sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Aktiivinen viikonloppu


Tähän viikonloppuun mahtui taas monenmoista aktiviteettia. Arkitokon lisäksi oli mejää ja agilitya sekä ihan vähän tokoa. Lauantaille piti mahtua hyppytekniikkaa ja juoksulenkki, mutta Espoon reissu vei paljon aikaa ja verijälki piti käydä tekemässä ennen auringon laskua. Hieman liian myöhään jäljen tekeminen meni kun metsässä alkoi olla vähän pelottavaa.

Sunnuntaiaamuna kävimme ajamassa jäljen kirpakassa, mutta aurinkoisessa syyssäässä. Eipä ole vielä tänä syksynä tainnut olla aamulla niin kylmä, vain hieman yli 4 astetta! Aikaisemmin kun olen ollut yksin jäljellä, olen jättänyt sorkan kotiin, koska sorkka pitäisi viedä ilman Mikoa kaadolle. Nyt otin sorkan mukaan, koska on kuitenkin paljon parempi, että se sorkka jäljen lopusta löytyy niin kuin kuuluukin. Heti metsään päästyämme Miko lähti kauhealla tohinalla eteenpäin. En tiedä oliko siellä jotain hajuja vai oliko Miko vain niin innoissaan metsästä. Jätin Mikon puuhun kiinni kun näin kaadon merkin ja siinä se nätisti odotteli. Sitten matka jatkui jäljen alkuun. Kun alku löytyi, vaihdoin Mikolle valjaat. Miko käytti hyväkseen sen hetken, kun olin ottanut pannan pois ja se oli vapaana ja lähti omin päin haistelemaan alkumakausta ja merkkasi sen koipea nostamalla. Miko lähti jälkeä pitkin, mutta lähti sitten spurttailemaan. Yritin saada Mikoa kiinni, mm. Cesar-purkilla houkuttelemalla, mutta heti kun käteni nousi, niin Miko lähti karkuun. Poika oli siis sitä mieltä, ettei se vielä halua hihnaan. Onneksi luonnekuvauksessa käytetty tekniikka eli istumaan käskeminen onnistui. Kun valjaat oli päällä, lähdimme jäljelle. Miko haisteli alkumakausta, mutta ei ollut lähdössä jäljelle. Hetken jälki-käskyä toistamalla ja maata näyttämällä Miko ryhtyi jäljestämään. Kaksi kertaa Miko lähti jäljeltä, ensimmäisellä kerralla se palasi kun liina kiristyi (jäin seisomaan jäljelle) ja toisella kerralla Miko parin metrin jälkeen palasi. Muuten vähän alle 100m suora jälki meni hyvin ja sorkka kiinnosti.

Vasta eilen illalla päätin kumpiin agilitytreeneihin mennään. Menimme kesäkauden viimeisiin treeneihin, jotta ehdin siivota. Talvikauden treenit on siitä tyhmään aikaan, ettei sunnuntaisin oikein muuta ehdi tehdä. Meillä on treenit siis 15.30. Alun perin piti olla klo 20, mutta koska Ojangon halli ei valmistunutkaan määräajassa, niin sunnuntairyhmäläisille jäi Hakkilan hallin jämävuorot. Eniten aikaa menee matkustamiseen (tunti/suunta).

Agilitytreenien aiheena oli jaakotus, muuri ja okseri. Kaikkea kolmea harjoiteltiin lyhyellä radanpätkällä, jossa oli hyppy-muuri-okseri-hyppy-putki. Jaakotus tehtiin putkea edeltävän hypyn jälkeen. Toisessa harjoituksessa oli putki-okseri-muuri-hyppy-muuri. Jaakotus tuli hypyn jälkeen kun käännyttiin takaisin muurille. Ensimmäisen kerran jälkeen kävin tekemässä hyppytekniikkaa. Olikohan siitä jotain hyötyä, kun toisella kerralla kouluttaja sanoi Mikon ponnistuksen parantuneen? Omatoimisena tehtiin myös keinua ja jaakotusharjoitusta kahdella hypyllä. Muuten harjoitukset meni ihan hyvin, mutta toisella radanpätkällä valssi muurin ja hypyn välissä tuotti hankaluuksia. Mukavat treenit oli kesäkauden päätteeksi ja Mikolta löytyi intoa, vaikka radanpätkillä väsy alkoi lopuksi vähän painaa. Fyssarin käsittelyn jälkeen Mikon kaikkien jalkojen venyttely onnistui. Kotimatkalla teimme seuraamis-, liikkestä maahan ja seiso -harjoituksia.

Tässä perjantain syksykuvat.


Metsänvaltias. Tämä kuva pääsi läppärin taustakuvaksi ja näyttää
oikein hyvältä!


Löytyi joku kolo

Iloinen poika


Meidän kotikadun värikkäät vaahteranlehdet ja Miko

Mummot varmaan kyyläsi ikkunoissa meidän touhuja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti