maanantai 8. heinäkuuta 2013

Agirotu 2013 ja lupa hyllyttää

Eilen oli siis Agirodun joukkueviesti, johon osallistuimme Kaaos Koohot-joukkueessa. Etukäteen jännitin pääasiassa siksi, että luvassa oli lämmin päivä ja Miko tahtoo hyytyä, jos on kuuma. Ajattelin, että Miko lähtee laahustaen radalle ja jää lopulta sinne makaamaan. Mietin, että voiko joukkueemme saada tulosta ollenkaan, jos jätämme radan kesken. Toinen huolenaihe, joka heräsi pari päivää ennen lähtöä eli se, ettemme ole koskaan matkustanut noin kauas agilitykisoihin. Jaksaako Miko vielä kolmen tunnin matkustamisen jälkeen?

ALO-joukkueet olivat vasta iltapäivällä, joten sunnuntaina ei onneksi tarvinnut herätä kovin aikaisin. Matkustimme bussilla Tampereelle, josta jatkoimme toisella bussilla Ylöjärvelle. Hieman jännitti kulkea ensimmäistä kertaa Tampereen paikallisliikenteessä, mutta eipä se, yllättäen, ollut sen kummempaa kuin muuallakaan :D Miko onneksi osaa ottaa rennosti julkisissa. Paikallisbussissakin Miko meni heti makaamaan ja pisti pään myös maahan eikä sitä yhtään haitannut, vaikka bussi tärisi mukulakivikadulla.

Kisapaikalla etsimme joukkuetoverimme ja majoittauduimme kaikki Merjan teltassa, jossa sai mukavasti istua varjossa. Joukkueeseen kuuluivat meidän lisäksi Merja & Merlin, Taina & Loki sekä Tanja & Tuffe. ALO-joukkueessa sai olla yksi kisannut tai toisesta säkäluokasta, joten me olimme medi-joukkueessa säkäluokkaloikkari. Pukeuduimme kaikki oranssiin ja mustaan, oltiin me aika hienon näköisiä :) Paidat oli meille ideoinut ja suunnitellut Taina, siitä kiitos, oli ne vaan tosi hienot! Osallistuimme pukukulkueeseen ainoana kooikerjoukkueena ja eihän meillä mitään mahdollisuuksia ollut voittaa, mutta se oli kiva kokemus. Mikolla oli viilennysloimi päällä, mutta silti sillä oli kuuma. Jouduimme välillä pysähtymään ja usein Miko kävi maahan lepäämään.

Pukukulkueessa. © Reija Mäki
Pukukulkueen jälkeen oli puoli tuntia aikaa seurata radanrakennusta ja sitten oli ensimmäisten joukkueiden rataantutustuminen. Meidän joukkueemme oli kolmantena lähtövuorossa. Kävin kastelemassa Mikon rataantutustumisen jälkeen, mutta hetken päästä poika oli jo kuiva. Olimme joukkueemme viimeisenä ja odotellessa Miko taas lepäili maassa. Tainan ja Lokin lähdettyä toisena radalle siirryin lähemmäksi lähtöä niin, että Miko näki radalle. Miko alkoi haukkua ja yllytin sitä hieman lisää. Tainan ja Lokin suorituksen aikana videolla kuuluu tutun kuuloista haukkua :) Meillä meni alkuun hieman ylimääräistä aikaa, kun ryhdyin liian myöhään istuttamaan Mikoa lähtöön. Mikosta pidettiin kiinni, koska en tiennyt pysyykö se paikallaan kun toinen koira menee vielä radalla. Miko lähti vauhdikkaasti radalle. Ensimmäisen putken jälkeen jäin hetkeksi ihmettelemään mihin suuntaan rata jatkuu. En siksi ajoissa ohjannut Mikoa oikeaan suuntaan, joten Miko päätti itse miten rata jatkuu vetäen pienen spurtin. Kaikki radalla tulleet virheet tulivat tämän kunniakierroksen aikana eli ensin putken jälkeisen hypyn ohittamisesta kielto, sitten omatoimisesta muurin hyppäämisestä hyl, sitten hypyn ohittamisesta kielto ja lopulta hyl kun en sitä korjannut. Pääasia oli, että sain Mikon jotenkin jatkamaan rataa ilman, että sitä olisi pitänyt pysäyttää. Tämän jälkeen rata jatkui yhtä hienosti kuin se oli alkanutkin. Sain juosta niin kovaa kuin vain pääsin ja kunto meinasi loppua kesken. Loppusuoran ohjasin eri puolelta kuin olin suunnitellut, mutta meinasin hyytyä putken jälkeen. Voi että, että hengästytti radan jälkeen! Huoleni olivat ihan turhia ja Miko oli niin hieno.

Kaaos Koohot: Tanja&Tuffe, Suvi&Miko, Taina&Loki, Merja&Merlin

Meidän suorituksen jälkeen emme enää kovin kauaa kisapaikalla olleet vaan lähdimme kotiin Tainan ja Lokin kanssa. Oli meillä vaan tosi kiva päivä! Kiitos meidän joukkueelle, oltiin hyvä tiimi! Oli kiva huomata, ettei iso agilitytapahtuma vaikuttanut Mikon menoon eikä aitaamaton rata aiheuttanut ongelmia. Oli hienoa, että pääsimme osallistumaan ensimmäistä kertaa Agirotuun ja että meille löytyi joukkue.

Muutamia kuvia löytyyy täältä. Medien radan vierellä oli Estaika's keskittymä, joten kuvissa enimmäkseen heitä (Gimma, Taika, Pimu, Justus, Mindi) :)

Tässä vielä video. Joukkueen sijoitus 13/14. Mikon aika oli 43,30 ja ratavirheet 30.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti