keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Menoviikot

Meillä on nyt näköjään menoviikot meneillään, kun kaikenlaista ohjelmaa on ollut ja on vielä tulossa :) Ohjelmantäyteisen viikonlopun jälkeen emme levänneet, vaan maanantaina mentiin treenaamaan Saaran ja Huugon kanssa hyppytekniikkaa meidän kentälle. Teimme ensin perussarjaa kun edellisistä ulkohyppytekniikkatreeneistä on niin pitkä aika. 5 jalan väleillä meni ihan ok, lähtö oli kauempaa. Viimeiseksi aiotulla toistolla Miko hyppäsi kahden riman yli, joten namikippo siirrettiin perussarjan viimeiseen väliin. Yhden toiston jälkeen namikippo siirrettiin takaisin, jonka jälkeen tehtiin sarja vielä kerran ja hyvin meni.

Toinen harjoitus oli kasvava sarja. Mikolla välit 6-7-8-9. Ensimmäisellä toistolla Miko otti ylimääräisen laukka-askeleen viimeiseen väliin, joten seuraavalla kierroksella vähän hetsasin. Vauhtia tuli siten enemmän ja viimeinen väli meni yhdellä askeleella. Seuraava toisto oli taas ilman hetsauksia ja taas tuli ylimääräinen askel. Taidettiin sitten ottaa vielä lähtö vähän kauempaa, jotta vauhtia tulisi enemmän. Molempien sarjojen jälkeen Miko pääsi juoksemaan putkien läpi pari kertaa, sillä uudet putket tarvitsevat karhennusta. Uusien putkien liukas pinta karhennetaan niin, että putken sisälle pistetään vähän hiekkaa ja sitten koiraa juoksutetaan siitä läpi ja putkea kieritetään välillään, jotta kaikki pinnat rikkoutuvat.

Tekniikkatreenien jälkeen teimme muutaman kerran A:ta. Miko teki ihan hyviä pysähdyksiä kontaktille, mutta aika helposti se lähtee kontaktilta ilman lupaa. Loppuun alkoi tulla jo läpijuoksukontakteja. Viimeisellä toistolla hidastin niin omaa vauhtia, että Miko varmasti pysähtyy. Täytynee seuraavilla kerroilla tehdä kontakteja vain puomin alastulolla, jotta saisi pienemmän vauhdin vuoksi vahvistettua kontaktilla pysymistä. Lopuksi tehtiin muutama toisto keinua hyppyjen kanssa ja pari kertaa ilman hyppyjä. Meno ei ollut yhtä reipasta kuin keinuklinikalla (toivottavasti muuten keinuklinikan videosta saa jotain selvää, video oli paljon tummempi työkoneella katsottuna kuin omalla läppärillä), joten ei me vähään aikaan taideta nostaa keinua korkeammalle. Keinutreenit tosin kannattaisi varmaan tehdä treenien alkuun.

Harjasin Mikoa maanantaina, sillä nyt se saa tiputtaa turkkinsa kun ei ole näyttelyitä tiedossa :) Ja sitä karvaahan lähti. Miko oli tosi hieno poika ja seisoi harjaussession ajan nätisti paikallaan. Tosin kyllä se lopulta tympääntyi koko hommaan ja meni maahan makaamaan. Jatkoin harjausta hetken aikaa siitä huolimatta. Harjasin varmaan Mikoa yhtä paljon kuin olen sitä koko sen elämän aikana harjannut. Harjaaminen on siis aika harvinaista hommaa täällä. Onneksi karvaa jäi vielä Mikon päällekin :)

Viime perjantain epiksissä Mikon aikavirhe oli -33,03. Medimöllien voittajan aika oli 15 sadasosasekuntia nopeampi eli meidän sijoitus olisi ollut 2. ilman hyppyjen ohituksia. Tai ehkä jopa ensimmäinen, sillä menihän kaarroksiin vähän aikaa :) Hieno mies!

Tänään kävimme oman seuran talvikauden päätöskisoissa, jossa osallistuimme medimölleihin. Seuran kooikerit taisivat kaikki olla paikalla eli Mikon lisäksi Mizy, Remus ja Nero. Vaikka meillä oli kaksi kenttää käytössä, niin kaikki luokat meni eri aikaa. Möllit olivat viimeisenä. Markus tuli kentälle juuri kun olin tutustumassa rataan. Joko se oli huono juttu, että Markus tuli eri aikaan tai sitten se että Markus ylipäätään oli paikalla. Osallistuimme möllien lisäksi keppien ajanottoon ja molemmissa Miko lähti etsimään Markusta. Mölliradalla oli yksi kohta, jossa sai kovasti juosta ja tämän suoran jälkeen oli kolme hyppyä, joilla en oikein tiennyt mitä tehdä. Muutin suunnitelmia viime sekunneilla ja sehän ei tiedä hyvää. Alku meni hyvin, mutta olin jotenkin niin varautunut juoksusuoraan, etten varmistanut meneekö Miko sitä edeltävään putkeen. Juostessa sitten huomasin, ettei Miko olekaan mukana. Kannattaisi ehkä katsoa missä koira menee :) Miko ei ollut mennytkään putkeen vai lähti etsimään Markusta. En yrittänytkään saada Mikoa ensin putkeen, koska luulin, että se oli jo suoritettu. Puomia edeltävällä hypyllä tuli kielto, kun ohjauskuviot ei ollut selvillä. Loppu meni hyvin. En tiedä meidän aikaa, mutta putken ohittamisesta tuli HYL, joka on 10 virhepistettä ja kiellosta vitonen eli tuloksena ratavirheitä 15.


Möllien jälkeen halukkailta otettiin aika kepeillä niin, että ajanotto alkoi hypyltä ennen keppejä ja päättyi hypylle keppien jälkeen. Miko haisteli maata ennen meidän vuoroa. Poika lähti hyvin, mutta juuri ennen keppejä alkoi taas haistella. Kun sain Mikon kepeille, se kyllä pujotteli hyvin, mutta jätti viimeisen välin pujottelematta. Keppien jälkeen Miko lähti etsimään Markusta, joten meidän aika oli varmaan hitain :) Keppien jälkeen olisi ollut vielä putkirallattelua, mutta en uskonut Mikolla riittävän enää puhtia. Palkintojen jaon jälkeen teimme pari kertaa puomia sekä A:n alastuloa. Oli hienot 2on2off kontaktit, vaikka ei ollut kosketusalustaa eikä Miko kertaakaan lähtenyt pois omin luvin.

Perjantaina todennäköisesti epistelemme jälleen ja lauantaina on viehejuoksu. Ensi viikolla alkaa agility- ja tokotreenit, saatamme käydä epiksissä, vietämme synttäreitä x 2 ja käyn Helsinki KV:ssä kuvaamassa kooikereita. Kivaa kun keväällä ja kesällä koirariennot lisääntyvät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti