torstai 5. syyskuuta 2013

Keskiviikon agility, torstain rally-toko

Kuva on lainattu täältä
Keskiviikon agilitytreeneissä meillä oli Esa Muotkan 1. luokan hyppäri. Putkeen mentiin ainakin monta kertaa :) Alussa oli taas hypyt vinossa ja taas mietin mahtaako Miko kiertää ensimmäisen. Muuten oli oikein kivan oloinen rata. Hyppy 13 oli mahdollinen kieltopaikka. Jos Mikolla ei ole tarpeeksi vauhtia, niin tuollaisissa paikoissa tulee usein kielto. Ensimmäisellä kierroksella tehtiin kisanomaisesti. Meidän suorituksesta oli kyllä kisanomaisuus kaukana. Alussa Miko haisteli ennen kuin tuli sivulle istumaan. Menin hypyn 2 taakse kutsumaan ja lähtökäskystä Miko lähti haistelemaan samoja hajuja kuin aluksi. Uudella yrityksellä Miko hyppäsi hypyt, mutta pysähtyi ennen keppejä haistelemaan. Kolmannella yrityksellä lähdimme hypyn 2 takaa ja sitten pääsimme vihdoin pidemmälle. Mikolla tosin taisi tulla joku häiriö pujottelurytmiin ja siksi se saattoi ohittaa yhden kepin. Putkesta 7 Miko paineli suoraan hypyille 15 ja 14. Otimme uudestaan putkelta 6 ja taas kävi samoin. Putki 7 oli suorempi kuin ratapiirroksessa, joten Miko varmaan näki hypyt jo putkesta ja ehti ne lukitsemaan. Olisi pitänyt sanoa Mikon nimi tai "tässä", että olisin saanut sen oikeaan suuntaan. Teimme vielä putkelta 7 radan loppuun ja sitten 6-7-8-17-18, jolloin kolmen putken sarja onnistui.

Toisella kierroksella keskityttiin ongelmakohtiin. Teimme rataa lyhyissä pätkissä ja kouluttaja oli palkkaamassa. Meidän kouluttajaa osaa kyllä tosi hyvin vinkupallolla motivoida Mikoa. Kouluttaja on melkein hengästyneempi Mikon leikittämisen ja härnäämisen jälkeen kuin minä radalla juoksemisen jälkeen :) Olisi syytä ottaa hänestä oppia. Taidettiin me kerran tehdä koko ratakin hypyltä 2 aloittaen. Vähän tuli tehtyä liikaa, sillä Mikon vauhti hiipui loppua kohden ihan selkeästi, mutta kyllä se muuten ihan hyvin meni. Olimme niin ajoissa valmiita, että jäin hetkeksi Mikon kanssa kentälle harjoittelemaan takaakiertoja ilman rimoja. Miko kierteli siivekkeitä innokkaasti. Tuli todettua, että oikealta puolelta Mikon pystyy lähettämään paljon pidemmältä takaakiertoon kuin vasemmalta. Välillä vasemmalta puolelta lähettäessä Miko piti viedä melkein esteelle asti. Ensi kerralla voisi harjoitella namialusta kanssa. Kävelimme bussipysäkille ilman mitään kiirettä, kunnes jossain vaiheessa huomasin, että alkaakin olla kiire. Bussi ei juuri koskaan tule ajoissa, joten en kantanut huolta bussiin ehtimisestä. Olimme jo aika lähellä pysäkkiä, kun bussi meni ohi. Seuraava meni puolen tunnin päästä, joten olimme vasta puoli kahdentoista aikaan kotona...


23.8.2013


Tänään torstaina osallistuimme jälleen rally-tokotreeneihin. Radalla oli pari uutta kylttiä, joista vasen täyskäännös oli hankalin. Teimme radan kahdesti. Mikon vire ei ollut yhtä hyvä kuin viikko sitten, mutta ihan hyvä kuitenkin. Eteen istuminen sujui jo paremmin. Pitäisi keksiä sille joku käsky. Miko oli ihan hassu kun vuoroa odotellessa kutsuin sen sivulle. Miko oli oikealla puolellani ja ilmeisesti oli liian vaikea siirtyä vasemmalle, joten Miko istahti oikealle puolelleni, väärin päin :D Sillä oli siis takapuoli menosuuntaan. Oli kivat treenit ja varmaan osallistumme niin kauan kuin muutkin treenailevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti