perjantai 31. toukokuuta 2013

Kaukoja ja luoksetuloja

Tänään oli tokotreeneissä aiheena kaukokäskyt ja luoksetulo. Aloitimme kuitenkin treenit tuttuun tapaan luoksepäästävyydellä ja paikalla makuulla. Luoksepäästävyydessä Miko nousi ylös tervehtimään kouluttajaa. Paikalla makuun sijaan teimme paikalla istumisen, sillä viimeksi down-käsky tuotti Mikolle vaikeuksia ja ennen treenien alkua käsky ei toiminut (saattoi tosin johtua siitä, että Miko oli kiinni aidassa eikä hihnaa ollut kovin paljon...) Hyvää treeniä istuminenkin, kun yhtälailla siinäkin pitää pysyä paikallaan :) Aika paljon Miko kyllä katseli ympärilleen.

Tähän mennessä olemme harojoitelleet kaikkia kaukokäskyjä, mutta kun seisomista ei vielä avoimessa luokassa ole, niin keskitymme jatkossa maahan menoon ja istumiseen. Seisomisen kanssa on ollut ongelmaa siinä, että jos on vähänkin välimatkaa, niin Miko liikkuu eteenpäin. AVO-luokan kaukoja teimme noin 1,5 metrin välimatkalla. Kouluttaja kehui Mikon asennonvaihtoja, ne olivat täydelliset. Näytimme myös miltä seisominen näyttää. Mikon noustessa istumasta seisomaan ja siitä taas istumaan, se liikkui aika paljon. Seiso-maahan oli paljon parempi.

Luoksetulo on yleensä tosi hyvin menevä liike, mutta tällä kertaa ei ollut kovin suuria odotuksia, sillä ryhmässä oli taas juoksuinen narttu ja meidän kenttä on muutenkin niin täynnä hyviä hajuja. Ensimmäisellä kerralla Miko juoksi tai siis jolkotti ohi ja meni haistelemaan. Toisella kerralla se tuli sivulle, mutta vauhti oli taas jolkottelua. Kokeilimme myös ensimmäistä kertaa avoimen luokan luoksetulon pysähdystä. Kutsuin Mikon luo ja heitin sitten sen taakse lelun. Tuo on ilmeisesti aika yleinen tapa opettaa pysähdys. Teimme sen kaksi kertaa ja toisella kerralla Miko pysähtyi jo tosi kivasti. Kouluttaja meinasi, että Miko oppii pysähdyksen nopeasti.

Bussia odotellessa huomasin, että Mikon jalalla käveli punkki. Vaikka vältän punkkiin koskemista kaikin keinoin, niin tällä kertaa käytin sormea punkin huitaisemiseksi maahan kun ei ollut mitään kättä pidempää. Sitten punkki joutui kengän käsittelyyn ja nyt maailmassa on yksi punkki vähemmän.

2 kommenttia:

  1. Näin tuossa yksi viikonloppu muuten yhden koikkerin tokokokeessa. :)

    VastaaPoista