tiistai 6. marraskuuta 2012

Toipilas

Tällä hetkellä Miko on jo hyvin pirteä (ja nälkäinen), joten hyvältä alkaa näyttää! Aloitin Tainan rohkaisemana Tylosin-kuurin maanantaina ja se joko yksinään tai yhdessä Inupekt forten kanssa alkoi jo saman päivän aikana vaikuttaa.

Sunnuntai-iltana taisin käydä Mikon kanssa kaksi kertaa ulkona ennen nukkumaanmenoa. Nukuin huonosti ja havahduin varmaan kaikkiin Mikon ääniin. Kävimme ulkona puoli yhden ja neljän aikoihin. Herätyskellon soidessa klo 6 hieman väsytti... Markus ehdotti, että jään kotiin ja pistin sitten esimiehelle viestiä, että toivottavasti on ok että pidän saldovapaan. Tiesin kyllä sen olevan ok, on meillä sen verran kiva ja reilu pomo :) Kannoin kovasti huolta Mikon riittävästä juomisesta. Päivystyksessä eläinlääkäri sanoi, että koiran kuivuessa se voi mennä sokkiin ja siinä voi käydä niin, että koira kuivuu käsiin. Miko ei varmaan koko päivän aikana juonut, mutta ruiskusta tai kädestä tarjoiltuna vesi kelpasi. Koiran pitäisi juoda 0,5 dl / kg eli Mikon 8 dl päivässä. Eihän Miko normaalistikaan juo noin paljoa, hyvä jos itsekään litraa juon. Ulkona kävimme useamman kerran ja kylläpäs olin iloinen, kun yhdellä kerralla Mikon tuotoksilla oli jotain muotoa. Viiden aikoihin kävimme hakemassa siskon pojat tarhasta/eskarista meille pariksi tunniksi. Tämän reissun jälkeen Mikolla ei enää ollut tarvetta päästä ulos, iltalenkille Miko heräsi vasta kun aloin pistää ulkovaatteita päälle. Yö nukuttiin hyvin ja päivän Miko oli pärjännyt kotona, ei mitään ikäviä yllätyksiä ollut odottamassa. Markus vei pojan ulos, jolloin se kakki ensimmäisen kerran sitten maanantai-iltapäivän ja nyt tuotos alkoi jo enemmän näyttää siltä miltä pitääkin. Miko on nyt hyvin nälkäinen, mutta en vielä uskalla ruokkia muuten kuin raejuustolla ja keitetyllä kanalla. Josko huomenna antaisi ihan vähän nappulaa.

En oikein usko, että Mikon syömä luu ainakaan yksinään olisi syy vatsaongelmiin. Vastaanoton nainen oli sitä mieltä, ettei Mikolle enää kannata antaa raakoja luita kun Markus sanoi, että viimeksi kävi ihan samoin. Oikeasti viimeksi tai viimeisimpinä kertoina Mikolle ei ole tullut mitään oireita, koska luut on ollut sopivan kokoisia. Viimeksi kun Mikolla meni raa'asta luusta vatsa sekaisin, niin se muistaakseni söi liian ison palan. (Markus muistaa vain ne kerrat, jolloin vatsa meni sekaisin, koska ei tykkää siitä, että syötän Mikolle luita). Eläinlääkäri ei sanonut luiden syömisestä muuta kuin että raaoista luista voi joskus saada salmonellan tai jonkun muun.

Punnitsin Mikon edellisellä eläinlääkärikäynnillä (silmäpeilaus), jolloin vaaka näytti 15,4 kg. Se on 600 g enemmän kuin haluaisin Mikon painavan, joten aloin kiinnittää enemmän huomiota Mikon syömisiin. Viikissä Miko taas punnittiin. Kirjainyhdistelmä WTF kuvaisi ehkä parhaiten ajatuksia kun näin vaa'an lukeman, 16,2 kg! Miten ihmeessä Miko voi kolmen päivän ripuloinnin ja kuuden viikon laihiksen (olen vähentänyt Mikon saamaa ruokaa sen mukaan kuinka paljon se on saanut päivän aikana ylimääräistä syötävää) jälkeen painaa melkein kilon enemmän??? Toki mukana oli panta ja hihna, mutta silti. En ole itse koskaan laihduttanut, joten en kai osaa laihduttaa koiraakaan... Punnitsin Mikon tänään Wiillä ja se näytti 15,8 kg. Pitää siis alkaa kiinnittämään entistä enemmän huomiota ruokintaan. Mutta ei Miko silti lihava ole, kylkiluut kyllä tuntuu.

2 kommenttia:

  1. Mun on ollut ihan pakko pitää natsi-linjaa tuossa painonhallinnassa kun Huugohan lihoo kun vaan katselee ruokaa... Eli kun on treenipäivä ja saa edes yhtään herkkuja -> ei iltaruokaa. Jos on treeneissä mennyt koko nakkipussi niin seuraavakin annos lähtee. Ja kaikki annokset on ihan jostain suositustaulukon ulkopuolelta, mutta niinkai "urheilevan koiran" ihannemitatkin :P Mutta nythän tuo on kevyt (~11 kg) ja solakka, eli natsi-linja ainakin tehoaa x)
    Hyvä että Miko on jo parempi :) Muistan kans Huugon loputtoman nälän vuoden takaa kun alkoi parantua mahataudistaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkeesti pitää ottaa tiukempi linja. Ruokamäärän vähentämisen tarvetta on välillä vaikea arvioida kun en tiedä kuinka paljon tuo toinen on antanut ruokaa. Markuksen vähän on eri asia kun mun vähän :)

      Poista