perjantai 28. syyskuuta 2012

Vuoden viimeiset ohjatut treenit

Tänään meillä oli viimeiset ohjatut treenit kun kesäkausi päättyi. Tehtiin siksi kokonaista rataa kisanomaisesti. Olisin toivonut kontakteja mukaan, mutta hyvä välillä harjoitella myös hyppäreitä :) Ensimmäisellä kierroksella alun hyppy-hyppy-muuri-putki-hyppy meni hyvin, mutta olin myöhässä valssin kanssa ja niin lähti Miko rallattelemaan. Yritin saada Mikon putkeen, jotta rata voisi jatkua, mutta ensimmäinen yritys ei onnistunut. Toisella yrittämällä Miko sujahti putkeen ja päästin jatkamaan matkaa vaan yhden hypyn verran. Aloin liian aikaisin kutsua Mikoa joten se kielsi seuraavan hypyn. Sen jälkeen Miko jäi hetkeksi hajujen pauloihin. Samassa kohtaa myös muut koirat haistelivat, joten joku oli tainnut viljellä nameja... Kun matka taas pääsi jatkumaan meni seuraavat hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy hyvin ja kouluttaja käski lopettamaan ennen keppejä. Kouluttaja ehdotti skippaamaan kepit ja tekemään loppusuoran. Rengas oli jäänyt maksikorkeudelle (ainoa este, jota ei vielä olla tehty oikeilla korkeuksilla), joten jäljelle jäi pituus ja hyppy.

Toisella kierroksella ajattelin menevän vähän paremmin, mutta hitaammalla vauhdilla ja ilman rallia. Motivaation kanssa tuli kuitenkin ongelmia jo heti kättelyssä. Lähtökäskystä Miko lähti laahustamaan kohti hyppyä, joten hetken innostin sitä ja tehtiin sitten lentävä lähtö. Alku meni sitten taas ihan ok, mutta ensimmäisellä putkella Miko kielsi. Jätettiin putki ja heti seuraavan hypyn jälkeen en muistanut miten rata menee ja näin onnistuin taas omalla mokalla laskemaan Mikon virettä entisestään. Päästiin kuitenkin jatkamaan rataa hyppy-hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy-hyppy ja onnistuin jopa tekemään ihan hyvännäköisen valssin! Mutta sitten tuli taas kielto putkella. Hetken käytin Mikon sytyttelyyn kunnes keksin kaivaa maksamakkaran esille. Sitten päästiin jatkamaan rata loppuun. Kepeillä tuli pari virhettä kun Miko oli niin kiinnostunut sormissani olevasta maksamakkarasta. Palkkasin keppien jälkeen ja sitten loppusuora.

Olisi tosi kiva jos aina treeneistä olisi videomateriaalia, mutta en sitten koskaan viitsi pyytää muita kuvaamaan... Tänään otin kameran mukaan viimeisen kerran vuoksi. Vähän on pimeää :)


Ei nyt ihan paras fiilis jäänyt näistä treeneistä, mutta kyllähän Miko kuitenkin ihan ok meni. Ehkä sen vireelle olisi ollut parempi jos olisi satanut :) Nyt sitten treenaillaan omatoimisesti niin kauan kuin meidän kentällä pystyy käydä. Saaran ja Huugon kanssa on tarkoitus treenata hyppytekniikkaa hallissa kerran viikossa omatoimitreenien lisäksi.

Vielä punkkipäivitys. Tällä viikolla (keskiviikkona?) Mikon kaulasta/rinnasta löytyi kiinnittynyt punkki. Verta se oli imenyt vasta vähän, joten punkkipihdeillä sitä ei saanut irti. Pinseteillä lähti. Mutta olipahan taas tiukasti kiinni! Viime viikolla löysin lenkillä yhden kävelemästä rintakarvoista. Punkkeja on tänä vuonna riittänyt...

4 kommenttia:

  1. Missä hallissa te treenaatte (siis hyppytekniikkaa) ja onko tämä ihan vapaatreeniä?

    Mie olen yrittänyt löytää Terralle hyppytekniikkakurssia mutta ne täyttyy hirvittävän nopiasti. Mahruisiko teidän ryhmään yksi kooikeri lisää, olisi kiva treenata vähän ryhmässä ainakin alussa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Treenaillaan omatoimisesti Konalassa ATD:n hallissa. Meillä on vain puolen tunnin aika, joten en tiedä kuinka moni siinä ajassa ehtii treenailla. Täytyy kysellä Saaralta ja palaan sitten asiaan. Mutta eiköhän silloin ainakin mahdu kun jompi kumpi ei pääse paikalle.

      Ulla Kaukoselta voi varata myös hyppytekniikan yksityistunnin Sporttikoirahallissa.

      Poista
    2. Moi taas!

      Ilmoittauduin juuri Vapun hyppytekniikan peruskurssille kuunteliaksi. Olin vähän miettinyt että odotan kunnes löydän jostain osallistujapaikan mutten kyllä löydä mistään joten ilmoittauduin siihen. Ajattelin että kurssin jälkeen olisi kiva päästä joskus treenaamaan teidän kanssa mutta ehkä tosiaan olisi parempi ensin käydä se kurssi. Ulla Kaukosen yksityistunnit voisi myös olla hyvä idea, muistatko/tiedätkö kuinka paljon tunti maksoi?

      Poista
    3. Mä oon käynyt vaan meidän seuran järjestämissä koulutuksissa, joten en yksityistuntien hinnoista tiedä.

      Poista