sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Maksimöllien korkkaus

Tänään osallistuimme Tainan ja Lokin kanssa I-HAH:n seuramestaruuskisoihin. Loki ja Taina osallistuivat medimölleihin ja me ensimmäistä kertaa maksimölleihin. Viime vuonna me vielä osallistuttiin medien möllikisoihin, mutta nyt kun maksihypyistä on jo kokemusta, niin oli aika mennä oikeaan kokoluokkaan.

Mua jännitti kovasti ennen kotoa lähtöä, mutta kisapaikalla en onneksi enää muistanut jännittää. Rata oli onneksi aika helppo eikä siinä tarvinnut juurikaan eri ohjaustyylejä. Miko oli maksien ensimmäinen. Miko lähti hyvin liikkeelle, mutta jo viidenneltä esteeltä tuli hylky (= 15 vp) kun Miko juoksi hypyn ohi enkä korjannut. Taisin keskittyä niin juoksemiseen, että Miko jäi selän taakse enkä ohjannut hyppyä mitenkään. Onneksi rataantutustumisessa Tainan ehdotuksesta muutin ohjaustapaa viimeiseltä putkelta seuraavalle hypylle, joka oli vinossa. Muuten tuo kohta ei varmaan olisi onnistunut eli todennäköisesti Miko olisi mennyt seuraavaksi väärälle esteelle. Mutta eipä tuokaan mennyt ihan putkeen kun Mikolle ei oikein jäänyt ponnistamiseen tilaa ja tulimme pituudelle jotenkin huonosti, jolloin viimeinen palikka kaatui. Miko ei onneksi pituuteen osumisesta välittänyt ja loppu meni hyvin.

Olin tosi tyytyväinen Mikon menoon. Muiltakin tuli hyvää palautetta Mikon vauhdista ja siitä että jätin kiellon korjaamatta. Olen myös itse tosi tyytyväinen siihen, etten alkanut korjailemaan ja siten laskenut Mikon virettä. Yksi meidän talviryhmässä ollut oli ihan hämmästynyt Mikon radasta kun ei siltä koskaan treeneissä tuollaista menoa nähty :) Kyselin myös kesäkauden kouluttajalta palautetta. Hän kysyi, että mitä oikein tein alussa Mikon motivoimiseksi kun se meni niin hyvin. Maksamakkara on meidän salainen ase. Sytytellessä/lämmitellessä Mikoa ennen meidän suoritusta annoin sille vähän maksamakkaraa, jolla on ollut aina positiivinen vaikutus agilityssa. Kouluttaja meinasi, että ennen pituutta olisi voinut tehdä haltuunoton ja siten saada paremman linjan pituudelle. Radan olisi saanut mennä kahteen kertaan, mutta hyvään suoritukseen oli hyvä lopettaa.

Ihanneaika oli muistaakseni 42s ja Mikon aika 21:22, joten aikavirhe oli -20,78. Ratavirheitä olisi omien laskujen mukaan ollut 20, mutta hyllystä tuli ilmeisesti sittenkin 10 vp, joten ratavirheet 15. Sijoitus oli 4/6. Jos olisin ohitetun hypyn ohjannut kunnolla, niin olisimme päässyt palkintopallille :)

Tässä  meidän suoritus, kiitos Tainalle kuvaamisesta! Mieltä lämmittää lopussa kuuluva "Wau!" joka tulee meidän kouluttajan suusta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti