torstai 20. kesäkuuta 2013

Hyvät treenit, parempi mieli

Eilen illalla oli kesäkauden ensimmäisen puolikkaan viimeiset treenit ja nyt alkoi muistaakseni viiden viikon kesätauko. Meillä oli taukoa treeneistä viime viikolla kun olin työmatkalla. Rata oli kiva, mutta meille (tai mulle) oli pari vaikeaa kohtaa. Putkeen 5 koira ohjattiin valssilla ja sitten piti vasemmalla kädellä vetää koira putkesta, jotta se kääntyy suoraan oikeaan suuntaan. Koska muurin jälkeen koira ei näe mitä on seuraavana, niin koira piti kunnolla ohjata putkeen ja sitten juoksua kovaa vauhtia. Putkeen 14 ohjattiin pakkovalssilla ja hypylle 15 vekkaus, jotta koiran hyppylinja olisi parempi.

Mikolla rimat olivat 40 ja 45 cm. Muistin joka kerta puomilla antaa koske-käskyn ja joka kerta Miko pysähtyi ja lähti vasta luvalla. Tosin millään kerralla Miko ei jäänyt 2on2off asentoon, mutta pysähtyi kuitenkin kontaktialueelle. En palkannut kontaktilla vaan jatkoimme suoraan rataa. Ensimmäisellä kerralla puomilta vapauttamisen jälkeen Miko alkoi kaasuttaa (lisäsi siis reilusti vauhtia ;) ), mutta onnistuin vielä ohjaamaan sen putkeen 5. Jostain syystä käytin oikeaa kättä Mikon vetämiseen putkesta ja olin menossa seuraavien esteiden vasemmalta puolelta. Kun tein näin, niin Miko näki putkesta tullessaan pituuden ja hyppäsi sen väärään suuntaan ja siitä alkoi ralli ympäri kenttää, joka päättyi puomille. Tämä taisikin olla Mikon ensimmäinen hepuli agikentällä tänä vuonna. Aloitettiin alusta ja taas tein saman virheen putken jälkeen ja Miko syöksyi pituudelle. Aloitimme sitten putkelta 5. Ensin Miko pariin kertaan hyppäsi putken yli, joka kummastutti sekä minua että kouluttajaa kunnes kouluttaja huomasi, että putken paino roikkui vähän putken suun edessä. Sen jälkeen tehtiin ensin putki väärästä suunnasta ja sitten oikeasta ja sitten taas putkeen ja rata jatkui. Kepit onnistuivat oikein hyvin, aloituksessa ei ongelmaa eikä Miko lopettanut liian aikaisin. Maksimuuri sujui ongelmitta ja suoralla sain juosta ja kovaa. Kouluttaja sanoi, ettei minun pitäisi jäädä ihailemaan kun Miko on mennyt putkeen 9 vaan lähteä heti juoksemaan. Ohjaaminen putkeen 14 ei onnistunut. Yritimme saada ohjauksen onnistumaan, mutta se, että oma vauhti hidastui sai Mikon pysähtymään. Loppuun taisimme tehdä esteet 9-13 sekä viimeisen suoran.

Toisella kierroksella aloitimme taas radan alusta. Kepit menivät jälleen hienosti ja suoralla 9-13 yritin ihan tosissani juosta niin kovaa kuin vain pääsen, mutta se ei riittänyt enkä taaskaan saanut Mikoa putkeen 14. Palkkauksen jälkeen jatkoimme lopun eli 14-18. Vekkaus hypylle 15 onnistui kouluttajan mukaan hyvin, joten voin olla ylpeä itsestänikin :D Näistä treeneistä jäi tosi hyvä fiilis, sillä Mikolta löytyi vauhtia ja motivaatiota  ja vinkupallo toimi hyvin palkkana. Pääosin kesän treenit eivät ole menneet kovin hyvin ja palkkana on pitänyt käyttää nameja kun palloa heitettäessä Miko on mieluummin lähtenyt haistelemaan kuin rallattamaan pallon kanssa. Olen kovin tyytyväinen myös siihen, ettei muuri tuottanut Mikolle ongelmia, vaikka nyt kesäkaudella korkeat hypyt ovat tökkineet. Innolla jo odotan meidän omatoimitreenejä, ehkäpä jo viikonloppuna palaamme Kivikkoon. Meidän seura järjestää heinäkuussa halliepiscupin "TattisCup", jossa on kaksi osakilpailua. Epistely houkuttaisi, mutta halli ei.... täytyy vielä miettiä.

2 kommenttia:

  1. TattisCupia minäkin vähän kattelin, mutta olisi kiva päästä treenaaman eka kyseiseen paikkaan. Tiedätkö että vuokraako seura hallia ulkopuolisille, jos ottaisi vaikka tunnin treenivuoron? En löytänyt netistä kun teillä taitaa olla nettisivujen päivitys kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän nettisivujen päivitys on ollut kesken aika pitkään ;) Hallia ei vuokrata ulkopuolisille, mutta jos haluat päästä testaamaan paikan, niin mennään yhdessä. 25e/h

      Poista