lauantai 6. elokuuta 2011

Vähän agilitya, vähän mejää


Keskiviikkona meidän piti mennä heti aamusta treenaamaan agilitya. Lähtö vähän venyi ja kentällä olimme vasta klo 12. Jo lähtiessä tiesin, että aurinko paistaa liian lämpimästi, mutta en halunnut seuraavaksikin aamuksi pistää herätystä. Aluksi tehtiin valssiharjoitus kuudella hyppyesteellä. Ensimmäinen toisto meni ihan hyvin, toinen vähän huonommin kun sekoilin valsseissa ja Mikoa alkoi kiinnostaa hajut maassa. Tämän enempää ei tehty, koska Miko hyytyy niin helposti lämpimässä (eikä ollut edes hellettä).



Kilpajuoksu viimeiselle esteelle



Kontaktiharjoituksia voi onneksi tehdä lämpimälläkin ilmalla hyvin tuloksin. Harjoittelimme sekä A:n että puomin kontakteja. Kosketusalusta on hyvin Mikolla hallussa. Puomilla vaaraa kontaktin läpi juoksemisesta ei ole, mutta jyrkällä A:lla se on mahdollista. Toistaiseksi harjoituksissa olen pysähtynyt kontaktin päähän, pitäisi alkaa myös juosta edelle, sivulle jne. Harjoittelimme myös keinua niin, että Markus piti toista päätä ylhäällä ja alkoi sitä sitten vähän laskea ylös ja alas. Keinu laskettiin medipöydän päälle. Keinutus jännittää Mikoa eikä sille vieläkään meinaa namit maistua kun keinutus alkaa. Täytyy muistaa jokaisissa omatoimitreeneissä tehdä parit keinuherjoitukset, jotta se joskus alkaa edistyä.





Lopuksi harjoittelimme keppejä kahdeksalla kepillä. Ilman verkkoja tuntuu menevän paljon kivemmin, vaikkakin Miko saattaa välillä oikaista. Miko aloittaa kepit aika hitaasti, mutta loppua kohden alkaa tulla kunnon pujottelua.


Miko jossain keppien välissä :D




Ennen lähtöä leikittiin vielä pallolla. Miko tuntuu juoksevan paljon innokkaammin pallon perässä kun paikalla ei ole muita. Muiden läsnä ollessa Miko on pari ensimmäistä heittoa suht innoissaan pallosta, mutta sen jälkeen juoksee vain katsomaan maahan pudonnutta palloa tuomatta sitä takaisin.


Tälle viikolle oli suunnitelmissa tehdä yksi lyhyempi jälki viikolla ja yksi vähän pidempi lauantaina. Edellisen kirjoituksen mukaan tiistaina piti käydä tekemässä jälki, sitten keskiviikkona, sitten torstaina, sitten perjantaina... Jälki jäi tekemättä kun aika on mennyt mm. leipoessa, leffassa käydessä (2 leffaa käytiin katsomassa) ja pelatessa. Erityisesti tunnit on kulunut Wiin parissa kun pitkästä aikaa tuli innostuttua pelaamisesta... Mut hei, vedettiin parissa päivässä Wiin Super Mario läpi :D Luulin jo, ettei tänään lauantainakaan pääse jäljen tekoon kun aamupäivällä aurinko paistoi niin lämpimästi, mutta onneksi päivällä viileni ja alkoi sataa. Lähdin mukavassa sateessa jäljen tekoon. Noin 100m suora jälki sai muhia nelisen tuntia, sillä toistaiseksi teen Mikolle lyhyitä ja tuoreita jälkiä (yksi vinkki miten motivaatiota jäljelle voi saada kasvatettua). Miko meni hyvin innokkaasti haistelemaan alkumakausta, mutta lähti siitä hieman eri suuntaan kuin mihin jälki meni. En ollut varma oliko Miko oikeiden hajujen perässä, joten kutsuin sen takaisin haistelemaan makausta. Sitten Miko lähti oikeaan suuntaan. Miko jäljesti jäljen päällä (mutta kiersi pari puuta eri puolelta) mukavaa vauhtia ja pysähtyi kaadolle (jossa ei ollut mitään) haistelemaan. Miko jäljesti niin hienosti ja olin tosi tyytyväinen, mutta palkaksi Miko sai vaan kehuja ja taputuksia. Cesar-purkki oli pudonnut taskusta, joten se siitä superpalkasta kaadolla, höh. Housuissa oli niin pienet taskut, että purkki jäi pilkottamaan. Jossain vaiheessa jäljestystä kuului tömähdys, jolloin Miko pysähtyi ja katsoi minua. Silloin siis Cesar putosi taskusta, mutta huomasin sen vasta vähän myöhemmin. Ihan kauhea harmistus! Miko on usein poikennut jäljeltä minne lie tarkistuksille ja nyt kun Miko meni nätisti suoraan koko jäljen, niin palkkaa ei tule. Koska halusin antaa Mikolle palkan, vaikkakin myöhässä, niin lähdimme takaisin etsimään purkkia. Näin ei sitten saa koskaan tehdä jäljellä!!! Eli paluujäljelle ei saa lähteä koiran kanssa, sillä kokeessa siitä tulee hukka. En tosin tiedä kuinka pitkän matkaa paluujälkeä saa mennä ennen kuin hukka tuomitaan. Minä siis lähdin Mikon kanssa jälkeä takaisin päin (Miko ei onneksi enää siinä vaiheessa jäljestänyt), mutta purkkia ei löytynyt. Menimme jäljen vielä kerran alusta loppuun (Miko taas muiden hajujen perässä, ei se samaa jälkeä kahdesti mene), mutta ei löytynyt Cesaria. Jäljellä oli pariin otteeseen aika runsasta aluskasvillisuutta, joiden sekaan purkki varmaan katosi. Viikon päästä olisi mejäkoe, mutta ei me olla menossa. Kai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti