tiistai 24. syyskuuta 2013

Sunnuntaitreeniä

Sunnuntaina hyppytekniikkatreeneissä teimme perussarjaa ja kasvavaa sarjaa. Perussarja meni ok ja kasvavan sarjan viimeisessä 9 jalan välissä Miko otti aluksi ylimääräisen askeleen. Viimeinen väli sujui yhdellä loikalla kun Saara oli namikipolla ja kun lähtö otettiin kauempana ponnarista. Mikolla on jostain syystä ollut aina näissä sunnuntain treeneissä tosi hyvä vire, joka aiheuttaa varastamisia, mutta en valita. Kivasti Miko mm. tarjoaa perusasentoa. Namikupin täyttämisten välillä jätin Mikon maahan, jotta tulisi edes jonkinlaista paikkamakuutreeniä.

Viimeiset minuutit käytin kontaktien treenaamiseen. Ensin tehtiin ilman etupalkkaa ja sitten etupalkan kanssa. Etupalkka on ehkä vielä liian vaikea häiriö, sillä aika helposti Miko lähtee kontaktilta ilman lupaa esim. silloin kun kyykistyn pistämään namin kuppiin. Nämä olivat viimeiset hyppytekniikkatreenit toistaiseksi. Katsotaan missä ja milloin jatketaan.

Kotimatkalla pysähdyimme sirkuskentälle tokoilemaan. Meillä on lauantaina edessä ensimmäinen möllitokokoe ja siitä huolimatta en ole saanut itseäni motivoitua treenaamaan. Pääasiassa teimme seuraamista, joka on paikoittain ihan hyvää, mutta pääasiassa melko surkeaa. Miko helposti menettää mielenkiinnon ja on sitten kuin lenkillä. Jos minulla on lenkeillä namia mukana, Miko seuraa oikein hienosti vierellä sen aikaa kun se odottaa namia ja olen sitä yrittänyt hyödyntää. Lenkeillä kävelen hyvin reippaasti ja tokon seuraamisessa taas hitaammin, joten ehkä siksi lenkkien seuraamisesta ei ole ollut ainakaan vielä hyötyä. Käännökset meni ok, mutta vähän Miko jäi jälkeen. Kokeilin myös juosten seuraamista, kun sitä kai on jo alokasluokassa. Juostessa seuraaminen oli parempaa kuin kävellessä. Luoksetulo oli vauhdikas. Liikkeestä seiso sujui hyvin, mutta kuten normaalistikin, sen jälkeen liikkeestä maahan ei meinannut onnistua kun Miko tarjosi vain seisomista.

Miko osaa ihan hyvin alokasluokan liikkeet, mutta kun seuraaminen on ongelma, niin se aiheuttaa ongelmaa moniin muihin liikkeisiin. Tässä pohdintaa liikkeiden tilanteesta:

Luoksepäästävyys: Harjoitellessa on mennyt ok enkä usko, että tässä on ongelmaa. Miko voi nousta seisomaan ja tervehtiä tuomaria.
Paikalla makaaminen: Olen nyt päätynyt siihen, että opetan paikalla makaamisen ihan normaalilla tavalla eli Mikon ei tarvitse pistää päätä maahan. Pää maassa makaaminen aiheutti liikaa harmia, joten uskon, että on helpompi saada liike toimimaan, kun en vaadi päätä maahan. Möllikokeessa etäisyys pitää pitää lyhyenä, sillä häiriötreeniä on alla liian vähän ja paikalla makaamisen pituudesta riippuen välillä pitää myös palkata.
Seuraaminen: Huonoin liike. Miko pitää kontaktia vaihtelevasti. Toivottavasti kokeessa ei ole pitkää seuruupätkää.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Jos hyvin käy, Miko menee maahan ensimmäisestä käskystä ja pysyy paikallaan, mutta todennäköisesti vaatii toisen tai useamman käskyn.
Luoksetulo: Parhaiten hanskassa oleva liike. Paikalla istumisen kanssa ei ole ollut ongelmaa, mutta en tiedä miten häiriö vaikuttaa. Luoksetulo on nopea, mutta Miko saattaa syöksyä pain kättä ja joskus se jää sivulle seisomaan.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: Tämä liike on myös hyvällä mallilla, mutta toki seuraaminen aiheuttaa vähän harmia. Mikon pitäisi pysähtyä yhdestä käskystä.
Estehyppy: Liike on sujunut pääasiassa hyvin. Joskus Miko ei ensimmäisellä treenikerralla hyppää ensimmäisestä käskystä ja joskus se saattaa jäädä seisomaan esteen viereen eikä taakse.

Tällä viikolla täytyy vielä hioa liikkeitä kotona ja lenkillä ja agilitytreenien yhteydessä tehdä pari tokohyppyä. Jos koepaikalla on paljon sellaista, mistä Miko ottaa häiriötä, niin se voi näkyä niissä liikkeissä, joissa koiran pitää pysyä paikoillaan. Jos Miko alkaa paineistua, niin se esim. jäävissä liikkeissä lähtee perääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti