maanantai 8. huhtikuuta 2013

Tokotavoitteita

Viikko sitten selvisi kevät-kesän tokotreeniryhmät. Kovasti olen jo odotellut tokotreenejä, sillä toivoisin, että olisimme koevalmiita syyskuussa kun oma seuramme järjestää tokokokeen. Harmitti ihan kamalasti, kun meidän treenipäivä osui keskiviikolle eli samalle päivälle kuin agilitytreenit. Tokotreenien ja agilitytreenien välissä olisi puoli tuntia. Pakkohan oli peruuttaa meidän paikka, sillä ei matalan-motivaation-Mikon kanssa voi treenata kaksi tuntia putkeen. Samalla pistin toivomuksen, että jos perjantain jatkoryhmästä vapautuu paikka, niin haluaisin sinne. Todennäköistä kuitenkin on, ettei meillä ole touko-kesäkuussa ohjattuja tokotreenejä. Mutta toivottavasti tuo koetavoite motivoi treenaamaan runsaasti omatoimisesti.

Viime perjantaina tosin alkoi epäilyttää, että onkohan koetavoite kuitenkin liian lähellä tai että uskalletaankohan koskaan mennä kokeeseen. Tuli vaan mieleen, että mehän ei välttämättä päästä edes varsinaisiin liikkeisiin asti. Ensin pitäisi selvitä ”juoksutarkistuksesta” ja luoksepäästävyydestä. Siinä asioita, joita ollaan harjoiteltu tosi vähän ja joita pitäisi harjoitella paljon enemmän (ja nimenomaan tuntemattomien ihmisten kanssa). Välillä pääsee unohtumaan, että Miko on niin kauhean varautunut vieraita kohtaan. Tai eihän se aina ole, mutta koskaan ei voi tietää mitä mieltä se on vieraasta, joka ottaa siihen kontaktia tai yrittää tulla koskemaan. Miko on kovin epävarma, joka näkyy monessa asiassa ja minä kokemattomana olen varmaan vaan vahvistanut sitä. Miko ei oikein tunnu luottavan vieraisiin ihmisiin ja siihen, että niillä on hyvä aikeet. Juoksutarkastus on varmaan ihan ”vapaamuotoinen” eli jos saan kyykistyä Mikon vierelle, niin se todennäköisemmin ei ole ongelma. Kevään ja kesän suurimmat tokotavoitteet ovat siis luoksepäästävyyden ja juoksutarkastuksen harjoittelu sekä paikalla makaaminen. Seuraamista pitää toki edelleen harjoitella kovasti. Tarkoituksena on nyt vihdoin käydä katsomassa miltä kokeissa oikein näyttää. Pääkaupunkiseudun kevään ja kesän tokokokeet on merkitty kalenteriin.

Toinen epäilys liittyy paikalla makaamiseen, siihen saanko sen tarpeeksi varmaksi. Tähänkin liittynee Mikon epävarmuus. Miko reagoi tosi helposti häiriöön, varsinkin siihen, jos koirat lähistöllä alkavat rähisemään/leikkimään/haukkumaan. Pysyykö Miko paikallaan, jos toisten koirien kesken tulee rähinä vai syöksähtääkö se mukaan? Alokasluokan paikalla makuussa häiriön mahdollisuus on varmasti suurin. Kuin tilauksesta, perjantaina yksi meidän seurasta pisti tietoa koulutuksesta, joka on tarkoitettu häiriöherkille, reaktiivisille koirille. Lisätietoa täällä. Harmittavasti vain päivät sijoittuvat RotuRace ja Agilityn SM-viikonlopuille. Jälkimmäisen olisin voinut skipata, koska sunnuntaina on todennäköisesti joukkuekisat. Sain liian myöhään tiedon, että RotuRace mini- ja midi-luokille on eri päivänä kuin tuo koulutus, kaikki paikat olivat nimittäin jo täynnä. Harmittaa. Näköjään kurssista on myös yhden päivän versio, juuri silloin kun todennäköisimmin on agilityn SM-yksilökisat, joita en millään tahtoisi jättää väliin, kun ne ovat tänä vuonna niin lähellä. Voi miksi, miksi pitää kaiken kivan/hyödyllisen osua samalle viikonlopulle… Ehkä ilmoittaudun vain kuunteluoppilaaksi kahden päivän kurssille.


Mikon paino on kokonaan etujaloilla, joten vati on vähän
painunut alas
 Viikonloppuna harjoittelimme paikalla makuuta etupalkan kanssa. Käskin Mikon perusasennosta maahan, menin itse parin metrin päähän ja vapautin sitten Mikon namikupille. Meni kivasti ja Mikon pää pysyi maassa. Aloitimme myös kontaktiharjoittelut hyllyn osasta tekemälläni kontaktilaudalla ja kosketusalustaa hyödyntäen. Miko tykkäsi niin kovasti palkkana käyttämistäni nappuloista, jotka ovat Purina Areenalta ottamastani näytepakkauksesta, ettei sille edes lempparikotilelu kelvannut palkaksi. Innostuin myös kokeilemaan jos saisin opetettua Mikon pyörimään ympäri etujalat pesuvadilla. Aluksi ei oikein onnistunut ja sitten Miko olikin kaikilla jaloilla vadin päällä. Piti kokeilla sitä uudestaan, jotta saisin siitä kuvallisien todisteen :) Se oli Mikolle vaikeaa, mutta todistusaineisto saatiin kovan yrittämisen jälkeen. Ympäri pyöriminen edistyi hieman tauon jälkeen ja sain Mikon vähän liikuttamaan takajalkojaan.

Sunnuntai-iltana oli hyppytekniikkatreenit, jossa tehtiin perussarjaa ja kasvavaa sarjaa. Perussarja meni ok, aloitus kauempaa. Kasvavassa sarjassa välit 6-7-8-9 jalkaa ja se meni vähän liian lähelle seinää. Siitä johtuen Miko alkoi jarruttaa ennen viimeistä väliä, johon se sitten joutui ottamaan kaksi askelta. Loppuun tehtiin pari toistoa keinua, joka oli normaalia hitaampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti