme sen jälkeen muuta. Teimme rataa nurinpäin eli hypyltä 18 aloittaen ja lopettaen putkeen 9, koska pituutta ei voinut mennä väärin päin. Putki 9 mentiin kuitenkin toiseen päähän. Teimme kerran tai pari koko pätkän (esteet 18-9) ja sitten teimme esteitä 13-9. Putkeen 9 en saanut Mikoa menemään, vaan se aina pysähtyi. Syy pysähdykselle oli se, että juoksin putkelta 10 niin kovaa, että olin jo melkein pysähtynyt, kun Miko pääsi putkelle 9 asti ja se tietenkin reagoi minun liikkeen pysähtymiseen. Olisi pitänyt odottaa Mikoa putkella 10.

Toista kertaa emme ehtineet tekemään, mutta se ei haitannut ollenkaan, sillä meillä meni jo niin kivasti. Muiden ollessa radalla harjoittelimme tokohyppyä. Teimme 4-5 toistoa ja jo ensimmäisestä kerrasta lähtien meni hyvin. Miko hyppäsi ensimmäisestä käskystä ja jäi seisomaan hypyn taakse. Sellainen ongelma ilmeni, että jos jäin vähän pidempään seisomaan Mikon viereen ennen kuin palkkasin, Miko meni istumaan. En juuri koskaan treenatessa tee liikkeitä loppuun eli perusasentoon asti, koska Miko alkaa helposti ennakoida. Tokohypyn jälkeen teimme pari ihan ok keinua. Hieman toisella kerralla vauhti hidastui.

Treenien jälkeen jäimme vielä hetkeksi kentälle tokoilemaan. Ilmeni lisää ongelmia eri liikkeissä. Yksi ongelma, josta en viime kirjoituksessa muistanut mainita on se, että Miko maahan mennessään (paikalla makaaminen ja liikkeestä maahan) jää joskus vinoon. Kotona olen joskus paikalla makaamista harjoitellessa melkein joutunut astumaan Mikon yli, kun se on niin vinossa. Jäävistä liikkeistä teimme tällä kertaa ensin maahan menemisen. Se meni oikein hyvin. Seuraavaksi oli seisominen, mutta Miko meni useamman kerran maahan ennen kuin onnistui. Miko siis tekee ensimmäisen jäävän liikkeen hyvin, mutta seuraavassa se tekee saman kuin ensimmäisessä. Ja Miko ennakoi. Se saattaa yhtäkkiä jäädä matkasta, kun se pysähtyy omatoimisesti seisomaan. Luoksetulo oli taas hyvin reipas, mutta tavalliseen tapaan Miko syöksähti kohti kättä. Seuraamista teimme vain hyvin pienissä pätkissä, mutta ne olivat hyviä pätkiä. Lopuksi tein luoksetulon pari kertaa uudestaan, koska se on niin kiva ja vauhdikas liike, josta jää molemmille hyvä mieli. Ensin Miko meinasi lähteä mukaani, kun olin jättänyt sen istumaan. Sitten se varasti ja tuli luokseni ilman kutsua. En tietenkään palkannut, vaan jätin Mikon uudestaan istumaan. Kyllä se sitten pysyi paikallaan kunnes annoin luoksetulokäskyn :) Mikon vire oli koko tokoilun todella hyvä. Vielä hetki aikaa hioa liikkeitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti