perjantai 16. syyskuuta 2011

Haplotyyppejä ja agilityharjoituksia

Pistin elokuun alussa DLA-tutkimuspaperit menemään, sillä halusin osallistua kooikerhondjien monimuotoisuuden kartoittamiseen. Ja kyllähän sekin kiinnostaa, mitä haplotyyppejä Mikolla on. Yllätyin kun tämän kuun alussa tuli Genoscoperilta lasku, en odottanut tuloksia ihan niin nopeasti. Mikon testi laskutettiin kahdesti, joten piti pistää viestiä perään. Sen takia meni viikko ennen kuin sain laskun maksettua. Pistin heti maksun jälkeen kuitin maksusta sähköpostilla ja sainkin tulokset saman päivän aikana! Eilen siis selvisi, että Mikon haplotyypit ovat Kooi1 ja Kooi4. Yhdeksästä tutkitusta koirasta Kooi1 on ollut kuudella Mikon lisäksi ja Kooi4 vain yhdellä. Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että Kooi1 on kaikkein yleisin haplotyyppi. Toivottavasti mahdollisimman monet innostuisivat teettämään koikkerillaan tutkimuksen.
Tänään pidin vapaata, sillä pidempi viikonloppu ilman aikaisia herätyksiä on tullut tarpeeseen. Kävimme päivällä Tainan ja Lokin kanssa treenailemassa agilitya. Yritän saada tehtyä hyppytekniikkaharjoituksia joka viikko, joten aloitimme sellaisella harjoituksella. Viime viikolla jäi hyppytekniikat välistä. Tein perussarjan 5,5 jalan etäisyyksillä. Miko taisi tehdä kolme toistoa. Palkkasin Mikon samalla tavalla kuin koulutuksessakin eli olemalla siihen selin hyppyjen perässä ja heittämällä sille vinkupallon. Kahden ensimmäisen kerran jälkeen Miko lähti pallo suussa hyppyjä takaisin päin, jolloin näin sivulta Mikon hypyt. Hyvältä näytti ja Miko laskeutui/ponnisti ihan hyppyjen keskeltä. Pitääkin jatkossa videoida kaikki hyppytekniikkaharjoitukset, jotta pystyy näkemään tapahtuuko edistystä.

Rengasta Mikon kanssa on harjoiteltu tosi vähän, joten se oli ohjelmassa. Aloitimme harjoitusrenkaalla, jossa ei ole kehikkoa. Se meni niin hyvin, että siirryttiin ihan oikeaan renkaaseen. Sekin meni hyvin ja Miko oli mukavan innokas. Taina teki Lokille harjoituksen, jossa oli kaaressa hyppy-putki-muuri-hyppy, jota kokeilin myös Mikon kanssa. Tämän jälkeen tehtiin pari toistoa keppejä. Ensimmäinen toisto oli hyvä, toisella Miko lopetti liian aikaisin, joten otettiin alusta. Teimme pari kontaktiharjoitusta puomilla. Mikolla oli vauhtia normaalia enemmän. Kontaktit meni muuten hyvin, mutta ensimmäisellä kerralla Miko lähti kontaktilta ilman lupaa. Olin tulossa vähän kauempaa sitä palkkaamaan, joten Miko kai lähti vastaan hakemaan nakkiaan. Ensimmäisellä toistolla voisi jäädä viereen ja vasta sitten alkaa ottaa etäisyyttä. Puomin jälkeen menimme keinulle. Ensin teimme pari kertaa pelkkää nousua, mutta silti Mikon vauhti oli hidas. Muutaman kerran tehtiin myös keinuttelua ja keinun laskemista pöydän päälle. Ihan viimeiseksi tehtiin vauhtisuora, jossa taisi olla kolme hyppyä ja putki. Menin vain hieman Mikon edelle, jotta tuli itsellekin juoksuharjoitusta. Viimeisen vinkupalloleikin aikana mun ympärille tuli ampiainen, jonka Miko valitettavasti huomasi. Yritin ampiaisen jälkeen vielä saada pienet leikit aikaiseksi, ettei treenit loppuisi Mikon ahdistumiseen, mutta eipä Miko enää pallosta innostunut. Höh, tyhmät ampiaiset. Kivat treenit oli muuten.

Edelleen Mikon vasenta etu- ja sisäreittä ei pysty venyttelemään. Onneksi fyssariaika lähenee, enää alle kaksi viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti