perjantai 14. syyskuuta 2012

Perjantain agilityt

Tänään treenattiin agilitya kahden hurrikaanin rippeissä eli keli oli varsin mukava... Eipähän tule koiralle kylmä :) Omatoimipisteellä oli aiheena leijeröinti ja kouluttajan pistellä välistävedot.

Menimme Mikon kanssa ensin kouluttajan pisteelle, joka kuvassa on vasemmalla. Miko oli meidän vuoroa odotellessa kovin innostunut, mutta välistävetopisteellä alkoi hajut viedä mukanaan. Koira piti jättää hypyn 1 taakse. Kutsuin Mikoa ja ohjasin putkeen, mutta Miko tempautuikin hajuihin juuri ennen putkea. Jätettiin sitten kaksi ensimmäistä estettä pois ja aloitettiin hypyltä 3 (Mikon jätin putken sisäkaarteeseen). Molemmat välistävedot meni mielestäni ok. Kouluttaja sanoi, että Miko luki hyvin ohjaustani, mutta silti hänellä olisi siitä huomautettavaa. Aikaisemmin kai piti kertoa koiralle, että pitää kääntyä.Yritin sitten keskittyä enemmän ohjaukseen. Aloitettiin taas hypyltä 3 ja kun aloin peruuttamaan, menetin tasapainoni ja pari sekunnin sadasosaa yritin pysyä pystyssä peruuttaen, mutta sitten pyllähdin maahan. Oli varmaan ensimmäinen kerta kun kaaduin kentällä :) Ja kivasti sitten märkä hiekka tarttui märkiin vaatteisiin... Jatkettiin sitten harjoituksia. Heti kun aloin palkata vinkupallolla Mikoon tuli enemmän intoa. Hinkattiin vielä omaa ohjausta ja sitten tehtiin toiseen suuntaan eli hypyltä 5 aloittaen. Tuo puoli oli paljon vaikeampi. En tiedä miksi on niin kauhean vaikeaa keskittyä ohjaukseen kun koira on mukana. Edelleen olisi runsaalle kuivaharjoittelulle tarvetta...

Pienen tauon jälkeen tehtiin omatoimiharjoitusta. Aluksi tehtiin hypylle 5 asti ja sen jälkeen jätin kepit pois ja tehtiin loppuun. Leijeröintiä ei kyllä tullut tehtyä vaan ihan putken takapuolella kävin hypyt ohjaamassa. Radanpätkällä olisi ollut toinenkin harjoitus, mutta sitä me ei tehty ollenkaan vaan tein pari omaa sovellusta. Tunnin päätteeksi tehtiin vielä perussarjaa neljä hyvältä näyttävää (tai ainakin vauhdikasta) toistoa.

Huomasin muuten tänään, että KoiraNetissä Mikon MH-luonnekuvauksen tulos on muutettu hylätystä kuv. kesk. eli kuvaaja keskeytti. Tästä olen iloinen, koska MH-kuvausta ei kuulu arvioida asteikolla hyväksytty-hylätty. Hylätystä kuvauksesta tulee niin negatiivinen mielikuva. Eihän se tietenkään hyvä juttu ole, että kuvaus keskeytettiin sen vuoksi ettei Miko pystynyt palautumaan, mutta ei Miko kuitenkaan ollut aggressiivinen tai peloissaan. Katsoin myös muiden tuloksia ja hyväksytyt oli muutettu muotoon suoritettu. Hyvä niin.

2 kommenttia:

  1. Ois kiva nähä video, missä Miko menee agilitya :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikon päästä sellainen varmaan tulee meidän möllikisoista :) On vähän harmi, ettei (ohjatuista) treeneistä ole videoita kun olishan se kiva, jos hyvin menneistä suorituksista olis todistusaineistoa :)

      Poista