maanantai 10. joulukuuta 2012

Helsinki Winner & Voittaja 2012

Lauantain ostokset
Messariviikonloppu takana. Ja nyt väsyttää.

Lauantaina menin paikan päälle n. klo 10.30. Tein heti alkuun ostokset ja mukaan lähti ruokaa. Säästin tietenkin paljon kun hyödynsin hyvät tarjoukset: Dentastix-paketti 5 € x 2 (säästö n. 4 €), Hubert possun saparot 2,50 € x 2 (säästö n. 2,20 €), HauHau Champion pakastekuivatut kanapalat 3 pss / 5 € (säästö n. 5,80 €), pihvitikkuja laatikollinen (40 kpl) 10 € (säästö 25,60 €!!!) ja RC Medium Adult 4 kg 25 € (säästö n. 5 €). Mikään ei tietenkään ollut turha ostos, sillä noita kaikkia syötän Mikolle ja kaikki maksaa kaupassa reilusti enemmän. Säästin siis n. 42,60 € eli ei tarvitse potea yhtään huonoa omaatuntoa ostoksista :D Ostosten jälkeen menin tapahtumakehään katsomaan koirakeilausta ja vetämättä hihnassa-harjoituksia. Lopuksi sitten kooikerkehän laidalle. Paras valokuvauspaikka löytyi tuomaripöydän vierestä, vaikka siinä oli vähän edessä koirien pöytä ja toinen kehäsihteereistä. Valaistus oli huonompi kuin Hyvinkäällä erkkarissa, mutta Tytin asetuksilla mentiin. ISO-lukemaa piti säätää kaikkein suurimmalle ja se näkyy kuvissa rakeisuutena (valokuvauskielellä kaiketi puhutaan kohinasta). Helsinki Winnerin ROP oli komea Uni eli Wisestone Bluey. Kuvat löytyy täältä.

Sunnuntaina menin paikan päälle taas n. klo 10.30. Kiertelin aluksi kojuja ja yritin etsiä Mikolle lelua joululahjaksi. Ei löytynyt. Pari näytepussia lähti mukaan, joista yhden luovutin Tainalle kun se ei olisi sopinut Mikolle (mutta piti silti ottaa). Royal Canin-pisteellä työntekijä päätteli, että kooikerille sopivin näyte on "small fussy dogs" koska kooikerit on aika pieniä. Sanoin kyllä, ettei Miko niin pieni ole ja lapussakin luki että medium nappulaa se syö... No, mutta pikkunappulat sopii paremmin esim. naksutteluun tai lenkille mukaan otettavaksi. Katselin sitten agilityn putkikisaa ja pari kooikeriakin siellä viiletti. Putkikisan 3. sijalle sijoittui Petra ja Taika, harmi etten heidän menoa nähnyt. Agilitykehän laidalta siirryin tapahtuma-kehälle, jossa tällä kertaa katselin näytöksiä koiran aktivoinnista, frisbee-koirista, koirakeilauksesta ja dobosta. Sitten kutsui taas kooikerkehä, joka oli tällä kertaa niin lähellä ovia, että ilman takkia, vain ohut neule päällä sai palella. Tällä kertaa pääsin vähän parempaan kuvauspaikkaan, joka sekin oli tuomaripöydän vieressä, mutta ilman esteitä. Valoa oli myös vähän enemmän, mutta samoilla asetuksilla mentiin. Voittajan ROP oli Etta eli Frisian Gem Bastens Beatrix. Kehien jälkeen lähdin Tainan ja Anniinan kanssa kiertelemään kojuja ja niitähän kierreltiin sitten ristiin ja rastiin :) Ostin Mikolle joululahjaksi vähän matalammalla äänellä vinkuvan pallon ja Kong Wubba Friends-lelun, jollaista olin jo pidempään etsinyt. Näitä ostoksia en voi perustella yhtä hyvin kuin lauantaisia, koska Miko ei tarvitse yhtään uutta lelua, sillä on niitä ihan tarpeeksi :D Mutta pitihän jotain saada punkinkonttiin... Jäin Tainan ja Anniinan kanssa katsomaan loppukehiä ja hetken myös Henna oli seuranamme. Pari ryhmää meni ohi kun kävin välissä kuvaamassa Liisan koiria, mutta kaikki isossa kehässä käväisseet kooikerit näin. Kotiuduin vasta 21.30, joten meni hieman myöhäiseksi. Kuvia Voittajasta on täällä.

Messariviikonloppu on aina niin mukava. Taas tuli tavattua kooikerporukkaa ja tehtyä hyviä ostoksia. Messarissa on myös joka vuosi tullut tavattua Mikon kasvattajaa, jota muuten en juurikaan näe kun on hieman tuota välimatkaa. Erilaiset näytökset saivat mut innostumaan koirakeilauksesta ja dobosta. Lasten muovikeilat hankin meille heti vaan kun on aikaa lähteä tekemään muitakin ostoksia. Miko varmasti tykkää kovasti tuuppia keiloja kumoon. Miko tarvitsee syvien lihasten treeniä, joten siksi dobo kiinnostaa. Täytyykin katsoa jos löytyisi sopivaan aikaan kurssi. Koirien aktivointinäytös sai taas innostumaan erilaisten temppujen opettamisesta. Kunhan tämän viikon jälkeen opiskelut jää joulutauolle, voin taas ryhtyä paremmaksi koiranomistajaksi. Jokusen kerran sain vastailla tiedusteluun koska Mikolle tulee kaveri, mutta ei se ainakaan ihan vielä ole ajankohtaista :)


Frisbeekoira(t)

Koirakeilaus

Dobo

4 kommenttia:

  1. Missä noita keiloja myydään? Mä tahdon Fionalle tommoiset ylisöpöt pienet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoja keiloja saa keilahallista ja pieniä leluosastolta :) Eilen kävin meidän Prisman leluosaston läpi, mutta ei näkynyt keiloja. Ne taitaa olla enemmän ulkoleikkeihin, joten voi olla vähän vaikeaa löytää tähän aikaan vuodesta. Viikonloppuna käyn parit lelukaupat kiertämässä, mutta saa kertoa jos jostain löydät :)

      Poista
  2. Hei! Jos löydät niin pirauta niin jos ei hirmuja maksa niin osta mullekin :D. Mä ilmoitan myös jos löytyy, voisin käydä tänään pyörähtämässä Sellon cittarin ja prisman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehdään näin! Mä voisin huomenna käväistä Kampin BR Lelussa ja jatkaa sit sunnuntaina etsintää, jos sieltä ei löydy.

      Poista