lauantai 28. syyskuuta 2013

Möllejä, möllejä

Torstaina jätimme rally-tokotreenit välistä, jotta meillä ei olisi neljää päivää putkeen treenejä ja kisoja. Illalla pidimme kuitenkin pienen tokosession iltalenkin yhteydessä nurmikolla, sillä möllitokokoe oli myös nurmikentällä. Mikolla oli taas hyvä vire eikä märkä, pitkähkö nurmikko haitannut. Seuraaminen ja jäävät liikkeet sujuivat hyvin. Jäävissä ei ollut erotteluongelmaa seisomisen ja maahanmenon kanssa.

Perjantaina kävimme Espoossa agilityepiksissä. Meillä on epäonnea matkassa, sillä myöhästyimme parista bussista, jätin yhden bussin pysäyttämättä ja lopulta en meinannut löytää millään kisapaikalle. Hermot olivat kireällä kun kartoista ei ollut hyötyä ja missään päin ei näyttänyt tutulta, vaikka olemme aikaisemminkin AST:n kentällä käyneet. Meidän saavuttua kisapaikalle olivat maksimöllit jo menossa. Onneksi sain vielä ilmoitettua meidät mukaan. Menin sitten kentän reunalle opettelemaan rataa. Onneksi rata oli helppo. Ehdin katsoa 3-4 suoritusta ja sitten oli jo valmistauduttava omaan vuoroon.

Lähdimme yhtä aikaa liikkeelle, koska puomi oli toisena esteenä. Alkuun vauhti ei ollut kovin kummoinen, mutta sitten Miko alkoi kaasuttaa. Ja sitten tuli hepuli. Eipä siinä auttanut muu kuin seisoa ja odottaa Mikon rauhoittumista. Hepuliin kuului kaksi väärässä kohtaa suoritettua estettä, joten HYL meille. Hepulin lopussa Miko haukahteli. Miko ei normaalisti hauku agilityradalla. Sen laidalla kylläkin. Meidän mennessä radalle varoiteltiin A:lla häikäisevästä valosta, jonka vuoksi pari koiraa tuli ikävän näköisesti A:lta alas. Jarruttelin siksi vauhtia ennen A:ta. Viimeisen putken takaaleikkaus ei ihan mennyt nappiin, mutta onneksi ei tullut törmäystä. Sellainen rata tällä kertaa :) Tainan kuvaamalla videolla ei näy alkua, mutta katsoin toisesta videosta, että Miko otti pikkuaskelia ennen ensimmäistä hyppyä. Uskoisin sen johtuvan siitä, että Miko näytti yrittävän kiertää hyppyä, mutta joutui vaihtamaan suunnitelmaa, kun olin tiellä. Mikon takareisiä olen hieman hieronut, mutta ei ne vaikuttanut olevan jumissa. Fyssari on 3,5 viikon päästä.


Tänään meillä oli ihka ensimmäinen möllitokokoe, jossa osallistuimme nakkiALO-luokkaan. Luokassa sai palkata koiraa ja päättää millaisia etäisyyksiä ottaa jne. Luokassa taisi olla 11 koirakkoa. Ryhmäliikkeet jaettiin kahteen osaan ja meidän ollessa nro 6, olimme ensimmäisen ryhmän viimeisenä. Hyvä, että saatiin reunapaikka ja kuvaaminenkin onnistui, kun Taina & Loki sekä Ella & Teppo olivat jälkimmäisessä ryhmässä.

Kehääntulotarkastus - Liikkeenohjaaja teki kehääntulotarkastuksen. Pieni kopelointi meni hyvin, mutta juoksutarkastusta Miko piti epäilyttävänä toimintana. Se murahti liikkeenohjaajalle, joka pyysi minua kyykistymään Mikon viereen ja pitelemään siitä kiinni jutellen mukavia. Näin tarkistus onnistui. Harmittaa, etten jo heti alkuun kyykistynyt. En osannut odottaa juoksutarkistusta, sillä yhdessä kokeessa tuomari vain rapsutteli poikakoiria. Mutta nyt tiedän mitä harjoitellaan.

