lauantai 18. toukokuuta 2013

Tokoa

Perjantain tokotreenit aloitettiin taas luoksepäästävyydellä ja paikalla makuulla. Menimme kehään kuin oikeassa tokotokeessa. Välihuomautuksena, että meillä oli nyt ensimmäistä kertaa meidän oikea kouluttaja :) Luoksepäästävyys meni ok, mutta Miko nousi seisomaan pysyen kuitenkin paikallaan. Paikalla makaaminen meni ihan hyvin, osittain. Miko pysyi hyvin paikallaan ja pää pysyi maassa niin kauan kun seisoin ehkä 1,5 metrin päässä. Kun palasin palkkaamaan, menin Mikon vierelle, jolloin Mikon pää nousi ylös. Käskin sen laskemaan pään maahan ja sitten palkkasin. Sitten pyysin sivulle ja siitä taas uudestaan maahan. Tein näin kolme kertaa ja viimeisellä kerralla sain useamman kerran käskeä päätä maahan kun olin palannut Mikon vierelle. Paljon olisi vielä tehtävää asennon vahvistamisen kanssa.

Tämän kerran muut aiheet olivat seuraaminen normaalisti, juosten ja hitaasti sekä nouto. Teimme pyynnöstäni vain pari lyhyttä pätkää normaalilla vauhdilla. Kaikki menivät ihan hyvin. Seuraaminen oli paljon parempaa kuin viimeksi. Mutta tämäkin kouluttaja oli sitä mieltä, että kannattaa ensin vahvistaa kontaktia ja vasta sitten alkaa tehdä seuraamista askel kerrallaan. Mikon kanssa ongelma on se, että heti namin saatuaan kontakti katoaa. Se on siis oppinut, että nami on vapautus. Kouluttaja kuitenkin sanoi, että kontakti on oikein hyvä silloin kun sitä on. Kontaktia vahvistetaan niin, että palkataan koira kun se pitää kontaktia ja vähitellen pidennetään kestoa palkkauksien välissä. Kontaktin katkeamisesta pitäisi antaa negatiivista palautetta eli nyppäistä hihnasta. Naksuttelu on ehkä kuitenkin paras vaihtoehto.

Koska Miko ei ota noutokapulaa suuhunsa, niin naksuttelin sille patukkaan koskemisesta ja aika pian Miko alkoi pistää suunsa sen ympärille. Kunnon otetta se ei vielä ottanut, mutta jatketaan naksuttelua. Patukka toimi joskus palkkana, mutta pitkään aikaan se ei ole kelvannut.

Treenien jälkeen tehtiin taas muutama A. Kontaktit olivat hienot, mutta kun vaihdoin A:n suoritussuuntaa, niin Miko jatkoikin matkaa mukanani. Otettiin A uudestaan, jolloin Miko jäi seisomaan puoliväliin alastuloa ja vasta toisella käskyllä meni oikeaan asentoon. Sen jälkeen seuraavilla toistoilla Miko jäi seisomaan joko A:n päälle tai alastulon keskelle ja koske-käskyä sai toistaa, että se tuli alas. Josko se etupalkka auttaisi tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti