keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Mätsärissä ja MH-mietteitä

Käväistiin tänään Tainan ja Lokin kanssa Munkkiniemessä mätsärissä. Isoilla aikuisilla oli miestuomari, joten tilaisuus piti hyödyntää. Isojen aikuisten kehä meni tosi nopeasti eikä Miko ollut edes näyttelyhihnassa kun olisi jo pitänyt mennä kehään. Onneksi hihnan vaihtaminen kävi kädenkäänteessä ja kaikki muu oli valmiina. Ravatessa Mikolla tahtoi mennä nenä välillä maahan. Meidän parina oli myös kasiryhmän koira, joku vesispanieli? Koira oli ilmeisesti säikähtänyt jotain, joten sen esittäjä ei halunnut koiraa kopeloitavan. Tuomari sitten katsoi sen liikkeet ja siirtyi Mikoon. Miko antoi tosi hienosti katsoa hampaat ja muukin kopelointi meni hyvin. Miko sai punaisen nauhan. Meni vain hetki kun mentiin jo punaisten kehään, jossa oli ehkä 10 koiraa. Miko seisoi ihan hyvin, vaikka lopuksi se alkoi olla jo malttamaton, jolloin pylly tahtoi mennä maahan. Vähästä koiramäärästä huolimatta Miko ei ollut taaskaan tuomarin mieleen. Lokilla meni hienosti ja se sijoittui punaisten pentujen kolmanneksi! Pentukehän tuomari taisi tykätä kooikereista kun sinisten kehässäkin kolmanneksi tuli koikkeri, Helke (Black Amiikos Hedzerina Helke, en välttämättä kuullut nimeä oikein). Paikan päällä oli neljäskin koikkeri, joka myöhästyi ilmoittautumisesta. Nimi taisi olla Luukas (10kk), virallisesta nimestä ei tietoa, mutta BA.

MH-luonnekuvaus on 1,5 viikon päästä ja olen sitä jännittänyt jo jonkin aikaa. Ellan ja Tuffen videoita kuvauksesta on tullut jokunen kerta katsottua ja olen miettinyt miten Miko reagoi eri tilanteissa.

  • Kontakti: Riippuu ihan ihmisestä ja tilanteesta ottaako Miko itse kontaktia. Järjestämisohjeesta lukemani kuvauksen perusteella tilanne on sellainen, että Miko jopa saattaa ottaa kontaktia, mutta saattaa se välttääkin kontaktinottoa. Vieraan ihmisen mukaan Miko ei varmaan lähde, käsittelyssä todennäköisesti väistää.
  • Leikki: En usko, että Miko innostuu yhtään. Taisteluleikissä ainakin videoiden perusteella TO liikkuu niin epäilyttävästi, että Miko voi alkaa haukkua.
  • Takaa-ajo ja tarttuminen: Uskoisin, että Miko lähtee vieheen perään ellei sitten tilanne ole sille liian jännittävä. Ainakin kerran kun Vinttikoirakeskuksessa kokeilimme, niin Miko lähti vauhdilla vieheen perään.
  • Aktiviteettitaso: Miko todennäköisesti haistelee. Jos se kovasti jonkun hajun perään haluaa, niin voi tulla levottomuutta kun ei liikuta.
  • Etäleikki: En usko, että Miko innostuu ja pitää varmaan avustajan toimintaa epäilyttävänä.
  • Yllätys: Miko varmasti säikähtää haalaria ja hypähtää jonkin verran taaksepäin, jonka jälkeen aloittaa haukkumisen. En usko, että Miko suostuu tulemaan haalarin luo edes silloin kun olen itse ihan sen edessä vaan jatkaa haukkumista. Haalarin ohittaminen varmaan onnistuu, mutta niin että Miko väistää. Tai sitten ei.
  • Ääniherkkyys: Miko säikähtää räminälaitetta ja hypähtää taakse/sivulle, mutta en usko, että se alkaa haukkua, koska kyseessä oli vain ääni. Miko ei välttämättä uskalla lähestyä räminälaitetta, mutta ohittaminen varmaan onnistuu.
  • Aaveet: Mikon mielestä aaveet on varmasti hyvin epäilyttäviä, joille pitää haukkua ja joita se ei tule lähempää tutkimaan.
  • Leikki 2: Ei leiki vieläkään.
  • Ampuminen: Pitää varmaan katsoa tilanteen mukaan ammutaanko. Miko ei varmaan ole vielä kokonaan palautunut kuvauksen aikaisemmista osista, jonka vuoksi se ei varmaan innostu edes omalla lelulla leikkimisestä tai muusta aktiviteetista. Laukausta Miko säikähtää.

Ensi viikon sunnuntaina selviää miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti