sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Lahden kansainvälisessä näyttelyssä

Onpas Miko kevyen näköinen, jos vertaa vaikka tähän
Viikonloppu jatkui tänään taas näyttelykäynnillä. Lauantai-illaksi oli menoa ja kotiuduin vasta sunnuntain puolella noin klo 2.30, joten onneksi kooikerit olivat viimeisenä kehässä. Siltikin yöunet jäi vähäisiksi ja väsytti. Ihan reippaana lähdettiin kuitenkin matkaan. Meidän saapuessa näyttelypaikalle oli häkkialueella tungosta. Lokin häkille löytyi sopiva kolo ja Taina kävi raivaamassa vähän tilaa myös Mikon häkille. Oli hieman nyrpeä vastaanotto Mikolle häkkeineen, mutta onhan se toki ikävää jos pitää tehdä tilaa eikä voi olla niin leveästi kuin tahtoo...

Katselin kultaisianoutajia omaa kehää odotellessa. Tuomari katsoi ensin kaikkien luokan koirien hampaat. Hän kätteli esittäjää ja sitten hän ikävästi kumartui koiran päälle ja otti koiran pään kämmeniinsä, katsoi läheltä silmiin ja pussasikin vielä joitain koiria. Hampaat hän katsoi aika tarkasti ja näytti joidenkin koirien hampaista rapsuttavan hammaskiveä. Yksittäisarvosteluissa tuomari neuvoi osaa koiran esittämisessä. Katselin kauhulla tuomarin toimintaa ja harkitsin jo etten veisikään Mikoa kehään. Epäilin, että Miko voisi alkaa murista tuomarille, jos se yhtä ahdistavasti tulisi tutkimaan enkä halunnut sen takia hylättyä saada tai huonoa mieskokemusta ylipäätään. Mutta sitten ajattelin, että olemme käyneet miestuomarilla vaikka kuinka monta kertaa aikaisemminkin ja osa niistä on kumartunut päälle eikä se ole ollut ongelma (paitsi jonkin verran alkuaikoina).

Hampaiden tarkistus
Valioluokassa oli neljä koiraa ja Miko niistä viimeinen. Hampaiden tutkiminen meni hyvin, mitä nyt Miko jonkin verran vetäytyi taaksepäin. Sitten kaikki koirat ravasivat yhdessä kerran ympäri ja Miko liikkui tosi kivasti. Yksilötutkimuksessa tehtiin edestakaiset liikkeet ja sitten tuomari vielä vähän tutki koiraa. Miko sai ERI:n kuten muutkin luokan koirat. Kilpailuluokassa Miko sijoittui kolmanneksi. Tämä oli 7. ERI putkeen, en voi olla kuin tyytyväinen :)

Miroslav Zidar, Slovenia: Kompakti suuri hyvin pigmentoitunut hyvä karvainen uros jolla tyypillinen pää. Vahva suora selkä. Oikea hännänkanto.  Hyvä rinta. Hyvät kulmaukset. Oikea asento. Reippaat liikkeet. VAL ERI3

Loki korkkasi valioluokan hienosti ollen ROP ja saaden CACIB:n, joten jäimme ryhmäkehään. Reissulle tuli siten pituutta 8h. Meillä on nyt ihan poikki sekä koira että emäntä. Oli meillä vaan kiva viikonloppu kun käytiin juoksemassa yksi hieno agilityrata, kahtena päivänä näyttelyssä hyvin tuloksin ja sitten vielä lempparibändin keikka! Ja onneksi ensi viikolla on vain kaksi työpäivää ennen seuraavaa vapaata :)

Kuvia näyttelystä löytyy täältä.

Miko ottaa rennosti kehän laidalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti