torstai 9. toukokuuta 2013

Agilitytreeneissä

Ohjatut agilitytreenit alkoivat eilen. Jee! Johan tätä onkin odotettu. Tuli yksi päivä laskettua, että talvikauden pituus on 7 kk (lokakuusta huhtikuuhun) ja kesäkauden pituus 5 kk (toukokuusta syyskuuhun), johon sisältyy viiden viikon kesätauko. Talvella taukoja ei ole. Kesäkaudella treenejä on siis alle neljän kuukauden ajan. Eli jos osallistumme aina vaan kesätreeneihin, niin ei meillä kovin kummoisesti treenejä ole vuoden aikana. Täytyy vielä miettiä, miten talvikauden kanssa tehdään. Joko osallistutaan talvitreeneihin (nyt kun päästään "omaan" halliin, jossa omat hyvät esteet) tai sitten varaan meille ihan oman vuoron jostain hallista.

Ensimmäisellä kerralla meillä oli pieni rata, jossa testattiin osaamistamme. Ratapiirros on vähän sinne päin ja hyppy 12 ei välttämättä ole oikeassa paikassa. Lopussa oli joka tapauksessa kaksi hyppyä.

Hypyn 2 takaakierron suunnittelin niin, lähetän Mikon takaakiertoon ja sitten teen persjätön. Muuten oli simppeliä ohjausta. Renkaan jälkeen piti saada koira kääntymään seuraavalle hypylle. Hyppykorkeudet oli 45 cm ja meillä medirengas. Ensimmäisellä kierroksella en tainnut tarpeeksi selkeästi kertoa, että on tarkoitus kiertää takaa (seisoin hypyn 2 oikealla puolella), sillä Miko teki ison kaarroksen tai oli siis juoksemassa ohi ja kääntyi kutsusta takaisin. A:lle olin pistänyt kosketusalustan, jolle Miko hyvin pysähtyi, mutta takajalat tulivat lähes saman tien maahan. Palautin 2on2off asentoon ja sitten matka jatkui. Putkelle asti sujui hyvin, mutta putkesta Miko juoksi ohi. Putki-käsky tuli liian myöhään, joten Miko oli ehtinyt tehdä jo omat suunnitelmat. Otimme hypyn takaa uudestaan. Toisella kerralla hinkkasimme takaakiertoa, sillä se ei vaan tahtonut toimia. Miko lähes pysähtyi esteen kohdalla, jonka luulen johtuneen siitä, että seisoin paikallani. Kokeilimme sitten myös niin, että lähdin samaan aikaan Mikon kanssa liikkeelle. Edelleen suoritus oli kovin vaisu, mutta jatkoimme sitten rataa. Tällä kertaa Miko pysähtyi tosi hienosti A:n kontaktille ja kouluttaja kehuikin Mikon hienoja kontakteja. Miko hyppäsi renkaan sivusta ja niin se oli tehnyt myös ensimmäisellä kerralla, en vain huomannut. Harjoittelimme rengasta niin, että kouluttaja oli palkkaamassa renkaan jälkeen. Aluksi tehtiin pelkkää rengasta ja sitten pari kertaa hypyn kanssa ja sitten muutama kerta pussilta asti. Mikolla oli koko treenien ajan hyvä vauhti, joten kunto meinasi loppua kun piti useamman kerran juosta pussilta renkaalle... Onneksi Miko irtoaa ihan hyvin kun vire on oikea.

Toisella kierroksella kokeilimme pakkovalssia hypylle 2 ja sehän toimi. A:lla kontaktit oli taas hienot, vaikka kosketusalusta oli unohtunut. Miko ei meinannut lähteä kontaktilta, vaikka sai luvan. A:n jälkeiselle hypylle Miko tuli melko hitaalla vauhdilla, mutta sen jälkeen taas kiihdytti. Lopuksi puhuttiin hieman kontakteista. Kerroin, että kontaktien opettaminen on ollut meillä epäjohdonmukaista eli treeneissä tehdään 2on2off kontaktit ja epiksissä ei. Mikon epävarmuus kontakteilla varmaan johtuu juuri siitä, ettei se oikein tiedä mitä sen pitäisi tehdä. Kouluttaja oli kanssani samaa mieltä, että Mikolle sen vauhdin kannalta paras ratkaisu olisi juoksukontaktit, mutta ongelma on se miten ne saa opetettua. Pitäydyn siis alkuperäisessä suunnitelmassa. Jo ensimmäisellä kerralla kouluttaja huomasi, että Miko on aika herkkä koira ja että mm. palkan saaminen, vaikka menisi väärin on tärkeää. Oli kivaa, ensi viikkoa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti