maanantai 19. marraskuuta 2012

Liekeissä!

Lauantaina kävimme Tainan ja Lokin kanssa agilitykentällä. Aloitettiin Mikon kanssa keinulla. Käytettiin säädettävää keinua keskimmäisellä korkeudella ja Taina laski keinua. Usein unohtuu harjoitella molemmilta puolilta ohjausta, mutta nyt muistin ja kaikki kerrat meni hyvin. Seuraavana tehtiin keppejä ja tarkoituksena oli lisätä itsenäisyyttä suoritukseen. Tehtiin siksi neljällä kepillä ja Taina oli namikipon kanssa palkkaamassa. Aluksi Miko ei malttanut pujotella ollenkaan ja sitten ei malttanut pujotella kuin yhden välin kun oli niin kiire namikipolle. Alkoi se sitten onnistua kun namia ei noilla yrityksillä saanut. Jättäydyin vähän jälkeen Mikon alettua pujotella. Mikolla jäi viimeinen väli pujottelematta, jos jäin liian taakse. Pystyin pitämään etäisyyttä vain muutamia kymmeniä senttejä, joten hitaasti pitää edetä. Lopuksi tehtiin kokonaiset kepit kerran ja hienosti meni. Taina teki Lokin kanssa pientä radan pätkää ja kokeiltiin siitä välistävetoja. Yleensä välistävedot on mennyt meillä hyvin, mutta tällä kertaa ei mennyt. Kaksi hyppyä kolmesta meni välillä ok ja välillä ei yksikään. Jotta loppuun tuli jotain onnistunutta, niin tehtiin radan loppusuora rengas-hyppy-hyppy. Miko meni pari omatoimista putkea välistävetoharjoituksen aikana. Lopuksi tehtiin vielä keinua.

Sunnuntai-iltana oli vuorossa hyppytekniikkatreenit Saaran ja Huugon kanssa. Perussarjaa ja kasvavaa sarjaa oli ohjelmassa. Perussarja meni viidellä jalalla ihan ok, vauhtia oli kivasti. Kasvavassa sarjassa välit olivat maksien 6-7-8-9 jalkaa. Ensimmäisellä kerralla yhdeksän jalan välissä Miko joutui ottamaan ylimääräiset askeleet, mutta seuraavilla kerroilla meni jo hienosti yhdellä loikalla. Saara sanoi, että joka kerta suoritus parani, mutta jonkin verran Miko ähki. Ähkiminen johtuu etupainoisuudesta, joten ilmeisesti Miko ei käyttänyt takapäätään kunnolla. Tai sitten se oli se kilon ylimääräinen paino… Meillä jäi minuutti treeniaikaa hyppytekniikoiden jälkeen, joten tehtiin pikaisesti kepit. Otin vinkupallon käteen ja Miko alkoi odottamaan sen heittämistä. Lähetin Mikon kepeille keppien vasemmalta puolelta ja Miko lähti reippaasti pujottelemaan ja malttoi pujotella kaikki 12 keppiä. Tehtiin vielä toinen kerta, mutta silloin Miko lopetti liian aikaisin. Viimeisellä kerralla Miko taas pujotteli hyvin loppuun asti. Varmaan koskaan ennen kepeillä ei ole ollut yhtä paljon vauhtia eikä Miko ole mennyt niin paljon mun edellä kuin nyt. Ihan super! Olisi pitänyt saada videolle.

Kotimatkalla pysähdyttiin taas sirkuskentällä ja tehtiin pienet tokotreenit. Miko oli taas ihan liekeissä! Tehtiin sivulle tuloa, seuraamista, seuraamista pysähdysten kera, liikkeestä seisomista ja luoksetuloa. Kaiken Miko teki hyvällä vireellä ja seuraaminen oli parempaa kuin koskaan. Ensimmäisessä luoksetulossa Miko juoksi ihan täysiä korvat hulmuten sivulle. Toisella kerralla Miko varasti, joten kolmannella kerralla välimatka oli lyhyempi. Lyhyemmällä välillä vauhti ei ollut yhtä hyvä, mutta laukaten Miko kuitenkin tuli. Palkkasin välissä vinkupallolla. Jäi taas niin hyvä fiilis sekä hyppytekniikka- että tokotreeneistä. Tokotreenitkin olisi pitänyt saada videolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti