sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Oulu KV:t ja kooikertapaaminen

Kirjoittelen meidän Oulun reissusta myöhemmin, mutta tässä kuitenkin viikonlopun kuulumisia. Viikonloppuun kuului kaksi kansainvälistä näyttelyä ja kooikereiden treffit.

Lauantaina kooikerit olivat kehässä viimeisenä. Tuomari oli muuttunut norjalaisesta Siv Sandöstä belgialaiseen Rita Reyniersiin. Molemmat ovat arvostelleet kooikereita aikaisemminkin, mutta en tiennyt oliko muutos meille hyvä vai ei. Alkuperäinen olisi antanut hyvin todennäköisesti Mikolle EH:n ja uudelle tuomarille uskoin Mikon olevan liian iso. Odotin myös mainintaa Mikon takaosasta, joka ei ole yhtä voimakas kuin pitäisi. Tuomari jakeli paljon EH:ta, joten sen uskoin myös Mikon saavan.

Näyttelypaikalla piti olla klo 12 mennessä, joten meille tuli pitkä odotus. Kaikki muut kehät ympärillä olivat jo valmiita, kun vihdoin lähempänä puolta neljää pääsimme kehään. Miko oli ainoa uros ja narttuja oli kolme. Ennen kehää jännitti paljon ja sen lisäksi Mikon kasvattaja Monica oli myös kehän laidalla. Hampaiden katsomisessa Miko väisti, jota ei ole enää pitkään aikaan tapahtunut. Tuomari arveli, että hänen kätensä haisevat jo paljon koirilta, joten hän pyysi minua näyttämään hampaat. Muu kopelointi meni hyvin. Miko sai ERI:n, SA:n ja CACIB:n ja olin niin iloinen! Tuomari tykkäsi Mikosta kovasti. ROP-kehään Miko sai kaveriksi junnunarttu Henin (Chirpy Black Tortoise) ja Miko oli vielä ROP! Onneksi ryhmäkilpailuja piti odottaa vain puoli tuntia ja ryhmäjärjestys oli käänteinen eli kasiryhmä tuli jo alkupäässä. Ryhmäkehä meni odotetusti läpijuoksuksi, mutta olihan se hienoa pyörähtää isossa kehässä kansainvälisessä näyttelyssä. Kuvia näyttelystä täällä.

ROP Miko & VSP Heni

"4 years old. Excellent in size. Good proportions. Excellent quality
from tip of nose to the tip of tail. Correct bite. Good ears. Excellent
front. Strong back. Typical hindquarters and tail. Moves very
typical with typical tailcarriage." VAL-ERI 1 SA PU1 CACIB ROP


Näyttelyn jälkeen kiirehdimme takaisin hotellille, jotta ehdimme kooikertapaamiseen ja vielä syödä jotain sitä ennen. Markus meni Mikon kanssa hotelliin ja minä jäin hakemaan ruokaa Hesestä. Hotellin hissiin tuli Markuksen ja Mikon kanssa Kaija Koo, joka ihmetteli koirien paljoutta hotellissa. Markus kertoi koiranäyttelystä, jolloin Kaija kysyi miten Mikolla oli mennyt ja onnitteli sitten menestyksestä :D

Mikon emän Seedan omistaja tuli hakemaan meidät hotellilta. Kooikertapaaminen pidettiin koirapuistossa, hieman keskustan ulkopuolella. Kooikereita oli mukana 7, joista 6 oli Estaika's-kennelistä ja lisäksi mukana oli Halla-kelpie ja Martta-papillon. Mikon lähimmät sukulaiset olivat Seeda-emä ja Fella-siskopuoli, jonka emä on myös Seeda. Miko sai jäädä aluksi koirapuiston ulkopuolelle, sillä puistossa oli toinen uros. Sen lähdettyä ehti vielä tulla toinen uros, mutta sitten Miko pääsi mukaan, kun kaikki muut olivat tyttöjä. Odotin Mikon olevan innoissaan tyttölaumasta, mutta se jätti suosiolla kooikertytöt rauhaan (taisi tietää, että niiltä voi saada turpaan). Aluksi Miko haisteli ja merkkaili, mutta alkoi sitten liehitellä Halla-kelpietä. Miko ihastui Hallaan ja ihastumista varmasti lisäsi se, että Halla sieti aika paljon lähentelyä. Jonkin aikaa Miko sai olla vapaana, mutta se joutui taas aidan toiselle puolelle kun puistoon tuli uusi uroskoira. Kovin pitkään sen jälkeen emme enää puistossa olleet ja otimme lopuksi yhteiskuvan. Kuvia täällä.

Mikon emä Seeda

Mikon siskopuoli Fella (ja takana Misty)

Halla & Miko

Kyllä Hallakin osaa sanoa kun riittää

Halla, Gimma, Taika, Fella, Misty, Seeda, Miko, Anilla ja Martta


Sunnuntaina eli tänään kooikerit olivat kehässä toisena. Aurinko paistoi mukavasti, kun lauantaina oli taas ollut kovin kylmä ja vähän sateli. Tuomarina oli itävaltalainen Sigrid Jarmer. Miko oli taas ainoa uros ja narttuja oli kaksi. Hampaiden katsominen meni tällä kertaa hyvin, mutta liikkeissä Miko oli perässä vedettävä. Poika alkoi olla jo ihan väsy, sillä viikonloppu on ollut sille rankka. Tuomari pisti vielä uudestaan ravaamaan kehän ympäri ja hän sanoi, ettei Miko näytä yhtään iloiselta. Muuten Miko oli tuomarin mieleen ja jälleen se sai ERI:n, SA:n ja CACIB:n! ROP-kehään kaveriksi tuli Gimma (Estaika's Gossip Girl), joka vei pidemmän korren eli Miko oli VSP. Se sopi meille oikein hyvin, sillä kukaan meistä ei olisi jaksanut jäädä enää ryhmäkehään. Ja olihan Gimma paljon reippaampi esiintyjä, joten ehdottomasti ROP meni oikeaan osoitteeseen :) Kehässä en tajunnut pyytää tuomaria kuvaan, joten otimme kuvan myöhemmin. Kuvia näyttelystä täällä.

VSP Miko & ROP Gimma

Miko & Gimma

"Excellent type, beautiful head, correct earset, nice colour of
coat, very good feathering, enough strong bones, a little bit he
turns out his front legs, correct movement, it seems he's little bit
tired today." VAL-ERI1 SA PU1 CACIB VSP


En uskonut näyttelyistä tulevan mitään kotiin vietävää, vaikka toki sitä salaa toivoin ;) Tämä viikonloppu ei olisi voinut paremmin mennä. Kannatti lähteä Ouluun asti! Oulu on meille hyvä paikka, täältä Miko on saanut ensimmäisen sertin ja cacibin :)

Viikonlopun saldo :)

2 kommenttia:

  1. Vautsi, hieno viikonloppu teillä tosiaan! :) Onnittelut vielä!

    VastaaPoista