lauantai 1. lokakuuta 2011

Koikkerikoulua


Olen jo jonkin aikaa katsonut lehtiä ja lehtipuita sillä silmällä. Perjantaina kun oli nätti aurinkoinen päivä, niin lähdimme lenkille Mikon ja kameran kanssa. Miko siis joutui seisomaan ja istumaan syksyn värien seassa, jonne muuten kooiker aika hyvin sopii. Lähdimme keskuspuistoon ja seikkailimme metsässä Pirkkolan ympäristössä. Muutama kuva otettiin meidän kotikadulta. Oltiin muuten taas juoksuhautojen keskellä. Niitä tuntuu täällä Helsingissä riittävän. Juoksuhaudat ja niihin liittyvät rakennelmat on kovin kiinnostavia, mutta harmittavasti ne tahtoo olla aika sotkettuja. Yhdelle puunrungolle Miko pääsi tasapainoilemaan ja harjoittamaan syviä lihaksiaan, kunnes huomasin punkin Mikon kaulakarvoissa, hyi! Punkki sai kyytiä (valitettavasti jäi henkiin, vaikka pyysinkin tappamaan), mutta sen jälkeen tuntui vähän väliä kuin jokin kävelisi jalassa. Perjantain kuvat pistän vaikka huomisen agilitypostauksen yhteyteen kun tähän kuvia on jo muutenkin tulossa.

Tänään lauantaina suuntasimme Espoon Nuottaniemeen. Samalla bussilla matkusti myös Pirjo ja Edi. Paikalla oli Mikon ja Edin lisäksi Savina, Rami (Black Amiikos Ewaldus Eylard), Havu, Hetja, Aatu (Cavalriina's Amon Alfonso), Voitto (Bella Belleza's Caba) ja Vappu (Bella Belleza's D...) sekä uusi tuttavuus pikku-Peppi (Estaika's Gotta Rock). Peppi on meidän viikko sitten tapaaman Gimman sisko. Pepin olen itse asiassa nähnyt aikaisemminkin, sillä Peppi on se toinen Pimun pennuista, jonka näin Oulussa kesällä.

Ohjelmassa oli muiden koirakoiden kiertäminen oman koiran ollessa kontaktissa, muttei tokoseuraamisessa, "pentujen" tervehtiminen, lyhyt ja vähän pidempi luoksetulo sekä lelun noutaminen. Ennen tunnin alkua kiersimme Mikon kanssa nurmikenttää, sillä sen hajut aina niin kiinnostaa Mikoa. Vaikka Miko aluksi saikin haistella, niin hajut kiinnosti koulutuksen ajan, mutta Mikoon sai paljon paremmin kontaktin kuin edellisillä kerroilla. Koirakoiden kiertämisessä Mikolla pysyi pää ylhäällä ja katse minussa, jes! Ensin kävin tervehtimässä Peppiä niin, että jätin Mikon pari metrin päähän makaamaan. Pennun innokkuus sai Mikon tulemaan sitä katsomaan. Jouduin palauttamaan Mikon pari kertaa paikalleen ennen kuin saatiin onnistunut suoritus. Toisella kerralla kävin tervehtimässä ja erkkaria varten katsomassa hampaat Hetjalta. Silloinkin Miko ensin nousi ja tuli Hetjaa tervehtimään, mutta toisella yrityksellä se pysyi paikallaan. Lelu ei Mikoa innostanut yhtään. Ensin se olisi pitänyt noutaa matkalla omistajan luo ja sitten lelun heittämisen jälkeen. Miko vain tyytyi haistelemaan lelua. Kyllä se sitten leikki kun "raatoa" vetelin maata pitkin. Luoksetulo meni ihan pipariksi kun Mikon mielestä luoksetulokäsky tarkoitti vapautusta haistelemaan... Lopuksi pistin Mikon kiinni pensaaseen ja kuvasin muita koiria. Hienosti Miko malttoi pysyä paikallaan, mutta välillä ilme oli aika syyllistävän näköinen. Vappu oli vähän "ilkeä" ja kävi härnäämässä Mikoa, joka ei hihnan vuoksi ylettänyt tyttösen luo. Voi raukkaa.

Peppi

Peppi

Vappu

Miko ja Vappu

Edi

Havu

Ainoa kuva, johon Aatu tuli mukaan eli Voitto ja Aatu

Hetja

Voitto

Miko pensaassa

Vappu kutsuu Mikoa leikkiin

Rami

Savina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti