tiistai 2. heinäkuuta 2013

Erkki epäileväinen

Maanantaina Miko pääsi vihdoin fyssarin käsittelyyn. Rankka viikonloppu vielä painoi ja Miko nukkui kaikki bussimatkat. Normaaliin tapaan aloitimme ulkona Mikon liikkeiden katsomisella. Miko on joka kerta meidän käydessä Patricia Hirnin käsittelyssä haukkunut hänelle ensin, mutta sitten todennut vaarattomaksi. Tällä kertaa sama juttu, mutta Miko ei lopettanutkaan haukkua vaan oli kovin epäileväinen fyssaria kohtaan. Namit kyllä kelpasivat, mutta nameja mussuttaessa Miko murisi. Liikkeiden katsominen kuitenkin onnistui. Takaliikkeissä olisi saanut olla enemmän voimaa. Siirryimme sitten sisälle, jossa Mikon epäileväinen käytös jatkui. Enää se ei haukkunut, mutta luimisteli ja murahteli fyssarille hänen tullessa liian lähelle.

Ensin kerroin kuulumiset ja jouduin paljastamaan, ettemme ole juurikaan tehnyt Mikolle annettuja jumppaliikkeitä. Asennon vaihtoja ja pyörimisiä tyynyn päällä piti jatkaa, mutta jotenkin ne vain jäi kun en saanut Mikoa siirtämään seistessä painoa takajaloille. Toinen juttu oli opettaa Miko peruuttamaan pää alhaalla tai selän jatkona, mutta en saanut sitä onnistumaan (Miko meni joko maahan tai istumaan), joten luovutin. Kolmas juttu oli istuttaa Miko jalkojen väliin ja siinä tehdä istu-seiso vaihtoja, mutta sen unohdin ihan kokonaan. Ohjeet on kyllä minulla kirjallisesti... Fyssari halusi kokeilla istumista niin, että Mikolla on etujalat korokkeen päällä, koska silloin se joutuu käyttämään takapäätään. Miko pisti ihan omatoimisesti jalat korokkeen päälle, mutta istumaan meno ei onnistunut muuten kuin laskemalla etujalat maahan. Kokeilimme sitten niin, että seisoin Mikon takana, Mikon takaosa jalkojeni välissä. Näin istuminen onnistui. Tätä harjoitusta jatketaan kotona ja minun pitää vähitellen vähentää tukemista eli ensin siirrän jalkojani kauemmaksi ja lopulta siirryn Mikon eteen.

Sitten oli aika siirtyä pöydälle. Miko hyppäsi itse alas lasketulle pöydälle, mutta fyssarin meinatessa aloittaa tutkiminen Mikon seisoessa, Miko hyppäsi alas. Ja taas epäilevää murinaa. Fyssari meinasi, että viikonlopun stressi aiheutti Mikon käytöksen. Kun sain Mikon takaisin pöydälle, niin tutkiminen meni hyvin. Eniten hankaluuksia aiheutti Mikon pistäminen kyljelle, sillä Miko nousi koko ajan pystyyn. Mutta kun sen lopulta sai pysymään aloillaan, niin Miko kyllä nautti käsittelystä. Kaikista fyssariin kohdistuneista epäilyistä huolimatta Miko pystyi rentoutumaan käsittelyn ajaksi. Toiselle kyljelle saaminen oli samanlainen show, mutta kyllä sekin lopulta onnistui. Ei ole koskaan ennen ollut näin hankalaa. Kesken toisen puolen käsittelyn Miko yhtäkkiä ponnahti ylös. Ilmeisesti fyssari oli liikuttanut tuoliaan niin, että se oli osunut pöydän jalkaan ja pöytä vähän liikahti. Sitten meni taas hetki kellistämiseen.

Mikolla oli jumia rintarangassa (on tainnut olla joka kerta) ja lonkkien ojentajissa (tai sitten koukistajissa, ei voi muistaa), mutta muuten fyssari kehui sen olevan oikein hyvässä kunnossa. Mutta eipä meidän treenimäärillä koira mene jumiin kun muistan kuitenkin aina lämmitellä ja jäähdytellä. Seuraavan kerran voimme mennä syksyllä, koska Miko ei tarvitse käsittelyä kovin usein. Aktiiviset kisakoirathan käyvät fyssarilla kuuden viikon välein. Lopussa Miko jo kävi kerjäämässä fyssarilta namia, joten ehkä poika hänet vihdoin hyväksyi. Ensi kerralla täytyy tehdä niin, että menemme ensin hetkeksi sisälle ja sitten vasta ulos liikkeitä katsomaan. Aikaisemmin olemme odottaneet ulkona. Tilat ovat katutasoa alempana, joten ehkä Mikon reagointiin on vaikuttanut se, kun fyssari nousee "talon alta". Nyt lupaan jumpata Mikoa säännöllisesti, sillä takapään voimistaminen on tärkeää ihan jo meidän kisahaaveiden takia. Vaikeahan se on ponnistaa korkean hypyn yli, jos takana ei ole voimaa. Fyssari vielä sanoi, että jos on jotain ongelmia jumppaliikkeiden kanssa, niin kyllä hänelle saa soittaa ;)

Bussimatkojen lisäksi kotona Miko on nukkunut paljon, joten nyt keräilemme voimia viikonlopun koitoksia varten. Tämä on viimeinen työviikkoni ennen lomaa ja toivottavasti loma menee aktiivisesti Mikon kanssa touhutessa. Kesän ohjelmistoon kuuluu mm. agitreenit Tainan ja Lokin kanssa torstaina, kooikerkoulu perjantaina, Agirotu sunnuntaina (illan hyppytekniikkatreeneihin emme varmaan ehdi), ensi viikolla reissu Ouluun, jossa Miko osallistuu kahteen KV-näyttelyyn (ihan vaan harrastusmielessä, ei CACIBin metsästystarkoituksessa) ja toivottavasti saamme pohjoisessa kooikertapaamisen aikaiseksi sekä elokuun alussa kooikereiden kesäpäivät Kaarinassa. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna seuramme järjestää taas Ulla Kaukosen hyppytekniikkakoulutuksen, jonne emme valitettavasti mahtuneet mukaan, mutta toivottavasti peruutuspaikka irtoaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti