lauantai 12. toukokuuta 2012

Kooikereiden näyttelytreeniä


Iltapäivällä kuusi kooikeria omistajineen kokoontui Espoon Kilossa näyttelytreenien merkeissä. Mukana oli kaksi uutta kävijää: Terra (Frisian Gem Bastens Bouden) ja Lisbeth (Bella Belleza's Doris) sekä aikaisemmin treenailleet Niko, Nova, Loki ja Miko. Alunperin paikalle oli tulossa enemmän porukkaa, mutta hyvät treenit saatiin silti aikaiseksi. Miestä tosin olisi kaivattu paikalle, mutta jospa sitten ensi kerralla.

Terra, Niko, Loki ja Lisbeth

Olimme vuorollamme tuomareita ja minä aloitin. Miko siis joutui heti alkuun sivuun odottelemaan ja hieman protestoi sitä vastaan. Onhan se epistä, että muut leikki näyttelyä. (Agility- ja tokokentän laidalla Miko pääasiassa odottelee hiljaa.) Koirakot pääsi heti ravaamaan kehää ja sitten kävin kaikki kopeloimassa koirat.

Kun tuomari vaihtui ja Miko pääsi kehään, niin poika oli aivan innoissaan. Ei sillä varmaan aikaisemmin ole samanlaista intoa ollut näyttelyssä tai harjoitellessa. Innokkuus toi kivasti ryhtiä seisomiseen, mutta myös häsläämistä.

Pääasiassa sama kaava toistui kaikilla "tuomareilla", mutta välillä mm. juostiin pareittain edestakaisin ja tehtiin kolmio. Teimme lopuksi koiravaihdot, minä sain Nikon ja Miko meni Terran omistaja Lotalle. Miko näytti menevän oikein hyvin Lotan kanssa, joten eiköhän tarvittaessa joku muu voi pojan viedä kehään. Nikolla oli kova hinku Elina-emäntänsä perään, mutta seisomiset saatiin ihan hyvin onnistumaan. Liikkuminen oli hieman haastavampaa. Ihan mukavasti tuli sekä kopelointi- että ravaamisharjoituksia. Täytyy yrittää saada vielä yhdet treenit ennen erkkaria aikaiseksi.

Terra

Niko

Loki

Lisbeth


Leppävaaraan kävelimme yhdessä Tainan ja Lokin sekä Elinan, Nikon ja Novan kanssa. Emännillä riitti keskusteltavaa kooikereista, joten matka sujui hyvin joutuisasti. Kauppakeskus Sellolla tiet erkanivat Tainan kanssa (Elina ja koirat sekä Loki olivat lähteneet eri teille jo aikaisemmin). Mikolle tuli jo Tainaa ikävä, kun bussia odotellessa piti vinkua ja katsella vähän levottomasti ympärilleen.

Heti huomenna hyödynnämme oppeja Haminassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti