maanantai 31. joulukuuta 2012

Katsaus vuoden 2012 tavoitteisiin

Asetan joka vuosi tavoitteita, koska treenaaminen on paljon mielekkäämpää kun on jotain mitä tavoitella. Silloin voi tuntea onnistuneensa kun tavoitteita täyttyy. Tänä vuonna tavoitteet eivät ole tainnut olla juuri mielessä, sillä pääosin ne eivät ole toteutuneet.

Tavoitteet 2012

Agility
  1. Kisavalmiita vuoden loppuun mennessä
  2. 0-tulos möllikisoista
Agilityn osalta tavoitteena on olla kisavalmiita vuoden loppuun mennessä, sillä meillä on C-lisenssi vuodelle 2012. Kisaamisesta en aio ottaa paineita, voimme virallisesti startata vaikka keväällä 2013. Voidaan me aloittaa kisaaminen myös tänä vuonna, riippuen miten edistytään. Mölliluokassa tulemme varmasti starttaamaan monta kertaa ja siksi tavoitteena on vihdoin saada puhdas suoritus. Onhan se nytkin ollut jo monesti ihan mahdollista, mutta kun ohjaaja ei vaan osaa.
 Emme ole vieläkään kisavalmiita ja mölleistä ei tullut 0-tulosta.
Omatoiminen treenaus jäi tänä vuonna vähiin. Syynä olivat opiskelut, Mikon anturahaava kesälomallani ja osittain myös se, että lumi tuli aikaisemmin kuin viime vuonna, jolloin pystyi treenaamaan ulkona vuoden loppuun asti. Kaikenlaista piti treenata, mutta nyt ei vaan pystynyt/saanut aikaiseksi. En muista miksi me ei käyty epiksissä, varmaan motivaatiojuttujen takia. Ainoat epikset olivat seuramestaruuskisat syyskuun lopussa. Nollaa ei tullut, mutta hyvin meni silti.

Mejä
  1. Runsaasti jälkiharjoituksia
  2. Tulos kokeesta
Tänä vuonna on pakko ryhdistäytyä mejässä ja tehdä Mikolle runsaasti harjoituksia. Tähän liittyy myös metsässä kulkeminen, jotta metsän äänet ja hajut tulisivat tutuiksi. Kooikereiden mejämestaruuteen todennäköisesti osallistutaan, mutta muut kokeet riippuu ihan siitä, miten harjoitukset sujuvat. Siksi tavoite "tulos kokeesta" mietityttää, mutta pidetään se kuitenkin.
Jälkiharjoituksia ei ollut runsaasti, mutta treenasimme enemmän kuin viime vuonna, joten tämä tavoite voisi olla saavutettu. Kokeessa emme käyneet, joten tulostakaan ei voinut tulla. Ilmoitin Mikon mejä-seuramme vuoden viimeiseen kokeeseen, joka peruttiin.

Toko

  1. Alokasluokan liikkeet kisavalmiiksi
  2. Möllikokeeseen osallistuminen
Alokasluokan liikkeiden hiomista jatketaan tänäkin vuonna, toivottavasti ahkerammin kuin viime vuonna, jotta voisimme osallistua mölleihin. Ohjattuun koulutukseen olisi kiva päästä, mutta toisaalta opiskelu vie arki-illat (agility todennäköisesti sunnuntai-illat), joten vähän huonolta näyttää sen osalta.
Kumpikaan tavoite ei toteutunut. Osallistuimme yhdelle agiseuran tokokurssille ja jokusen kerran treenattiin omatoimisesti, pari kertaa porukalla, mutta useimmiten keskenämme. Saa nähdä tuleeko meidän tokoista koskaan mitään. Ollaan osallistuttu jo muutamia kertoja tokon ALO-kurssille eikä liikkeet ole vieläkään kisavalmiita. Säälittävää.

Muut
  1. Toisten koirien ohitukset kuntoon
  2. Silmä- ja polvitutkimukset
Koirien nätisti ohittamista harjoitellaan edelleen, sitäkin toivottavasti paljon ahkerammin kuin viime vuonna. Loppuvuodesta on tarkoituksena uusia Mikon polvitutkimus Kennelliiton uuden ohjeen vuoksi sekä silmäpeilaus. Sen jälkeen Mikon osalta on viralliset tutkimukset tehty, sillä silmäpeilausta tuskin enää tarvitsee uusia kun Mikon jalostuskäyttö on epätodennäköistä. Toisen kerran haluan silmät peilata Hollannin kannan vuoksi (Silmätutkimukset, Hollannin kanta: ... Hollannin toive silmien peilauksesta on kahden vuoden välein. He toteavat, että koiran silmät tulisi peilata elinikänä kaksi kertaa. Tämän jälkeen on hankala määritellä ovatko mahdolliset silmämuutokset vanhuuden mukanaan tuomia vai perinnöllisiä sairauksia. Toisin sanoen Hollannin kanta on se, että jos koira peilataan esimerkiksi kaksivuotiaana, se peilataan uudestaan neljävuotiaana, ja tämä riittää silmäpeilauksien osalta jalostuskoiralle. Hennan kirjoitus yhdistyksen keskustelupalstalla). Mikon silmät on tutkittu 1,5-vuotiaana ja tutkitaan uudestaan n. 3,5-vuotiaana.
Toisten koirien ohitukset eivät vieläkään ole kunnossa. Osan koirista Miko ohittaa nätisti, osalle se ärisee ja osasta se ärsyttävän paljon kiinnostunut. Mikon silmät ja polvet tutkittiin uudestaan syyskuussa ja terveet on edelleen. Kooikereiden polvia ei tarvitse tutkia uudelleen, jos ne on tutkittu alle 3-vuotiaana, mutta kiinnosti tietää onko edelleen kaikki ok, kun Mikon emän toinen polvi on 1.

Näyttelyistä en asettanut tavoitteita, koska en itse voi vaikuttaa vaikka siihen saako Miko sertin. Näyttelyiden osalta oli paljon huonoa tuuria, sillä meiltä jäi välistä ainakin seitsemän näyttelyä joko tuomarimuutoksen tai Mikon sairastelun vuoksi. Miko kävi kuitenkin kehässä 7 kertaa ja ihan hyvällä menestyksellä, 5 x ERI, 2 x EH. SA:ta ei Mikolle juurikaan herunut, mutta ne kaksi kertaa kun se tuli, Miko sai vara-sertin ja sertin. Serti oli toinen, joten isot olisi toiveet ensi vuodelle.

Seuraavaksi pitäisi miettiä (realistisia) tavoitteita ensi vuodelle. Mutta sitä ennen saa vuosi vaihtua. Ehkäpä tänä vuonna ulkoilu näin uudenvuodenaattona menee paremmin kuin vuosi sitten, sille edes ihan vieressä pamahtanut raketti ei saanut Mikoa kääntymään kotiin.

Rauhallista vuodenvaihdetta ja menestystä vuodelle 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti