perjantai 11. toukokuuta 2012

Agilitya ja motivaatiokoulutusta

Palaan vielä hieman eiliseen tokoon, kun en muistanut kirjoittaa kaikkea mitä piti, kun Leijonat vei huomion tehtailemalla niin ahkerasti maaleja Ranskan verkkoon siinä samalla :) Luoksetulossa kouluttaja sanoi, että mun pitäisi palkata Miko nopeammin, jotta se istuutuisi sivulle nopeammin. Pitäisi siis olla palkka valmiina kädessä. Kiinnitin huomiota sivulla olemisen kestoon luettuani Kaisan blogia. Tuli huomattua, että kannattaa välillä treenata kestoakin, sillä Miko alkoi tarjota maahan menoa kun joutui hetken sivulla istumaan. Paikalla makuussa tuli todettua, että Mikon kanssa ei pidä tehdä mitään liikkeitä loppuperusasentoon asti (paitsi tietysti luoksetulo), sillä se alkaa heti ennakoida. Kävi siis niin, että Miko nousi istumaan kun olin tullut sen vierelle. Paikalla makuussa meidän vieressä oli tricolor pk collieuros, joka nousi kesken ylös. Siinä vaiheessa sanoin jotain Mikolle (odota tms) ja kävin sen sitten palkkaamassa. Olen vähän varovainen juuri tuon väristen pk collieiden kanssa, kun vuosi sitten sellaisen kanssa tuli tappelu. Agiryhmässä Munkkiniemessä oli collieuros, joka tuli hyvin toimeen Mikon kanssa. Kerran se radalla ollessa menikin moikkaamaan Mikoa, joka oli puussa kiinni. Miko ei siinä vaiheessa ajatellut, että kiva kun kaveri tulee moikkaamaan, joten tappeluksi meni. Sen jälkeen Miko ei urosta enää sietänyt ja epiksissä myöhemmin nähdessä alkoi heti äristä sille. Mutta onneksi Mikon inho tuntuu "henkilöityneen" vain tappelukaveriin eikä kaikkiin samanlaisiin koiriin.

Tänään agiliideltiin vesisateessa ja sadetta kyllä riitti ihan kiitettävästi koko treenien ajan. Tein ennen treeniä muutaman perussarjan, sillä edellisestä hyppytekniikasta on jo kaksi viikkoa.

Miko oli niin surkeannäköisenä, että epäilin kaiken innon olevan poissa. Pakkovalssi oli aiheena ja lisäksi oli omatoimipiste putkeen lähetyksiä varten. Me ei taidettu kahta tai kolmea ensimmäistä hyppyä pidemmälle päästä, kun pakkovalssia piti niin säätää. Pakkovalssi tehtiin ennen toista hyppyä. Kouluttaja sanoi, että Miko luki hyvin ohjausta (silloin kun tein pakkovalssin oikein). Omatoimipisteen mutkaputkineen jätimme välistä ja teimme ihan omaa omatoimitreeniä eli suoraa putkea. Neljä toistoa ja kaikki oikein hyviä ja innokkaita ja nopeita. Surkeasta ulkonäöstä huolimatta Mikon motivaatio ei ollut kateissa, mutta kentältä löytyneet namit vei pään vähän liian usein maahan eikä se sieltä helpolla noussut. Olimme ennen treenejä joutunut miettimään koiran top 10 palkkaa ja häiriötä ja häiriöiden numero yksi taisi olla kentältä löytyvät namit.

Jäähdyttelylenkin jälkeen meillä oli vielä motivaatiokoulutusta. Tällä kertaa oli vain teoriaa. Jatkamme motivaatiokoulutusta myös ensi viikolla ja toivottavasti silloin paremmassa säässä. Reilu kaksi ja puoli tuntia tuli sateessa vietettyä, joten kyllä tuntui hyvältä kotona vaihtaa kuivat ja lämpimät vaatteet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti