lauantai 21. syyskuuta 2013

TehisCup, 3. osakilpailu

Perjantaina osallistuimme TehisCupin kolmanteen ja viimeiseen osakilpailuun. Maksit olivat ensimmäisenä. Matkustin ensimmäistä kertaa Ojankoon julkisilla enkä usko, että toista kertaa niin teen. Meidän piti olla paikalla 17.45 kun kisat alkoivat klo 18, mutta olimmekin vasta hieman kuuden jälkeen. Olimme parkkisella kun kuulin, että maksimöllien ohjaajat kuulutettiin rataantutustumiseen. Ilmoittautumiseen oli pitkä jono, joten kiinnitin Mikon aitaan ja riensin tutustumaan rataan. Rata oli ihan kiva ja suoritettavissa virheittä. Alku mietitytti, mutta uskoin että selviämme jos kutsun jo ensimmäisen esteen jälkeen. Meillä on viime aikoina ollut ongelmana ensimmäisen esteen kiertäminen, jos pari ensimmäistä estettä ei ole samassa linjassa. Toinen haastava kohta oli viimeinen putki, jonka väärään päähän oma linja todennäköisesti osoittaa. En kuitenkaan suunnitellut kohtaan mitään perusohjausta kummempaa. Loppu oli samantyylinen kuin viime viikon hyppärissä, jossa takaaleikkaus ei onnistunut. Takaaleikkausta aioin silti kokeilla, koska se oli mielestäni paras vaihtoehto.

Rataantutustumisen jälkeen menin jonottamaan ilmoittautumiseen ja jokunen maksi ehti jo startata ennen kuin pääsimme listoille mukaan. Taina oli tullut Ojankoon kun olin tutustumassa rataan, joten ei tarvinnut etsiä ketään kuvaajaksi. Meidän jälkeen oli vielä yksi maksi ilmoittautunut eli lähdimme radalle toiseksi viimeisenä. Ihmeen vähän makseja on ollut kaikissa epiksissä, joissa syksyn aikana olemme käyneet.


Kutsuin Mikon ensimmäisen esteen takaa ja niin siinä taas kävi, että Miko kiersi hypyn. Sadasosansekunnin ajan harkitsin kiellon korjaamista, mutta onneksi en niin tehnyt. Olisi pitänyt lähteä samaan aikaan Mikon kanssa. Miko juoksi myös kolmannen esteen ohi. Sen korjasin vain siksi, ettei Miko jatkanut matkaa putkeen. Muuten olisin antanut olla. Puomin kontaktille Miko oli pysähtymässä, mutta vapautin sen jo ennen 2on2offia. Puomin jälkeinen hyppy oli ok, mutta seuraavan Miko taas kiersi. Se oli taas huitomisohjauksen syytä... Seuraavaan putkeen Miko meni väärästä päästä ja A:n kontakti jäi vaille kosketusta. Loppu oli hieno! Miko irtosi kivasti, mutta olin ihan varma, että se juoksee pituuden jälkeisen hypyn ohi. Kyllä Miko vaan osaa hakea esteille, vaikka välillä tuntuu, että sille pitää kaikki ihan kädestä pitäen näyttää. Takaa ohjaus toimi tällä kertaa :)

Meidän suoritus oli täynnä virheitä, mutta radan jälkeen fiilis ei ollut huono. Miko kulki kivasti ja radan loppu ilahdutti niin paljon, etten voinut olla tyytymätön. Meille TehisCupista 3 x hyl :) Meidän ensimmäisen nollan jälkeen tuloksena on ollut 4 x hyl ja 1 x 10. Hyvää kokemustahan nämä :)

Ensimmäisen esteen ohitukset mietityttävät. Täytyy treenailla vastaavia tilanteita. Voi olla, että Mikolla on jumeja. Takareisissä ainakin tuntuu olevan. Olen suunnitellut fyssarikäyntiä lokakuulle (voisi sen jo varatakin, että varmasti silloin päästään), sillä fyssari pyysi käymään seuraavan kerran syksyllä ja koska edellisen kerran jälkeen olemme treenannut pääasiassa maksikorkeuksin ja sen lisäksi kisannut maksimölleissä. Haluan tietää onko korkeammilla esteillä vaikutusta. Yleensähän Miko ei ole juurikaan jumissa, ainoastaan takareisissä ja rintarangassa on ollut pientä jumia. Epävirallisia agilitykisoja on luvassa vielä ensi viikolle ja sitä seuraavalle viikolle. Muita tuskin on enää tulossa. Viimeiset ohjatut treenit ovat ensi viikolla ja aloitamme sitten omatoimitreenit Tainan & Lokin sekä Lotan & Terran kanssa. Sitten voimme keskittyä meidän ongelmakohtiin (ohjaus, kontaktit, keinu ja kepit).

Sitten vielä muistiin: Maanantaina kiinnitin huomiota siihen, kun Miko nuoli toista etujalkaansa. Katsoin onko jalassa jotain ja iso, lihava punkkihan se siellä varpaiden välissä oli. Miko oli ilmeisesti nuollut jalkaa jo enemmänkin, sillä punkki oli kuollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti