torstai 22. marraskuuta 2012

Miko jumppaa

Tässä Mikon jumppavideo. Se sisältää kaikki kolme fyssarin antamaa harjoitusta. Viimeisessä harjoituksessa Mikon pitäisi tehdä istu-seiso-vaihdot niin, että takajalat pysyy koko ajan paikoillaan, mutta toista takajalkaa se joka kerta korjaa.


Ja vielä vähän pääaiheen sivusta. Tänään lenkillä liikennevalojen vaihtumista odotellessa vieressä seissyt nainen yhtäkkiä kysyi onko Miko kiltti. Vastasin, että se on hieman varautunut vieraita kohtaan. Samalla Miko meni häntä heiluen haistelemaan naista ja vielä hyppäsi häntä vasten. Osaahan se ihan sosiaalinenkin olla :) Nainen jatkoi, että hänen pojallaan on iso paimenkoira, jota on vaikea hallita ja lähtiessämme ylittämään tietä hän vielä sanoi, että kiva nähdä noin hyvin käyttäytyvä koira. Loppulenkin mietin, että koska Miko on niin rauhallinen, niin sitä usein pidetään hyvin käyttäytyvänä, tottelevaisena koirana. Vilkasta koiraa voidaan taas helposti pitää tottelemattomana ja huonosti käyttäytyvänä. Ei Miko rauhallisuudestaan huolimatta niin hyvin käyttäydy, se esim. rähisee joillekin koirille eikä osa olla kaikkien koirien kanssa nätisti ja joskus hihnakäyttäytyminen on ihan kamalaa. Onneksi se kuitenkin useimmiten käyttäytyy ihan ok :) Tottelevaisuus... Musta ei oikein voi sanoa, että koira on tottelematon vaan enemmin se on huonosti koulutettu. Esimerkiksi Mikolle en ole osannut opettaa luoksetuloa niin, että aina tänne-käskystä se tulisi luokse, saman tien. Ei Miko tottelematon ole kun se ei reagoi luoksetulokäskyyni, se ei vaan ole oppinut että silloin kannattaa tulla luokse. Äitikin pitää Mikoa niin hyvin koulutettuna, mutta oikeasti se on vaan rauhallinen :)

2 kommenttia:

  1. Hienosti Miko Jumppaa!

    Meillä on muuten sama juttu tuossa mitä kerroit rauhallisuuden ja tottelevaisuuden yhdistymisestä monien mielestä. Meillä on vanhempi koira aina ollut rauhallinen varsinkin sisätiloissa ja se on ihmisten mielestä niin mukavan tottelevainen koira, kun sitä ei tarvitse edes yhtään komentaa. Nuorempi taas on huomattavasti vilkkaampi ja siksi ihmisten mielestä huonosti koulutettu, kun sitä pitää komentaa tilanteissa, joissa vanhempi rauhallisemman temperamenttinsa takia käyttäytyy luonnollisesti hillitysti ja hallitusti.

    Tosiasiassa nuorempi koira kuitenkin on meillä se paremmin koulutettu ja tottelevaisempi, se ei vain kaikissa arjen tilanteissa näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jumpassa on edistystä tullut ainakin pyörimisten osalta, aluksi Miko ei millään pysynyt tyynyn päällä.

      Sehän on varsinkin harrastuskoiralla vaan hyvä juttu, ettei aina ole rauhallinen :)

      Poista