Luoksepäästävyys: 7 - Miko pysyi nätisti vierellä niin kauan kunnes tuomari yritti silittää rinnasta. Sitten Miko perääntyi.

Paikalla makaaminen: 10 - Miko painui hitaasti maahan ja se makasi lonkallaan. En korjannut asentoa. Menin noin 3 metrin päähän ja kävin palkkaamassa kolme kertaa. Aika oli normaali 2 min. Vähän Miko liikutti päätään, muuten se makasi liikkumattomana koko ajan.

Seuraaminen kytkettynä: 7½ - Seuraamiskuvioon kuului käännöstä oikealle ja vasemmalle, kaksi täyskäännöstä, pysähdys ja juoksua. Emme ole varmaan koskaan tehnyt niin pitkää seuraamista ja silti Miko pysyi hienosti sivulla. Lopussa Miko tarjosi liikkeestä seisomista ja sitten se bongasi hajun. Muuten oli meidän tasoon nähden tosi hieno seuraaminen!

Seuraaminen taluttimetta: 6½ - Seuraamiskuviossa oli juoksua, täyskäännös sekä käännökset vasempaan ja oikeaan. Seuraamista oli tainnut jo tulla tarpeeksi ja varmasti myös nurmikon tuoksut olivat hyvin houkuttelevia, joten tämä liike meni haisteluksi. Kerran jouduin hakemaan Mikon mukaani, kun poika löysi jotain oikein hyväntuoksuista. Liikkeen päätyttyä Miko jatkoi haistelua, kunnes tajusi, että nyt kai pitäisi tehdä jotain ja nosti pään ylös. Miko tuli kutsusta perusasentoon.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8½ - Seuraaminen meni taas haisteluksi, mutta muuten liike meni hyvin.

Luoksetulo: 10 - Meidän bravuuri ei pettänyt. Luoksetulo oli vauhdikas eikä Miko syöksynyt kohti kättä. Tätä liikettä tuomari ja liikkeenohjaaja kehuivat. Miko oli kuin eri koira verrattuna aikaisempiin liikkeisiin ja liikkeenohjaajan sanoin se oli "veret seisauttava, kirkas kymppi". Veret seisauttava on ehkä liioittelua, mutta Mikon luoksetulo oli luokan parhaita, vaikka näin itse sanonkin :D

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0 - Seuraaminen alkoi taas haistelulla. Seis-käskystä Miko meni maahan ja uudesta käskystä se pisti pään maahan. Otin Mikon mukaan ja jatkoimme hieman matkaa, mutta jälleen Miko painui maahan. Sain Mikon nousemaan, mutta melko pian Miko istui.

Estehyppy: 10 - Liike sujui normaaliin tapaan. Miko jäi vinoon esteen taakse, mutta niin se lähes aina tekee.


Kokonaispistemääräksi tuli 153, joka oikeuttaisi ALO2-tulokseen. Sijoituksena oli 5/10. Olen tosi tyytyväinen tulokseen/sijoitukseen, sillä luulin meidän nimet sanottavan jo alkupäässä kun tuloksia lueteltiin käänteisessä järjestyksessä. Taina & Loki voittivat ansaitusti :)

Yritin käyttää mahdollisimman vähän mitään apuja ja palkata vain liikkeen päätteeksi. Pisteisiin ei palkkaamisella ollut juuri vaikutusta, joten esim. käsipysäytyksellä liikkeestä seisomisessa olisimme varmaan saanut 1-tulokseen oikeuttavan pistemäärän... Mutta turha sellaisia murehtia, sillä ei tuloksella niin väliä vaan pääasia, että jäi hyvä fiilis. Kokeessa oli montaa hyvää asiaa (mm. Miko ei ennakoinut kertaakaan perusasentoon nousemista), vaikka paljon on myös treenattavaa (mm. äänenkäyttö!) Seuraaminen ja paikalla makaaminen vaan kuntoon, niin kyllä me sitten kokeisiin mennään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti