perjantai 4. toukokuuta 2012

Kesäkauden avaus


Meidän kesätreenikausi alkoi tänään. Oli kokonaan uusi ryhmä ja kouluttaja. Kouluttaja oli oikein hyvän ja asiantuntevan oloinen. Valssit oli ekan kerran teemana. Tulipa taas mielenkiintoista uutta tietoa. Valssi pitäisi tehdä kolmella askeleella, joista ensimmäinen astutaan siihen, johon koira laskeutuu, toinen astutaan taaksepäin ja kolmas siihen suuntaan, johon ollaan menossa. Näin kerrotaan koiralle mihin suuntaan ollaan menossa. Monet askeleet, "töpöttely" valssissa eivät auta koiraa ollenkaan. Valssin askeleet voivat olla isoja harppauksia, joten ne kolme kyllä riittää. Valssi pitää aloittaa ennen kuin koira on ehtinyt ponnistaa esteelle, koska ilmassa se ei pysty muuttamaan suuntaan. Eli jos koira on jo ehtinyt päättää, mistä kohtaa se ponnistaa (eli arvioinut etäisyyden jne), niin valssi on myöhässä. Pitäisi myös valita mahdollisimman taloudellinen eli suora linja itselle.

Kouluttaja oli ennen treenejä pyytänyt kertomaan muutamien esteiden/asioiden nykytilanteesta ja siitä millaisia niiden halutan olevan valmiina. Lisäsin listaan putken, sillä halusin selittää meidän tilanteen. Lopuksi kirjoitin, etten ensimmäisillä kerroilla haluisi tehdä mutkaputkea, vaan haluan putken ensin varmemmaksi. No, tällaista pätkää tehtiin (putki pitäisi olla vähän ylempänä) eli mutkaputkihan se siellä.


Tehtiin ensin mustia numeroita. Valssi tehtiin kolmosen ja nelosen välissä. Miko oli sen verran innokkaan oloinen, että uskalsin lähettää sen putkeen. Kävi niin kuin ajattelinkin eli mulla ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä ajoissa tehdä valssia. Mikolla oli vähän ylimääräistä energiaa ja meidän ensimmäisellä vuorolla se veteli välillä spurtteja. Onneksi en vielä palkannut pallolla, olisi vaan liikaa noussut kierrokset eikä energiaa olisi riittänyt myöhemmäksi. Toisella kierroksella ekan toiston jälkeen jätin suosiolla putken välistä. Ensin lähdin Mikon kanssa samaa aikaa hypyltä 2, joten ei silloinkaan ollut mitään mahdollisuuksia olla ajoissa. Kun jätin Mikon hypyn taakse, niin ehdin tehdä valssin, mutta Miko ei jostain syystä lukenut ohjaustani (näin sanoi kouluttaja). Tämän jälkeen saatiin onnistunut toisto. Kolmannella kierroksella valssi tehtiinkin hypyn 4 takana. Putken jätin lopuillakin kerroilla välistä, jotta ehdin tehdä valssin ja jotta ei tapahtuisi vahinkoja. Talviryhmän kouluttajakin sanoi, ettei saa tehdä liikaa putkea, muutama onnistunut toisto riittää alkuun. Ensin tein valssin liian kaukana hypystä, joten Miko joutui tekemään ison kaaren seuraavalle hypylle. Seuraava toisto oli paljon parempi. Lopuksi tehtiin harjoitus peilikuvana eli siniset numerot. Meillä meni oikein hyvin.

Olen tosi tyytyväinen, että Mikon vire pysyi viimeiseen toistoon asti riittävänä. Harjoitus oli myös meille juuri sopiva. Jäin tunnin jälkeen hetkeksi auttamaan kentän valmisteluissa viikonlopun kisoja varten, joissa olen töissä sunnuntaina.

Unohdin eilen mainita, että tutustuimme yhden I-HAH:laisen 11-viikkoiseen cavalierpentuun. Voi kun se oli söpö! Mikokin sai tehdä pennun kanssa tuttavuutta ja oli siitä kovin kiinnostunut. Mutta sitten tänään, kun pojat oli tavannut hieman vanhemman (ehkä 4kk) ranskanbulldoggipennun, niin Miko oli mennyt sitä karkuun. Molemmat oli aika saman kokoisia, mutta ehkä vanhempi pentu oli vaan hyi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti