keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Valmistautumista viikonloppuun

Eilen kävimme Saaran ja Huugon kanssa ampumaradan lähistöllä lenkkeilemässä. Harmittavasti ajankohta ei ollut paras mahdollinen, kun aluksi pauketta ei kuulunut ja kun ammunta viimein alkoi, niin se kuului kovin vaimeasti. Lenkin jälkeen pojat pääsivät uimaan. Ostin Mikolle vähän aikaa sitten kevyen 3 metrin hihnan uimareissuja silmällä pitäen. Hihna on max 10 kg koirille, joten ei siitä viitsi muuten käyttää. Miko ei aluksi meinannut innostua edes pienestä kahlailusta, mutta sitten se käveli niin syvälle, että joutui hieman uimaan. Miko löysi vedestä pienen kepin, jonka se toi rantaan. Heittelin keppiä pari kertaa ja Miko kävi noutamassa. En voinut kovin pitkälle keppiä heittää, joten Mikon ei tarvinnut uida sen saadakseen, mutta syvällä se silti kahlaili.

Tänään kävimme Mikon kanssa keskustassa valjasostoksilla. Leena Piiran luennolla helmikuussa oli myynnissä Xtra Dog-valjaita, joille Piira antoi suosituksensa. Tutkin silloin jo valjaita, mutta eihän niitä ilman koiraa voinut ostaa. Nyt kun valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi ryhdyin etsimään tätä merkkiä. Suomessa Xtra Dog-valjailla on vain kaksi jälleenmyyjää, Keskustan Eläinkauppa ja Koirakoulu Masseter. Molemmat sijaitsevat Helsingissä. Lähdimme Keskustan Eläinkauppaan, joka nimensä mukaisesti sijaitsee ihan keskustassa. Kokeilin ensin Mikolle joitain muita valjaita (kun oikeaa merkkiä ei näkynyt), mutta sitten myyjä suositteli toisenlaisia ja ne olivat juuri ne mitä etsinkin. Jonkin aikaa mietin ovatko valjaat hyvät vai ei. Erityisesti mietitytti tulevatko valjaat liian ylös eli painavatko kurkkua ja hieman se, että tulevatko ne liian lähelle kainaloa. Myyjän mielestä valjaat istuivat hyvin. Hänen koirillaan oli myös samanlaiset ja hän kovasti tykkäsi valjaista.  Ostin valjaat, vaikka edelleenkin hieman epäilyttää. Valjaat pääsevät testikäyttöön tänä iltana, ettei tule yllätyksiä tositoimissa sunnuntaina. Muistin, että valjaissa olisi ollut kiinnitysmahdollisuus myös vatsapuolella, mutta se olikin rinnassa. Mejästä siitä ei ole hyötyä. Palvelu liikkeessä oli ystävällistä ja juttelimme myyjän kanssa jäljestyksestä, joten mielelläni asioin siellä uudestaankin.

Uudet valjaat (ja tosi innokas mannekiini)

Toilseta puolelta (Miko kuolaa namin perään)

Joskus kävimme Mikon kanssa useastikin keskustassa, mutta nykyisin emme käy juurikaan muualla kuin rautatieasemalla silloin kun olemme lähdössä reissuun. Pitäisi käydä useamminkin, sillä vaikka Miko nätisti kulki vierellä, niin välillä se säpsähti joitain ääniä. Julkisissa Miko matkustaa aina nätisti, mutta paluumatkalla junassa Miko haukkui ohi kävelleille vartijoille. Istuimme vaunu-/pyöräosassa, jossa kaikki penkit olivat sellaisia läppäpenkkejä, joissa istutaan selkä ikkunaan päin ja ohi kävelevät ihmiset kulkivat edestä ohi. Ei Miko ole ennen reagoinut mitenkään muihin matkustajiin, mutta vartijat taisivat olla pelottavia varusteissaan ja kulkiessaan kädet vyötäröllä.

Edestä

Valjaista vielä sen verran, että kokeilin sunnuntaina Mikolle valjaita, jotka ostin sille pentuna. Valjaissa on paljon säätövaraa, joten ne menevät Mikolle edelleen. 4 kuukauden ikäiselle Mikolle valjaat olivat hieman reilut, mutta aika nopeasti Miko kasvoi niin, että ne olivat sopivat. Valjaat jäivät kaappiin, kun hankin Hurtan valjaat, joita olin himoinnut. Mutta kyllä vaan Top Canis -valjaat olivat lopulta ne paremmat :) Niistä tulee meidän juoksuvaljaat.

Top Canis-valjaat ja Miko 4 kk ja 4 v


Nyt keräilemme voimia viikonloppua varten ja seuraavan kerran kirjoittelen kuulumiset mejä-kokeesta. Jännää, vaikka odotuksia ei olekaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti