sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Miko vieheen perässä

Lauantaina koitti se päivä, jota olin kovasti odottanut: kooikereiden viehejuoksuharjoitukset! Mukaan oli ilmoittautunut tosi kivasti porukkaa, peräti 16 kooikerhondjea sekä yksi muu. Peruutuksia tuli kuitenkin useita ja lopulta mukaan tuli 10 kooikeria ja kaksi seropia. Tulimme Mikon kanssa Tainan & Lokin kyydillä ja mukana oli myös Lotta & Terra. Samaan aikaan meidän kanssa vinttikoiraradalle saapui myös Jenni ja Mari koirineen eli kahdessa autossa tuli jo yli puolet osallistujista eli 7 koiraa :D Kävimme alkuun lenkillä tosi kivalla metsäpolulla. Sitten porukka kerääntyi radan varrelle, jossa saimme alkubriiffauksen ja sovimme juoksujärjestyksen. Juoksumatka oli noin 80 metriä.

Ensimmäisellä kierroksella osalla koirista oli vähän hapuilua, mutta suurin osa lähti heti vieheen perään. Toisella kierroksella kaikilla meni paremmin, mutta pari koiraa ei innostunut vieheestä. Kaikki eivät osallistuneet kolmannelle kierrokselle, jolla väsy alkoi näkyä koirissa, sillä ajat huononivat (paitsi Terralla).

Mikon aika ensimmäisellä kierroksella oli 7:18, joka oli kierroksen 2. nopein aika ja kooikereiden nopein. Vieheenvetäjälle piti käydä maaliviivan ylityksen jälkeen haukkumassa ja sitten Miko lähti juoksemaan takaisin luokseni. Koirien omistajat lähtivät vähän koiran jälkeen juoksemaan kohti maalia, jotta säästettiin aikaa.

Toisella kierroksella Miko peruutti jalkojeni välistä pois, joka aiheutti kaarrokseen alkuun. Miko pinkoi hieman nopeammin ja aika oli 7:13. Jälleen Miko oli 2. nopein ja kooikereiden nopein. Maalissa vieheenvetäjälle piti taas haukkua, mutta sitten Miko kävi kiinni vieheeseen. Viehe oli tehty muovisuikaleista, mutta oli siinä joku karvakin.

Kolmannella kierroksella Miko meinasi päästä irti liian aikaisin ja ihan vaistomaisesti nappasin sen kaulanahasta kiinni, jolloin Miko vinkaisi. Sain juuri hilattua Mikon takaisin vierelleni kun viehe jo lähtikin liikkeelle. Luulin, että Mikon kovakourainen käsittely olisi vaikuttanut sen juoksuhalukkuuteen, mutta hyvin ja epäröimättä se lähti vieheen perään. Aikaa ei viimeiselle kierrokselle saatu, mutta hitaampi se oli kuin aikaisemmat kierrokset. Miko kävi tällä kertaa kovemmin vieheeseen kiinni ja tappoi sen :) (Roturacessa, jonne toivottavasti saamme joukkueen, täytyy pitää eri tavalla Mikosta kiinni etten itse aiheuta turhia sadasosamenetyksiä alkuun.)


Videosta kiitos Tainalle!

Kolmea kertaa enempää yksikään koira ei juossut, mutta osalla olisi voinut riittää puhtia vielä ainakin yhteen kertaan. Lopuksi vielä hieman juttelimme viehejuoksusta. Syksyllä olisi kiva mennä uudestaan, mutta Hyvinkäälle emme välttämättä pääse, kun harjoituksia on jo muutenkin useita viikossa. Kyselen varmaan seuraavaksi Helsingistä. Kävimme vielä ennen lähtöä lenkillä samalla metsäpolulla ja Miko pääsi vähän kahlailemaan lammikkoon. Juoksumatka oli aika pitkä, kun koirat kuitenkin juoksivat täysiä, joten oli se aika raskasta. Väsyneet koirat lähtivät kotimatkalle. Onneksi sää suosi ja aurinko paistoi. Taisi olla kevään lämpimin päivä tähän mennessä :) Kiitos kaikille osallistujille! Tässä vielä lopuksi Tainan tekemä hieno videokooste :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti