torstai 3. toukokuuta 2012

Tokoa

Tänään oli ensimmäiset tokon ohjatut treenit. Pääosa tunnista meni teoriaan ja aiheena oli paikalla makaaminen ja seuraaminen. Paikkamakuu tehtiin kokeenomaisesti, vaikka palkata sai välissä ja pitää välimatkan sellaisena kun itse katsoi sopivaksi. Ensin pidin tosi lyhyen välimatkan. Aina palkkauksen jälkeen menin vähän pidemmälle. Hyvin Miko pysyi, muttei aikakaan ollut kovin pitkä. Kaikki kuusi koiraa oli rivissä eikä kukaan noussut ylös. Itselle lisäjännitystä tuo se, että treenaamme aidatun agikentän ulkopuolella ja ohi kulkee koiria ja muita ulkoilijoita. Paikalla makaamista lukuun ottamatta Miko sai olla hihnassa.

Lopuksi oli seuraamista, jota kouluttaja kävi kaikilta erikseen katsomassa. Me oltiin viimeisiä ja kun tunti oli jo venynyt 30min niin meille jäi aikaa 2min kunnes piti rientää bussille. Olen alkanut käyttämään namia enemmän seuraamisessa, koska olen yrittänyt saada sillä Mikon seuraamispaikkaa edemmäksi. Kouluttajan mielestä mun pitäisi luopua kädellä ohjaamisesta (teen sitä myös pysähtyessä Mikon saamiseksi perusasentoon), jotta jotain oppimistakin voisi tapahtua. Alussa kouluttaja puhui siitä, että koiralle pitäisi olla selvää, koska tulee palkka ja koska superpalkka. Seuraamiseen kouluttaja suositteli, että ensin palkkaan siitä, ettei Miko ole ihan niin takana kuin yleensä ja superpalkka tulee siitä, jos Miko tulee vieläkin edemmäs. Kriteeriä pitäisi vähitellen nostaa niin, että aluksi taempana seuraaminen on ok, mutta vähitellen aletaan vaatia enemmän. Varmaan kannattaisi käyttää naksutinta.

Ja lopuksi jotain ihan muuta: Hoi HAMINAan ensi viikon sunnuntaina menijät! Jos joku blogin lukijoista on menossa Haminan näyttelyyn tältä suunnalta ja kyytiin mahtuu, niin saa ilmoittautua. Näyttelyn aikataulujen kanssa kävi niin kuin en olisi toivonut käyvän eli kooikerit on ensimmäisenä kehässä klo 10. Eka bussi on Haminassa klo 9.50, joten se ei oikein meille sovi. Jos ei päästä kenenkään kyydillä, niin pakko on sitten varata hotellihuone. Koohoja on ilmoitettu 13.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti