sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Uusi agilityryhmä


Tänään mentiin ensimmäistä kertaa talvitreeneihin Hakkilan halliin. Reittiopas näytti meille neljän bussin yhdistelmää, josta tosin olisin jättänyt viimeisen bussin pois, koska voin ihan yhtä hyvin kävellä kilsan matkan. Suunnitelmaan tuli kuitenkin muutos kun toinen bussi oli niin myöhässä, että myöhästyimme kolmannesta bussista. Se bussi menee sunnuntaisin kerran tunnissa, joten piti soittaa Markukselle ja pyytää sitä katsomaan meille uusi reitti (näissä tilanteissa sellainen puhelin olisi kätevä, jolla voisi käyttää hyvin nettiä). Samalla piti pyytää kouluttajan numeroa, jota en ollut tallentanut puhelimeen. Saatiin sitten uusi bussi ja soitin kouluttajalle, että myöhästymme 10 min.

Meillä oli treeni hallin toisella puolella ja olipas se puolikas pieni! Koirien haukku kaikui ja se hieman hämmensi Mikoa. Kentällä oli kolme pistettä, joilla vuorotellen harjoiteltiin.


Muistaakseni keinun jälkeisiä hyppyjä oli yksi enemmän, mutta en millään keksi missä kohtaa se olisi voinut olla...

Pisteet olivat esteet 1-5, 6-11 ja 12-14. Kävimme ensin puomi-pisteellä. Miko alkoi vähän käydä kierroksilla kun pääsimme kentälle ja päästi pari haukkua. Sen enempää Miko ei pitänyt ääntä, mutta paikalla se ei tahtonut pysyä ja vauhtia oli. Miko meni puomin niin reippaasti, etten ollut osannut varautua niin kovaan juoksemiseen. Ensimmäinen toisto oli oikein hyvä, mutta sen jälkeen putki alkoi olla vaikea ja Miko meni koko ajan puomille. Jokunen kerta otettiin uusiksi ennen kuin Miko meni taas putkeen. Kovin tyytyväinen olen vauhtiin yleensä, mutta erityisesti vauhtiin puomilla. Kontaktit oli myös hyvät.

Toisena kävimme keinu-pisteellä. Pyysin siihen apua, sillä halusin jonkun laskevan keinun alas. Ensimmäinen kerta meni hyvin, mutta toisella Miko hyppäsi keinulta saman tien pois kun muisti, että sehän laskeutui ikävästi. Mikolle ei olla pitkään aikaan keinutettu keinua vaan ollaan tehty pelkkää ylösmenoa. Otettiin keinu uudestaan ja sitten onnistui, mutta selvää hidastumista oli vauhdissa. Hypyillä pyöritys onnistui hyvin ja Miko oli hyvin kuulolla.

Viimeinen piste oli A, jossa kouluttaja oli katsomassa. Miko ensin skippasi renkaan. Olin menossa takaisin alkuun, mutta Miko jatkoikin A:lle. Olin tosi tyytyväinen, että Miko pysähtyi hienosti kontaktille siitä huolimatta, että itse olin A:n alussa eikä Miko huomannut minua, kuuli vain koske-käskyn. Otettiin toinen kerta ilman ensimmäistä hyppyä, jolloin rengas sujui hyvin, mutta kontaktilta Miko lähti omin luvin. A:n kontaktista tulikin hankala kun Miko tahtoi koko ajan lähteä ilman lupaa tai sitten se pysähtyi vasta kun kaikki jalat oli maassa. Kouluttaja veikkasi sen johtuvan uudesta ympäristöstä. Tehtiin sitten pelkkää alastuloa A:n molemmin puolin, jonka jälkeen otettiin koko A ja kontaktit onnistui.

Lopuksi tehtiin koko rata. Mietin käyttäisinkö kontakteilla kosketusalustaa, mutta luovuin ajatuksesta, koska radalla oli niin monta kontaktiestettä. Alku meni hyvin, mutta puomilla jouduin toistamaan koske-käskyä. Ehkä Mikoa hämäsi alustan puuttuminen. Pöydälle Miko taisi tulla liian kovaa kun hyppäsi siltä saman tien pois. Otettiin uudestaan edelliseltä hypyltä. Keinu meni ihan ok (kouluttaja oli avustamassa), mutta melkoista hidastamista silti. Kontaktilta Miko lähti omin luvin, joten siihen jouduin pojan kahdesti palauttamaan. Seuraavat hypyt tökki kun valssiaikomuksista huolimatta tein jaakotuksen hypyn 9 jälkeen ja olin sitten ohjaamassa Mikoa hypyn 10 takaa. Otettiin hypyt uudestaan ja taas tein saman mokan. Jostain syystä en saanut valssia tehtyä, mutta kolmannella kerralla jaakotus toimi hyppyjen 9 ja 10 jälkeen. A:n kontakti tökki ja jouduin palauttamaan Mikon monta kertaa. Kouluttaja sanoi, että Mikolla on hyvä vielä käyttää kosketusalustaa. Taisi hän myös sanoa, että mun pitäisi ottaa rauhallisemmin ja että mun ohjausstressaaminen vaikutti Mikoon.

Sellaiset oli meidän ekat treenit kisavalmiissa. Vähän jännittää, että onko jatkossa tulossa sellaisia ohjaustyylejä, joita en osaa, sillä me ollaan skipattu jatko2. Jaakotus opeteltiin viikko sitten eli viimeisissä jatko1-treeneissä. Ensi viikon omatoimitreenien aiheena on kontaktit ja keinu. En tiedä kuinka suuri vaikutus uudella ympäristöllä oli, mutta ei Mikon kontaktit ole koskaan ennen ollut noin huonoja. Keinua pitää alkaa tosissaan treenaamaan, koska Miko on meidän ryhmästä ainoa, joka sitä ei vielä osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti