keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Purinalla


Kävin lauantaina katsomassa agilitykisoja Purinalla kun ykkösissä starttasi kooikerit Julia & Johnny ja kakkosissa Tinka & Leevi. Sekä Tinkalta että Leeviltä puuttui yksi luokkanousuun oikeuttava LUVA. Tinka tekikin hienon 0-radan hyppärillä, mutta LUVAa ei tullut kun se piti saada agiradalta. Leevi harmillisesti tiputti toiseksi viimeisen riman. Agiradalla Tainalle ja Leeville tuli nolla, vaikka radan loppuun tulikin vähän jännitystä Leevin kompastumisen vuoksi. Kolmoset siis kutsuu heitä, onnea! Kuvasin molemmat radat ja ne löytyy Mikon videoista YouTubesta.

Tiistaina suuntasin taas Purinalle, tällä kertaa itse kilpailemaan. Suunnittelin, että jos Miko lähtee lapasesta, niin keskeytän suorituksen, koska ilmoittauduin kahteen starttiin. Möllien tuomari Sami Suvanto oli tehnyt hieman haastavan radan. Erityisesti harmaita hiuksia aiheuttivat esteet 8-11 ja 16-18. Rataantutustumiseen varattu aika tuntui aivan liian lyhyeltä, enkä sen päättyessä vielä tiennyt miten nuo hankalat kohdat ohjaan. Sen jo tiesin, että putkesta 11 Miko menee ohi, koska en osannut kehittää hypylle 10 mitään järkevää ohjausta.
Tämä on hyvin suuntaa-antava piirros, varsinkaan vasemman
alareunan hyppyjä en saanut mitenkään sopimaan...

Ensimmäinen startti meni penkin alle. Ohjauskuviot ei ollut putken 7 jälkeen selvät, joten Miko lähti vetelemään omiaan. Hypyn 10 jälkeen odotetusti Miko teki kuten itse parhaaksi näki ja kävi vielä moikkaamassa Markusta kentän laidalla. Putken 11 jälkeen muistin radan väärin ja Miko tietysti ehti hypätä väärän hypyn. Loppuun päästin hyvin. Erityisen iloinen oli siitä, että Miko irtosi hyvin putkeen 15 ja että esteet 16-18 meni hyvin. Jos olisin koko ajan ohjannut Mikoa kunnolla ja jos olisin tiennyt mitä teen, niin Miko tuskin olisi tehnyt omia spurttejaan. Kaikki siis ihan omaa syytä. Jos ei osaa, niin ei osaa. En muuten keskeyttänyt suoritusta aikomuksista huolimatta. Video.

Miko on kyllä siitä jännä, että se on ihan rauhallinen kisapaikalla ja usein makaa maassa jos pidempään ollaan paikalla. Se on niin tyyni, että luulisin sen maleksivan radalla evvk-asenteella. Siksi joskus yritin sitä vähän viritellä ennen radalle menoa. Miko istuu lähdössäkin ihan rauhallisesti, ehkä katselee maisemia. Ja sitten se saattaa lähteä vetämään tuhatta ja sataa sekä pitämään omaa kivaa.

Toinen startti oli ehkä 10min myöhemmin ja siinä välissä oli aurinko ehtinyt laskea. Alku meni taas hyvin, aika hitaasti kylläkin, mutta en edes yrittänyt juosta kovaa, sillä en halunnut, että Miko lähtee lapasesta. Ohjaus putkeen 5 oli aika huolimaton, mutta Miko yleensä menee (vauhdista) hyvin putkeen. Sitten kävi jotain odottamatonta, Miko nimittäin meni putken takana olevan ratatyöntekijän luo ja haukkui sille. Johtuiko se pimeästä vai viikonlopun MH-luonnekuvauksesta? En tiedä, mutta ei Miko ole koskaan ennen kiinnittänyt mitään huomiota muihin radalla tai sen reunalla oleviin ihmisiin. Esteet 8-11 ei edelleenkään sujunut, mutta ehkä vähän paremmin meni kuin ensimmäisellä kerralla. Kun katsoin meidän suorituksen videolta, niin alkoi harmittaa, etten kunnolla yrittänyt estää Mikoa hyppäämästä ylimääräistä hyppyä hypyn 10 jälkeen, se oli nimittäin ainoa mistä tuli hylkäys. Kun sain tulokset, alkoi vieläkin enemmän harmittaa, sillä meille tuli vain kaksi kieltoa. Eli ilman kieltoa meille olisi tullut vain 10 virhepistettä. Meillähän on vain yksi vitosen rata, kaikilla muilla on tullut vähintään 1 x hyl. Noh, tyytyväinen olen kaikesta huolimatta toiseen starttiin. Video täällä. Molemmilla kerroilla tuli yliaikaa sekoilujen takia. Ehkä tää vielä tästä :)

Selvitin meidän sunnuntaitreenien tilanteen tämän viikonlopun osalta. On niin hassusti, että kesäkausi päättyy sunnuntaina ja talvikausi alkaa sunnuntaina eli meillä olisi treenit klo 15.30 Hakkilan hallissa ja klo 19.00 Kivikon kentällä. Eihän me molempiin mennä, ei edes ehdittäisi. Nyt sitten pitäisi päättää kumpiin treeneihin mennään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti