perjantai 7. syyskuuta 2012

Vire kohdallaan

Suuntaa-antava ratapiirros
Kuten otsikosta voi päätellä, niin tänään agilitytreeneissä Mikolla oli vire kohdillaan. Tehtävänä oli oheinen rata, joka ei tosin ihan tuollainen ollut kun en kaikkia kohtia muista kunnolla. Erityisesti hyppyjen 13-15 sijainti on hakusessa.

Hypyt olivat 55 cm korkeudessa, mutta se ei Mikon vauhtia hidastanut. A:lle Miko tuli niin kovaa, että ylhäällä tuli pieni ilmalento ennen alastulolle laskeutumista eikä Miko pysähtynyt kontaktille. Kontakti uusittiin ja sitten jatkettiin matkaa. Yritin saada Mikon ohjattua putken 4 oikeaan päähän, mutta Miko lähtikin vetämään rallia. Rallattelun jälkeen otettiin uudestaan A:lta ja taas vauhtia oli niin, että kontaktille pysähtyminen jäi. Putkelle 4 ohjatessa taas Miko lähti vetämään rallia. Pikku lenkin jälkeen Miko syöksyi ihan itsestään putken 4 oikeaan päähän, joten päästiin siitä kätevästi jatkamaan. Vauhtia suoralle 5-7 oli hurjasti. Siitä huolimatta kepeille meno onnistui, mutta ihan loppuun asti Miko ei pujotellut. Meinasin korjata, mutta kouluttaja käski jatkamaan. Putkelta 12 oli aika pitkä matka seuraavalle hypylle, mutta onneksi oikeassa vireessä Miko irtoaa, joten hypyn 13 se meni oikein hienosti mun juostessa perässä. Hypyn 14 Miko hyppäsi väärältä puolelta, mutta matka jatkui. Puomillakin hurja vauhti jatkui ja Mikon pysähtyessä kontaktille minä puuskutin vielä perässä.

Kouluttaja oli hyvin tyytyväinen Mikon menoon ja minä myös. Ralleista kouluttaja sanoi, ettei kannata rauhoittaa Mikoa pyytämällä sitä luokse vaan jatkaa matkaa vaikka jonkun kiepsautuksen jälkeen. Ja että jatketaan vaan matkaa, vaikka virheitä tulisi. Palkaksi hienosta suorituksesta Miko pääsi kävelylle kentän taakse, jossa paljon hyviä hajuja.

Toiselle kierrokselle en uskonut saman menon jatkuvan. A oli rauhallisempi, mutta vauhtia löytyi edelleen. Kepeille Miko meni hyvin, mutta lähti heti sisääntulon jälkeen jonkun hajun perään. Meinasin uusia kepit, mutta kouluttaja käski jatkamaan. Loppu meni samalla tavalla eli hypylle 13 Miko irtosi hyvin ja hypyn 14 se meni väärän suuntaan. Ja puomi vauhdikkaasti. Kouluttaja vielä mainitsi siitä, etten alkaisi korjaamaan. Tiedän kyllä, että pitäisi virheestä huolimatta jatkaa Mikon vireen vuoksi, mutta silti jostain syystä alan kuitenkin korjaamaan. Oli kyllä hyvän mielen treenit!

Treenien päätyttyä Miko sai vielä tehdä hyppytekniikkaa. Tehtiin perussarjaa neljä toistoa. Kupissa oli maksamakkaraa ja se sai Mikon menemään kivalla vauhdilla hyppysarjan. Meillä on kuukauden päästä Ullan hyppytekniikan jatkokurssi. Tuntuu ihan siltä, että vuodessa emme ole yhtään edistynyt, joten pitää nyt tehdä "loppukiri" :) Toivottavasti Mikon tekniikka ja takapään käyttö olisi parantunut sekä syvät ja takapään lihakset vahvistuneet. Lihasten harjoittamista olisi voinut tehdä paljon enemmän... Se, että Miko jaksoi niin hyvin koko treenien ja hyppytekniikan ajan johtui varmasti aika paljon viileästä ja sateisesta säästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti