torstai 29. syyskuuta 2011

Fyssarilla


Tänään Miko pääsi ensimmäistä kertaa fysioterapeutille. Meidät otti vastaan Käpylässä Tamara Merenvalta. Ensin ulkona Tamara katsoi Mikon liikkeet. Aluksi Miko oli liikkunut vasemmalla puolella vinosti, mutta oikealla ihan suoraan. Vastaanotolla Mikoa selvästi jännitti, mutta kun se sai rauhassa tutkia paikkoja ja itse istuin maahan alustalle fyssarin seuraksi, niin poika alkoi rentoutua. Kun olin istunut, Miko tuli hetkeksi istumaan jalkojeni päälle, mutta sitten uteliaisuus voitti. Fyssarista tuli heti kiva, kun hän otti namit esille. Hienosti Miko namin avulla seisoi, istui ja meni maahan. Aluksi fyssari tutki Mikoa sen seisoessa, nosteli takajalkoja ja kokeili selkää jne.

Sitten Miko käskettiin maahan, jonka jälkeen poikaa rapsuteltiin ja sitten autettiin kyljelleen. Miko makasi rauhallisesti koko käsittelyn ajan. Välillä se meinasi nostaa päätä, jos tuntui ikävältä. Vasen puoli oli ensin käsittelyssä ja vasemmasta takajalasta löytyi jumia niin kuin arvelinkin. Oikeassakin takajalassa oli vähän jumia sekä jotain selässä, lapojen takana. Fyssari sanoi, että Mikolla on hyvät, liikkuvat nivelet. Mikon heikko puoli on löysyys eli sillä on heikot syvät lihakset. Mikon kanssa pitäisi tehdä tapapainoharjoituksia, kävellä mäkiä jne. Jalkojen lihakset oli oikeassa paikassa :) , mutta takajaloissa saisi olla enemmän lihasta. Fyssari meinasi, että varmaan hyppytekniikkakoulutuksessa huomattu huono takapään käyttö on syynä takajalkojen lihaksien vähyyteen. Ravilenkkejä pitäisi pojan kanssa tehdä. Jospa nyt vihdoin saisin aikaiseksi käydä Mikon kanssa juoksemassa.

Fyssaria hieman huolestutti Mikon lanneranka (ristiselkä, lumbo-sakraalialue) ja hän suositteli kuvaamaan Mikon selän. Fyssari sanoi, että kannattaa mennä hyvälle ortopedille, joka osaa heti sanoa miten asiat on, ettei tarvitse alkaa arvuutella. Sain muutaman eläinlääkäriehdotuksen. Mua harmitti jo Mikon lonkka- ja kyynärkuvauksen jälkeen etten kuvauttanut samalla selkää ja nyt se harmittaa sitäkin enemmän. Ja varsinkin kun Mikon kuvannut Kai Skutnabb oli yksi fyssarin suosittelemista eläinlääkäreistä... Nyt siis Mikolle uutta röntgenaikaa varaamaan. Kuvauksen jälkeen katsotaan sitten jatko.

Mikoa käsitellessä fyssari sanoi, ettei Miko kovin varautunut ole ja että ennemminkin se on avoin (on se varautunut, sanoo Suvi). Miko vaan tarvitsee aikaa tutustumiseen ja tutustuminen pitäisi tapahtua Mikon ehdoilla. Käsittelyn jälkeen oven takaa (vastaanotto on eläinkaupan yhteydessä) alkoi kuulua papukaijan ääntelyä (piippausta pääasiassa), joka kiinnosti Mikoa kovasti. Miko meni makaamaan oven eteen ja vikisi, niin kovasti se olisi tehnyt mieli mennä äänen luo.

Tässä vielä kuvia viikon takaiselta lenkiltä, jolloin kävimme tutustumassa Prisman takana oleviin juoksuhautoihin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti